Harrastuskaverina seniori – hyvinvoinnin merkitys korostuu

kollaasikuva jossa molemmissa pieni pystykorva Nutrolin-pullojen kanssa

Olen Eerika Mirtola, 20-vuotias tavoitteellinen näyttelyharrastaja Porista. Tällä hetkellä kotoa löytyy huhtikuussa 9 vuotta täyttävä kleinspitznarttu Bonzo, jonka kanssa ajattelin ensin keskittyä tokoon, mutta mieli muuttui ja päälajiksi valikoitui näyttelytoiminta. Innostuin samoihin aikoihin junior handlerista, jossa kilpailinkin aikani.

Junior handler -uran myötä näyttelyistä tuli rakas harrastus, ja sillä saralla tavoitteet ovat korkealla. Bonzo on tällä hetkellä sertiä vajaa Suomen muotovalio, ja toiveissa olisi vielä saada koira valioitumaan, jahka korona tästä hellittää.

Vuodelle 2021 teimme uuden aluevaltauksen, kun ns. eläkelajina aloitimme rally-tokon. Tavoitteena on tänä vuonna saada koulutustunnus alokasluokasta, mikäli korona vain sallii kisaamisen.

Näyttelymaailma vei mukanaan

Kilpailin ensimmäisen kerran junior handlerissa 10–18-vuotiaiden nuorten koiranesittämiskilpailussa vuonna 2013 puolivahingossa ystäväni yllyttämänä. En tiennyt lajista yhtään mitään.

Kipinä kuitenkin roihahti liekkeihin, ja kilpailin aktiivisesti aina vuoteen 2018 saakka, kunnes ikä tuli vastaan. Onnekseni olen saanut kuitenkin jatkaa lajin parissa kouluttajana.

Näyttelyharrastukseni on ollut aktiivista myös rotukehien puolella niin oman kuin muiden omistamien koirien kanssa.

nuori vaaleatukkainen nainen pienen pystykorvan ja kahden ruusukkeen kanssa

Bonzo – itsepäinen humoristi

Bonzo on tyyppinä maailman hauskin, arjessa älyttömän helppo ja sopeutuvainen. Sillä on omat metkunsa, eikä arki sen kanssa ole missään tapauksessa tylsää. Bonzo tuli meille ollessani vasta 11-vuotias, ja sen kanssa olen harrastustaipaleellamme rypenyt niin pohjamudissa kuin kokenut huumaavat huiput.

Treeneissä se ei ole koskaan päästänyt minua helpolla; koiranohjaajana se onkin opettanut minua aivan valtavasti. Ennen treeniä ei vieläkään voi tietää, mitä se on tällä kertaa keksinyt. Toisinaan se ei ole muka kuullutkaan esimerkiksi maahanmenosta tai perusasennosta, toisinaan se toimii kuin unelma.

Harrastustaipaleemme alkoi tokon parissa, mutta tuo aiemmin mainitsemani itsepäisyys sai minut hakkaamaan päätä seinään, useammin kuin kerran. Nykyään tokoilemme vain huvin vuoksi. Sillä saralla loimme kuitenkin hyvän pohjan kaikelle tekemiselle. Lähes yhdeksän vuoden kova työ on tuottanut tulosta, ja nyt minulla on käsissäni koira, jonka kanssa on ilo harrastaa, olla ja elää.

Nutrolin Senior -pullo pienen pystykorvan kanssa

Hyvinvoinnin mittaamaton merkitys

Bonzo on tällä hetkellä perheen ainokainen, minun silmäteräni. Ja kun joku on silmäterä, sille tahtoo vain ja ainoastaan parasta. Juuri siksi olen äärettömän iloinen yhteistyöstämme Nutrolinin kanssa. Harrastuskoiran – toki myös kotikoiran – kanssa hyvinvointiin on aina panostettava, mutta erityisen tärkeää se on harrastettaessa seniorin kanssa.

Sen lisäksi, että kiinnitetään erityistä huomiota oikeanlaiseen ruokavalioon, palautumiseen, säännölliseen lihashuoltoon ja liikuntaan, myös laadukkaat lisäravinteet ovat harkinnan arvoinen asia. Omassa arjessamme päivittäisessä käytössä on Nutrolin® Senior -öljy, joka on luottotuotteemme. Terveyshyötyjen lisäksi kyseisen öljyn ehdoton plussa on mielestäni maistuvuus, sillä maukasta öljyä on helppo lorauttaa ruoan joukkoon. Nutrolin Senior maistuu meidän nirppanokalle erinomaisesti!

Tervetuloa seuraamaan koiramaista menoamme Instagramin puolelle @eerikammatilda!

Kirjoitus ja kuva: Eerika Mirtola

nuori tyttö pienen pystykorvan kanssa lumessa