Vinkkejä Euroopassa matkustamiseen koiran kanssa

Koira on perheenjäsen, joka halutaan ottaa pidemmille lomamatkoille mukaan. Isoimmilta
lentokentiltä löytyy jo eläinlääkäreiden ylläpitämiä koirakenneleitä koiramatkustajia varten.
Muutamia kansainvälisiä yrityksiä löytyy myös, jotka järjestävät lemmikillesi mahdollisimman
mukavat matkaolosuhteet ja mahdollisimman mukavan reitin. Lentoyhtiöiltä löytyy myös kattavat
ohjeistukset lemmikin kanssa lentämiseen.

Onko lentämiselle olemassa vaihtoehtoja?

Automatkustaminen on Euroopassa koirien kanssa on hyvä vaihtoehto. Automatkustaminen on koirien kanssa vaivatonta ja ekologisempaa, kuin lentokoneella. Autolla matkustaessa matka itsessään on kokemus niin koirille kuin omistajallekin. Laiva ja lauttamatkat sujuvat myös hyvin koirien kanssa. Laivayhtiöissä Euroopan sisällä koirien kanssa matkustaessa on huomattavia eroja. Laivayhtiön sivuilta kannattaa tarkastaa etukäteen lemmikkieläinten matkustusehdot, jotta satamassa ei tule ikäviä yllätyksiä.

Mitä tulee huomioida koiran kanssa matkustaessa?

Monet ajattelevat, että koiran kanssa matkustaminen on monimutkaista passeineen ja rokotuksineen. Omalta eläinlääkäriltä ja mahdolliselta kasvattajalta saa parhaat vinkit matkan suunnitteluun.

Alla listattuna vinkkejä ja huomioita Eurooppaan koiran kanssa suunnattaessa:

Matkan suunnittelu kannattaa aloittaa eläinlääkärivisiitillä varmistaaksesi, että koiran rokotukset ja passi on ajantasalla. Euroopan unionin sisällä matkustaessa koiralla tarvitsee olla seuraavat dokumentit ja rokotukset voimassa: Virallinen lemmikkieläinpassi, mikrosiru tai tatuointi, raivotautirokotus (Rabies), ekinokokkiloishäätö (vain tietyissä maissa). Näiden pakollisten lisäksi on suositeltavaa olla jatkuva loishäätö sydänmatoja ja puutiaisia vastaan. Lisäksi Etelä-Euroopan alueelle on oltava varovaisia iltaisin tauteja kantavien itikoiden kanssa. Pimeän saapuessa kannattaakin pitää koiria sisätiloissa alueilla, joissa itikoita on havaittu. Matkareitin vahvistuttua kannattaa maakohtaiset vaatimukset tarkistaa omalta eläinlääkäriltä tai itsenäisesti netistä kunkin maan viranomaiselta.

Kirjoitus ja kuvat: Liisi Pesonen

Blankon ja Milon seikkailuja voit seurata Instagramissa @Blankoandfriends sekä heidän kotiväen omalla tilillä @Milosurftravels