Marika Ruohonen edustaa Suomea Oron kanssa paragiltyn MM-kilpailuissa

Marika Ruohonen lähtee edustamaan Suomea para-agililyn MM-kilpailuihin.

Minulla on ollut kova kiire matkavalmistelujen kanssa, mutta nyt ehdin istahtaa hetkeksi alas kirjoittamaan teille. Olen siis lähdössä Italiaan Paragilityn MM-kisoihin elokuun puolivälissä. Koirani Oro on käynyt allasterapiassa kasvattamassa lihaksiaan kisoja varten. Nyt Oro on jälleen hyvässä kunnossa viiden allasterapia kerran jälkeen. Oro sekä koirani Tykki ja Zalama ovat käyneet myös treenaamassa viikottain uudella laitteella nimeltä Imoove. Tietysti olen käynyt myös treenaamassa agilityä hallilla. Oron kanssa on pitänyt treenata enemmän kuin Zalaman kanssa.

Oro synnytti toisen ja viimeisen pentueensa tämän vuoden tammikuussa. Tämän jälkeen hän pudotti kaikki karvansa ja näytti aivan rotalta! Minua kauhistutti ajatus siitä, että joudun lähtemään MM-kisoihin rotannäköisen koiran kanssa. Onneksi Nutrolin auttoi minua ja Oro sai Nutrolin® Skin & Coatia sekä Sport-öljyä. Ensimmäiseksi aloitin iho- ja turkkiöljyn käytön. Nyt olen lisäksi ottanut käyttöön Sportin, jotta koira saa kaiken mahdollisen tuen palautumiseen ennen kisareissua.

Itse aloitin matkavalmistelut metsästämällä matkailuautoa. Löysin onneksi hyvän matkailuauton, jonka varasin SM- ja MM-kisamatkoja varten. Paragilityn SM-kisat oli ja meni. Ne tuottivat tulosta, vaikka jouduin kisaamaan kaikkien neljän koirani kanssa putkeen. Oro voitti alkulohkon hypärikisan ja Zalama tuli toiseksi. Finaali alkoi vasta neljän tunnin kuluttua ja Oro ei malttanut enää odottaa ja alkoi käymään ylikierroksilla. Lopputulos oli se, että Oro sijoittui finaalissa viidenneksi ja Zalamasta tuli jälleen Suomen mestari! 

Olen järjestänyt tukimätsäreitä kesän aikana, joihin osallistumalla on voinut tukea tulevaa kisamatkaani. Järjestän viimeisen tukimätsäritapahtuman 3.päivä elokuuta Turussa, Kupittaalla. Nyt olen saanut varattua laivamatkan Helsingistä Tallinnaan, josta matka jatkuu elokuussa suorinta tietä matkailuauton kanssa Italiaan. Nyt minulla on enää neljä viikkoa aikaa treenata koirien kanssa ja järjestellä loput asiat. Seuraavat viikot sisältävät pelkkää treeniä, treeniä ja treeniä, mutta ensi viikon aion viettää mökillä rentoutuen. Ainakin yritän rentoutua, ennen mökille lähtöä on tietysti vielä maanantaiaamuna mentävä treenaamaan koirien kanssa hallille.