Portugalinpodengo Hugen atopia

Portugalinpodengo Huge on aina ollut hieman atoopikko. 10-vuotiaan seniorin iho on oirehtinut viimeisen viiden vuoden ajan useammin ja aiempaa herkemmin. Oireina on ihon punoitus ja koira nuolee ja kirputtaa kutisevia kohtia. Allergiatestit ovat kertoneet, että kana ja nauta eivät ole suosituslistalla tämän koiran kohdalla ja samoin myös siitepölykausi voi herkistää koiraa. Myös siedätyshoitoja yritettiin, mutta tulokset jäivät laimeiksi.

Jo pari vuotta sitten koiran omistaja Maija kokeili Nutrolin® Skin & Coatia. Koska lääke ja öljy toivat apua ja iho voi paremmin, unohtui öljyn jatkuva käyttö. Kunnes ihon vointi taas huononi.

koiran atooppiset tassut

”Aikaisemmin Huge sai kahden kuukauden välein Cytopoint-pistoksia, nyt jatkuvan öljyn syöttämisen kanssa väli on jo 4 kuukautta.” 

”Ulkoinen rasvailu ei helpottanut tilannetta, joten palasin jo aikoinaan hyväksi havaittuun Skin & Coatiin. Se on ollut ainoa öljy, joka on oikeasti tuonut avun Hugelle. Muitakin olen kokeillut, mutta hinta-laatusuhde on tämän tuotteen kohdalla hyvä.”

Kesällä perhe lähti reissuun ja Maija ajatteli, että viikon ajan Huge varmasti pärjäisi ilman Skin & Coatia. Toisin kuitenkin kävi, sillä jo parissa päivässä koiran tassut alkoivat punoittaa ja kutista niin pahasti, että öljy oli haettava lähimmältä jälleenmyyjiältä.

”Pari päivää öljyä tupla-annoksella, ihoa rauhoittavalla ja hoitavalla shampoolla pesu ja tilanne laukesi yhtä nopeasti kuin se alkoihin. Jatkossa varmistan että öljypullo tulee mukaan ja varasto ei pääse tyhjenemään!”