Ressin ensimmäinen toko-koe

malinois ja sport

Kun ohjaajaa jännittää kilpaileminen, pitää sitä harjoitella.

Joku aika taaksepäin laitoin palveluskoiraliiton lisenssin voimaan ja hieman heräteajatuksena ilmoitin Ressin toko-kokeen alokasluokkaan. Tuloksien puolestakin saa olla ylpeä, ensimmäinen tokokoe ja ykköstulos pistein 176/200!

Ilman treeniä tulos ei toki tullut,vaan Ressiä on alusta asti totutettu eri treenipaikkoihin. Se ei välitä ihmishäiriöstä tai koirahäiriöstä ja alokasluokan liikkeet ovat sellaisia, joita tehdään treeneissä muutenkin. Joskin erilaisina liikkeinä, mutta koiran suhtautuessa uusiinkin asioihin innostuneesti, ei ajatus kokeesta tuntunut ollenkaan pahalta. 

Koepäivä alkoi ilmoittautumisella, numeroliivin pukemisella ja koiran sirun lukemisella. Ressi on sosiaalinen ja avoin, joten sirunluku ja luoksepäästävyystarkistus ei ollut koiran mielestä sen kummallisempaa kuin mikään muukaan hengailutilanne.

Ressi yhdisti samantien kentän töihin, ja katseli tarkasti muiden suorituksia. Kokeessa suoritettiin ensin suoritettiin paikallamakuu, jossa Ressi toimi moitteetta. Normaalisti Ressi tekee paljon pidempiä paikallamakuita kuin mitä tokossa on, joten se sujui kuten oletinkin. 

Itse yksilösuoritteissa Ressi oli matalammassa vireystilassa, mitä se on normaalisti treeneissä. Se suoritti seuruukaavion hyvin, jonka jälkeen oli luoksetulo sekä liikkeestä maahanmeno. Nämä se suoritti hyvin myös. Kaukokäskyt ovat ainoa liike, mitä Ressillä on tehty todella vähän, mutta siihen nähden se suoriutui loistavasti. Kapulan pidossa Ressillä oli hieman liiankin hauskaa kun se kapulaa rakastaa, mutta annetaan se anteeksi.

Ressi tokokokeessa

Kaikista tyytyväisin olen siihen miten Ressi suhtautuu uusiin asioihin, uusiin paikkoihin, vieraisiin koiriin sekä uusiin tilanteisiin kokonaisuutena. Se on hirveän tasapainoinen nuori koira, jonka kanssa on mukava käydä kokeissa. Ohjaajana olen jännittäjä, ja kun lahjakkaan koiran kanssa kilpailut eivät ainakaan vähene, on sitä ominaisuutta harjoitettava ja se tapahtuu vain kisaamalla. 

Ressin kanssa on tarkoitus kisata useammat kilpailut vielä tänä vuonna, joten tästä oli hyvä aloittaa. Nyt me jatketaan harjoittelua useamman lajin parissa ja kehitetään peruskuntoa lenkkeilemällä sekä uimalla.

Ressi syö koko aktiivisen kesäkauden Nutrolin® Sport- öljyä, ja se vaikuttaa selkeästi Ressin palautumiseen hyvällä tavalla. Sen lisäksi auringossa se säihkyy kultaisena turkistaan, joka on vahva ja hyväkuntoinen. 

Teksti: Roosa Buska

malinois toko-kokeessa

Nutrolin® Sport

  • Sportti on ainutlaatuinen omega-3-rasvahappoja, E-vitamiinia, beetakaroteenia ja ubikinonia sisältävä yhdistelmävalmiste.
  • Omega-3-rasvahapot hillitsevät tulehdusta ja E-vitamiini hapetusstressiä.
  • Suojaa työ-, urheilu- ja metsästyskoiran lihaksia, niveliä ja jänteitä ja ylläpitää niiden joustavuutta.
39,90 €
Nutrolin® Sport