Belgianpaimenkoira Timi vaihtoi Sportista niveltuotteeseen

Timi on vuonna 2009 syntynyt belgianpaimenkoirauros, joka rakastaa liikkumista. Se kävelee kyllä kiltisti hihnalenkillä, mutta vapaana juokseminen on sen juttu. Tosin ehkä sitäkin enemmän se rakastaa agilitya, uimista ja kickbiken sekä kicksparkin vetämistä. Timillä on kaksi vaihdetta liikkumisen vauhdin suhteen. Ensimmäinen on ”täysillä” ja toinen ”vielä vähän lujempaa”.

Sportista Niveleen

Timi on syönyt Nutrolin Sportti® -öljyä lähes siitä asti, kun valmiste tuli markkinoille. Sportista oli selkeää hyötyä sille, vaikka Timi ei olekaan valjakkokoira tai jokin muu rankkaa, pitkäkestoista työtä tekevä koira. Sportin ansiosta koiran lihakset ovat pysyneet pehmeinä. Luultavasti Sportin ansiosta Timillä oli aktiivisen harrastusuransa aikana yllättävän vähän lihasjumeja sen hyvinkin liikkuvaisista elämäntavoista huolimatta.

Alkutalvella 2018 Timi alkoi ontua toista etujalkaansa aivan yllättäen. Taustalla ei ollut mitään traumaa tai muuta selittävää tekijää. Timi vietiin tutkittavaksi, ja röntgenkuvasta löytyi selkeä syy ontumiselle. Koiran molemmissa olkanivelissä oli selkeät nivelrikkomuutokset. Muutokset eivät olleet vielä kovin pahoja, mutta kuitenkin sen verran selkeät, että kaikenlainen hyppääminen sai jäädä. Eläinlääkäri ohjeisti jatkamaan kuitenkin reipasta liikuntaa, sillä hyvä lihaskunto tukee niveliä.

Nutrolin Sportti® vaihtui kertaheitolla toiseen tuotteeseen, eli Nutrolin Nivel moniteho® -valmisteeseen. Aluksi Timi sai toki myös tulehduskipulääkettä, mutta sen käyttämisen pystyi lopettamaan alle kahdessa viikossa, kun ontuminen loppui. Kalaa rakastavalle koiralle Nivel-tuotteen syömisestä tuli ehkä vain yksi herkkuhetki lisää, sillä tuote maistuu koiran suussa varmaan hyvinkin kalan makuiselta. Nivel-tuotteen ansiosta Timi on liikkunut puhtaasti eikä mitään ontumiseen viittaavaa ole ollut nähtävissä. Se elää edelleen hyvin aktiivista elämää ja usein sitä luullaan paljon nuoremmaksi kuin mitä se todellisuudessa se on.

Nutrolin Nivel moniteho® on tehokas yhdistelmätuote

Kun kyseessä on koiran nivelrikko, eläinlääkäri suosittelee yleensä kalaöljyn omega-3-rasvahappoja ja nivelravinteita. Tutkituimmat nivelravinteet ovat glukosamiini ja kondroitiinisulfaatti. Suosituksen taustalla on WSAVA:n (maailman pieneläinlääkärijärjestö, World Small Animal Veterinary Association) vuonna 2014 antama tutkimuksiin perustuva suositus. Nutrolin Nivel moniteho® on ainutlaatuinen yhdistelmävalmiste. Esimerkiksi 20-kiloisen koiran päiväannoksessa on omega-3-rasvahappoja peräti 1400 mg ja nivelravinteita 1100 mg. Kalaöljyn ja nivelravinteiden yhteisvaikutus on suurempi kuin osiensa summa. Ne vähentävät tutkitusti tulehdusta ja kipua nivelissä. Kun nivelkipu väistyy, koira alkaa liikkua enemmän. Ja koska nivelille liike on lääkettä, koiran elämänlaatu paranee. Usein myös kipulääkkeiden käyttöä voidaan vähentää.

Artikkelikuva ja Timin pääkuva: Jenni Liukkonen / Nutrolin

Harrastuskuvat: Hanna-Mari Laitala