Skin & Coat -öljy auttoi suomenhevonen Moimoin kesäihottumaan

punarautias suomenhevosravuri ravaa kilpailuvarusteissaan raviradalla

Julia Kiviholma kirjoitti blogiimme aikaisemmin suomenhevosruuna Kirihaista, joka on syönyt Nutrolin® Horse Skin & Coat -ravintoöljyä kuraruven tukihoitona. Tuon artikkelin löydät täältä. Kirihain hyvän kokemuksen innoittamana Julia aloitti ihoöljyn syöttämisen Moimoi-nimiselle suomenhevoselle, joka myös asuu hänen ja Rami Mäenpään tallissa.

punarautias suomenhevosravuri ravaa kilpailuvarusteissaan raviradalla

Kesäihottuma puhkesi yllättäen

”Moimoi on syönyt päivittäin Skin & Coat -öljyä keväästä 2019, enkä voisi olla tyytyväisempi tuloksiin! Iho, karvapeite sekä jouhet voivat erittäin hyvin, ja ihon kutina on ollut todella vähäistä pahimpana ötökkäaikana. Olemme pärjänneet pelkällä ötökkäloimella keväästä syksyyn, vaikka Moimoi on ollut yötä päivää ulkona”, Julia sanoi.

vaaleaharjainen punarautias suomenhevosravuri ravaa kilpailuvarusteissaan raviradalla

Julia kertoi Moimoin sairastuneen yllättäen kesäihottumaan sen ollessa 3-vuotias. ”Kesäihottuman puhjetessa se hinkkasi ensimmäisenä kesänä hännän sekä harjan juuren aivan verille ja kutina oli todella kovaa. Loimitimme hevosen ihottumaloimella, mutta aluksi tuntui, että siitä ei ole mitään hyötyä, vaikka loimi oli päällä. Pesimme ja rasvasimme kutisevaa aluetta aktiivisesti, kuten olimme ohjeeksi saaneet”, Julia muistelee. Hän kertoo heidän laittaneen silloin koko ruokinnan uusiksi. 1,5 vuotta sitten Skin & Coat -öljy tuli mukaan jokapäiväiseen ruokintaan jatkuen ympäri vuoden.

”Kesällä 2020 myös 4-vuotias orimme alkoi pahasti oireilemaan ötököille, ja oikeastaan kesäihottumastakin voidaan puhua, valitettavasti. Vaihdoin syksyllä orin ruokinnan hyvin samanlaiseksi kuin Moimoin ja lisäsin Skin & Coat -öljyn mukaan ruokintaan. Kirjoittelen myös orin kuulumisia heti kun jotain tuloksia alkaa näkyä!”, kertoo Julia.

punarautias liinaharjainen ravuri ravaa kilpailuvarusteissaan raviradalla

Kirihain kuulumisia

Julia kertoo, että Kirihai voi hyvin. ”Jalat olleet hyvät eikä mitään kurarupeen viittaavaa ole ollut aikoihin! Aloitimme sille kokeilumielessä Nutrolin® Hevonen Sportti -öljyn, jos vaikka saataisiin uudenlaista virkeyttä sekä hyvinvointia kilpailukaudelle”.

Moimoin kuvat: Kaisa Stengård

Nutrolin_HEVONEN_Iho & Karvapeite-39

Näin Skin & Coat -öljy tukee kesäihottuman hoidossa

Ihon kuivuus voi pahentaa erilaisia hevosen iho-ongelmia. Kuiva iho hilseilee, ja karvapeitteen laatu heikkenee. Kuiva iho on myös altis yliherkkyysreaktioita aiheuttaville allergeeneille ja bakteeritulehduksille. Runsaasti välttämättömiä rasvahappoja sisältävä Nutrolin® Horse Skin & Coat -kasviöljyseos tukee ihon luontaisen suojamekanismin, läpäisyesteen, muodostumista. Hyvin toimiva läpäisyeste ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja lievittää ihon kuivumisesta johtuvia iho-ongelmia.

Skin & Coat -öljy siis vahvistaa ihoa, jolloin iho kestää paremmin polttiaisten puremat ja niiden aiheuttaman ärsytyksen. Usein tehokkain strategia on antaa iho-ongelmaiselle hevoselle Skin & Coat -öljyä ympäri vuoden, vaikka pahimmat oireet rajoittuisivat vain osalle vuodesta.