Menestyksen elinehto on yhteistyö

nuori vaaleatukkainen nainen pienen pystykorvan ja kahden ruusukkeen kanssa

Olen lyhyen 20 vuotisen elämäni ja koiraharrastusurani aikana saanut huomata, että menestyksen elinehto on yhteistyö. Henkilökohtaisesti voin puhua asiasta ainoastaan näyttelyharrastajan näkökulmasta, mutta uskon, että sama pätee, oli kyseessä sitten mikä koiralaji tahansa. Olenkin ollut onnekas, kun olen saanut olla mukana sekä monen eri koiran että junior handlerin menestystarinassa.

Näiden menestystarinoiden takana on totta kai aimo annos yksilölähtöistä intohimoa, tuhansia työtunteja sekä kirjaimellisesti verta, hikeä ja kyyneleitä, mutta minulle menestys kuitenkin kulminoituu ennen kaikkea monen eri tahon toimivaan yhteistyöhön. Omistaja, handleri, kasvattaja, kuski, valmentajat, henkiset tukijoukot, trimmaaja, eläinlääkäri, hieroja, fyssari ja yhteistyökumppanit ovat kaikki yhtä tärkeitä palasia, kun tavoitellaan huippua. Huipulle ei kivuta yksin.

PERUSASIAT KUNTOON

Koiranäyttelymaailma on siitä brutaali, että koiran tulee olla kaunis ja rodunomainen pärjätäkseen, ja rakenteellisille asioille emme tietenkään voi mitään. Voimme kuitenkin vaikuttaa siihen, että koira esitetään omassa absoluuttisessa huippukunnossaan, ja se vaatii työtä arjessa. Ruokinnan, liikunnan, turkinhoidon ja mahdollisten lisäravinteiden tulee olla sekä balanssissa, että tuotteiden juuri kyseiselle koirayksilölle sopivat. Esimerkiksi Nutrolinin Skin & Coat -öljy sopii lisäravinteeksi monelle näyttelykoiralle sen tukiessa ihon ja turkin terveyttä! 

Nutrolin Senior -pullo pienen pystykorvan kanssa

”ONNI SUOSII AHKERAA”

Kuten kansainvälisesti menestynyt kouluratsastaja Ville Vaurio Ohjissa -podcastin eräässä jaksossa totesi, onni suosii ahkeraa. Mikään ei tule ilmaiseksi ja valmiina, vaan kaiken eteen on tehtävä kovasti töitä. Oma palo ja aktiivisuus vie pitkälle. Uskalla pyytää itsellesi yhteistyökumppaneita, ole loputtoman kiinnostunut, tee kovasti töitä, usko itseesi ja uskalla tavoitella unelmiasi. Ahkeruus palkitaan aina, tavalla tai toisella.

Olen päässyt seuraamaan läheltä eräänkin junior handlerin matkaa kohti oman lajinsa huippua. Olemme aloittaneet työskentelyn tavoitteita kohti jo hänen täytettyään 10 vuotta, ja nyt hänen olleessaan 16-vuotias, on vihdoin päästy toden teolla nauttimaan siitä, kun ahkera työ tuottaa tulostaan esimerkiksi saavutetun SM-finaalipaikan muodossa. 

nuori tyttö pienen pystykorvan kanssa lumessa

PIDÄ HAUSKAA 

Mitään ei pidä tehdä niin verenmaku suussa, että tekemisestä katoaa kaikki mielekkyys. Aina tulee vaikeita päiviä, jotka täytyy selättää, mutta pääsääntöisesti harrastuksen on tuotettava iloa! Jos aina kisojen ja treenien jälkeen itkettää, ei tekemisessä ole mitään mieltä. 

YHTEISTYÖ, KAIKEN HUIPPU 

Yhteistyöhön kulminoituu kaikki edellä mainittu. Yhteistyössä eläinlääkärin, hierojan, fysioterapeutin, trimmaajan ja yhteistyökumppaneiden sekä henkisten tukijoukkojen kanssa saadaan arjen peruspilarit toimimaan ja mahdollistetaan menestyminen. Kasaa sun ympärille hyvä tiimi, jonka kanssa on hauskaa harrastaa. Menestys on toimivan yhteistyön sivutuote. 

 

Eerika Mirtola

Eerika on 21-vuotias tavoitteellinen näyttelyharrastaja Porista. Tällä hetkellä kotoa löytyy huhtikuussa 9 vuotta täyttävä kleinspitznarttu Bonzo.

Eerika on myös Satakunnan alueella yhdistystoiminnassa aktiivinen.

Harrastuskaverina seniori – hyvinvoinnin merkitys korostuu

nuori vaaleatukkainen nainen pienen pystykorvan ja kahden ruusukkeen kanssa