Kouluratsu Rexin kuulumisia ja päivitystä karvan sekä ihon tilanteesta

Muistatko blogistamme kouluratsu Rexin, joka sai iho-ongelmiinsa avun Nutrolin Hevonen Iho ja karvapeite -tuotteesta? Jos et ole tutustunut Rexin tarinaan, löydät sen täältä. Rexin omistaja Linnea Raaska kertoi meille mitä Rexille kuuluu nyt, ja missä kunnossa hevosen iho on.

”Rex on voinut hyvin. Kyljet ovat pysyneet kiinni ja karva on tänä syksynä pysynyt entistä paremmassa kunnossa. Olen myös huomannut, että nykyisin esim. hokinpolkemat paranevat paljon paremmin kuin aikaisemmin. Ennen sen haavat, esim. juuri ne hokinpolkemat paranivat hitaammin. Ennen öljyn syöttämistä muistan, kuinka jokaisessa haavassa oli impparivaara ja odotin aina, että turpoaako jalka ihan tukiksi”, Linnea muisteli.

Kylkisuojaa ei tarvita enää

”Rex asuu ulkotallissa, joka on sille hyvä ratkaisu. Se täytyy kuitenkin loimittaa, jolloin kaulakappale kuluttaa sen harjaa. Olen kuitenkin varma, että ilman öljyn syöttämistä sen harjan kunto olisi paljon huonompi. Tällä hetkellä Rexin häntä ja harja voivat myös loimituskauden huomioon ottaen, erittäin hyvin. Häntä on tuuheampi, vaikka ei Rex tule luultavasti koskaan mikään tukkajumala olemaankaan. Otsatukalle voisi kehitellä oman kasvatusliuoksen, sillä otsatukalla Rexiä ei ole kyllä siunattu, sillä se on vain pieni tupsu! Rexin kaviot voivat nyt myös oikein hyvin, voisiko öljyllä olla senkin kanssa jotain tekemistä”, pohti Linnea.

Ennen kuin Linnea ryhtyi syöttämään Rexille Nutrolin Nutrolin Hevonen Iho & karvapeite™ –ravintoöljyä, hän joutui käyttämään Rexillä kylkisuojaa ratsastuksen aikana. Sen karva oli silloin niin heikkoa, että se katkesi todella helposti. Linnean piti olla todella varovainen, ettei tarraa jaloillaan kiinni Rexin kylkiin.

”Olen huomannut, että nyt voin pitää ratsastaessa kannuksia sekä pitää jalkoja kiinni kyljissä. Aikaisemmin se ei ollut siis mahdollista. Voin nyt treenata huolettomammin, kun ei tarvitse miettiä omia jalkojani. Esimerkiksi piruetteja tehdessä voin tukea Rexiä kunnolla jaloillani”, Linnea kertoo.

”Aikaisemmin mietimme Rexin ruokintaa. Puntaroimme pitäisikö se vaihtaa syömään Nutrolin Hevonen Sportti™ -öljyä. Kun sitten tein tämän vaihdoin, ihon kunto huononi heti, joten meidän piti vaihtaa takaisin Iho-tuotteeseen. Nyt Rex ei syö muita lisäravinteita kuin Nutrolin Hevonen Iho & karvapeite™ -valmistetta, enkä vaihtaisi sitä pois”, toteaa Linnea.

Näin se toimii: Nutrolin Hevonen Iho & karvapeite™ on täsmätuote iho-ongelmiin

Runsaasti välttämättömiä rasvahappoja sisältävä Iho & karvapeite™ –kasviöljyseos tukee ihon luontaisen suojamekanismin, läpäisyesteen, muodostumista. Hyvin toimiva läpäisyeste pitää yllä ihon kosteustasapainoa ja lievittää ihon kuivumisesta johtuvia iho-ongelmia. Kala- ja lohiöljyillä ei tätä vaikutusta ole.

Iho & karvapeite™ –valmiste on rasvahappovalmiste, joka sisältää runsaasti hevosen iholle välttämätöntä omega-6 linolihappoa. Seosta on täydennetty omega-3- ja omega-6-sarjan rasvahapoilla (ALA, SDA ja GLA), jotka tehostavat linolihapon vaikutusta.

Linolihappo tukee ihon luontaisen suojamekanismin, läpäisyesteen, muodostumista. Omega-3-rasvahappoja sisältävillä öljyillä (esim. kalaöljy ja pellavaöljy) ei tätä vaikutusta ole (McCusker & Grant-Kels 2010). Hyvin toimiva läpäisyeste ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja lievittää ihon kuivumisesta johtuvia iho-ongelmia (Hansen & Jensen 1985; Elias 2014).

Öljyn koostumus on ainutlaatuinen ja siksi sille on myönnetty patentti sekä Euroopassa että USA:ssa.