Hevosen karva kiiltämään Iho ja karvapeite -öljyn avulla

Hevosen karva kiiltämään Iho ja karvapeite -öljyn avulla

Kiiltävää karvaa pidetään usein yhtenä hevosen hyvinvoinnin sekä hyvän hoidon merkkinä. Siihen pyritään ruokinnan sekä ulkoisen hoidon, kuten esim. säännöllisen harjaamisen, avulla. Harjaus onkin erittäin oleellinen osa ihon ja karvapeitteen hoidossa.
Ruokinnan vaikutus karvan kiiltoon on myös huomattava. Hyvistä rehuista huolimatta saattaa tulla tilanteita, joissa tarvitaan iholle ja karvalle lisätukea ruokinnan avulla.

Öljyn lisääminen ruokintaan on yksi tapa lisätä kiiltoa karvaan. Periaatteessa lähes mikä tahansa rasvalisäys ruokintaan lisää ihossa olevien talirauhasten eritystä, jolloin talia siirtyy karvaan lisäten sen kiiltoa. Pelkkä kiiltävä karva ei kuitenkaan kerro totuutta siitä, missä kunnossa iho on. Kiilto lähtee sisältäpäin ihon terveydestä.

Ihon kosteustasapaino kuntoon

Nutrolin® HORSE Skin & Coat -ravintoöljy ei ainoastaan lisää karvan kiiltoa pintapuolisesti, sillä se lisää myös ihon hyvinvointia. Tämä patentoitu öljyseos sisältää runsaasti linolihappoa, joka on ihon ja turkin hyvinvoinnille välttämätön omega-6-rasvahappo. Lisäksi Nutrolin® HORSE Skin & Coat sisältää linolihapon aineenvaihduntaa tehostavia omega-6 ja omega-3-sarjan alfa-linoleenihappoa, gamma-linoleenihappoa (GLA) ja stearidonihappoa (SDA) sekä luonnollista E-vitamiinia.

Välttämättömiä rasvahappoja, erityisesti omega-6 linolihappoa, tarvitaan ihon luontaisen suojakerroksen eli läpäisyesteen ylläpitoon. Huonosti toimiva läpäisyeste aiheuttaa ihon kuivumista ja altistaa iho-ongelmille.

Kiillon puutteen takana usein kuiva iho

Hevosen iho-ongelmien taustalla on usein ihon liiallinen kuivuminen. Kuiva iho hilseilee ja karvapeitteen laatu heikkenee. Tällöin kiillon lisäämiseksi karvaan kokeillaan erilaisia ulkoisesti tehtäviä hoitotoimenpiteitä.

Kuiva iho hilseen kera ei ole pelkästään esteettinen ongelma. Se on myös altis yliherkkyysreaktioita aiheuttaville allergeeneille ja bakteeritulehduksille. Runsaasti välttämättömiä rasvahappoja sisältävä Nutrolin® HORSE Skin & Coat-kasviöljyseos tukee ihon luontaisen suojamekanismin, läpäisyesteen, muodostumista. Hyvin toimiva läpäisyeste ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja lievittää ihon kuivumisesta johtuvia iho-ongelmia.

Mukana myös luonnollinen E-vitamiini

Nutrolin® HORSE Skin & Coat -öljy sisältää myös luonnollista E-vitamiinia. 500 kiloa painava hevonen saa päiväannoksestaan öljyä 500 mg E-vitamiinia.

E-vitamiinia on olemassa sekä synteettistä että luonnollista. Luonnollinen E-vitamiini on 1,5 kertaa tehokkaampaa kuin synteettinen. Nutrolin®-tuotteissa käytetään luonnollista E-vitamiinia, josta käytetään nimitystä d-alfa-tokoferoli (pakkauksissamme käytetty termi) tai RRR-alfa-tokoferoli. Synteettinen E-vitamiini on muotoa dl-alfa-tokoferoli, josta käytetään myös nimitystä all-rac-alfa-tokoferoli.