Hurmaavat samojedinkoirat Paavo, Taavi ja Toivo

Olen Vilinä Eskelinen, 23-vuotias koiraharrastaja. Perheeseemme kuuluu kaksi ihanaakin ihanampaa samojedinkoirapoikaa: monelle Instagramista tutut Taavi, 6, ja Paavo, 3. (@taavi_paavo_toivo_samoyeds). Porukkaan liittyi joulukuun alussa myös uusi pieni hattarapoika. Taavista tuli isikoira lokakuussa ja yksi pojista, Toivo, muutti meille valjakonvahvistukseksi.

Vastahakoisesti näyttelyihin

Taavi liittyi perheeseemme kodinvaihtajana noin 1,5 vuoden ikäisenä vuonna 2014. Paavo puolestaan kotiutui meille pikkupentuna vuonna 2016 Taavin kaveriksi. Alun perin etenkin Taavi mutta myös Paavo tulivat meille kotikoiriksi, parhaiksi ystäviksi. Aluksi en ollut lainkaan kiinnostunut koiranäyttelyistä. Kuitenkin eräässä samojedien tapaamisessa eräät samojediharrastajat alkoivat haltioissaan kysellä, kuka tämä Taavi on, mistä se on lähtöisin ja miksi sitä ei ole ennen nähty ja ennen kaikkea miksi se ei ole käynyt näyttelyissä. Pitkin hampain suostuin ensimmäisiin näyttelyihin kokeilemaan, ja kärpänen taisi iskeä kertaheitolla!

Moninkertainen muotovalio

Nyt olemmekin poikien kanssa kierrelleet näyttelyitä ulkomaita myöten. Paavo on tätä nykyä Suomen, Venäjän, Viron, Latvian, Liettuan ja Baltian muotovalio. Paavon tähtihetkiin kuuluu myös samojedinkoirien erikoisnäyttelyissä saama parhaan liikkujan palkinto.

Marraskuun lopussa (23.–24.11.2019) pyörähdimme Taavin kanssa näyttelyreissulla Virossa, josta napsahti hienosti Viron valiotitteli. Taavi on nyt Suomen, Venäjän, Liettuan ja Viron muotovalio: neljä valiotitteliä puolen vuoden sisällä! Molemmat pojat nauttivat näyttelyistä, ja esiintyminen on molempien mielestä oikein mukavaa puuhaa. Virossa oli sunnuntaina niin hauskaa, että tassut eivät aina pysyneet maassa, ja arvostelussa lukikin, että erittäin iloinen luonne. Se on sitä samojedinkoiran iloista elämää, kun lähes kaikki on huippuhauskaa!

Koiravaljakkoajon hurmaa

Koiranäyttelyiden lisäksi harrastamme koiravaljakkoajoa. Taavi aloitti harrastuksen alun perin yksinään ja oli siinä hieman tuuliviiri. Paavon kasvaessa se pääsi Taavin viereen vetokaveriksi, ja johan alkoi tulla Taavillakin vipinää kinttuihin.

Paavo oli alusta asti luonnonlahjakkuus. Se painoi heti kaasun pohjaan, ja Taavin vetointo nousi samalla aivan uudelle tasolle. Nykyään Taavi on päättäväinen johtajakoira. Vetäminen on ehkä parasta, mitä Taavi ja Paavo tietävät, etenkin sulan maan aikaan, kun roikun perässä kickbiken kyydissä. On ollut ihanaa nähdä, miten koirat kehittyvät ja oppivat rakastamaan harrastusta!

Tarkkana hyvinvoinnista

Poikien ollessa näyttelykoiria sekä vetokoiria hyvinvoinnista huolehtiminen korostuu. Ne tarvitsevat laadukasta ravintoa, liikuntaa, harrastamista, lepoa, leikkiä, hellyyttä ja rakkautta. Niistä tykötarpeista on meidän arkemme tehty.

Kun kyseessä on paksu- ja näyttäväturkkinen rotu, on erityisen tärkeää, että turkki kasvaa ja pysyy sekä terveenä että kiiltävänä. Nutrolin® Skin & Coat -öljy onkin molemmilla pojilla kovassa käytössä. Lisäksi se auttaa pitämään tassut hyvänä, vaikka valjakkoharrastus panee tassut kovalle koetukselle. Nutrolin® Skin & Coatin lisäksi Paavolla on käytössä Nutrolin® Hip & Joint -tuote, sillä Paavolla on matalat lonkkamaljat. Pyrin pitämään lonkista mahdollisimman hyvää huolta Nutrolinin laadukkailla lisäravinteilla, hyvällä lihaskunnolla ja hoikkuuden varmistamisella.

Toivolla on käytössä Nutrolin® Puppy & Mom -öljy tukemassa kasvua ja kehitystä. Paavo käytti pentuaikanaan samaa öljyä, ennen kuin öljyksi vaihtui Nutrolin Skin & Coat. Taavi ja Paavo ovat parhaita ystäviämme, joten pojat ansaitsevat vain parasta. Nutrolinin tuotteet edistävät omalta osaltaan hattarapeppujemme hyvinvointia. Tervetuloa ihmettelemään elämäämme myös Instagramiin (@taavi_paavo_toivo_samoyeds). Pentukuvia luvassa enemmän kuin tarpeeksi!

Kirjoitus ja kuvat: Vilinä Eskelinen