Zulin nivelrikko ei estänyt harrastuskoiran uraa

Kun eläinlääkäri katsoi röntgenkuvia ja totesi hiljaa, että nuorella Zulilla on nivelrikko, espoolainen Janina Wallgren melkein purskahti itkuun. Takana oli 3000 treenituntia innokkaan, lupaavan ja vasta kaksivuotiaan Zulin kanssa. Koira oli kaikkea sitä mitä Janina oli toivonut, kun hän muutamaa vuotta aiemmin oli etsinyt harrastuskoiran alkua. ”Olin tutustunut agilitykisoissa aivan ihanaan valkoiseenpaimenkoiraan. Kun sen omistaja kertoi, että koiralle on suunnitteilla pennut, olin varma, että tästä yhdistelmästä haluan pennun agility- ja tokokoiraksi. Olin tutkinut kaikki mahdolliset terveystiedot ja punninnut päätöstäni pitkään”, Janina kertoo ja silittelee nyt 11-vuotiasta Zulia. 

Kun pentu tuli taloon, Janina aloitti saman tien sen kanssa leikilliset tottistreenit. Zuli oli innokas ja oppivainen pentu, ja parivaljakko nautti yhdessä tekemisestä. Kaksivuotiaana Zuli oli jo tokovalio, rotunsa ensimmäisenä edustajana Suomessa. Samaan aikaan energinen koirakko treenasi agilitya, mistä Zuli nautti silmin nähden. Kerran agilitykilpailujen jälkeen koiran epätavallinen liikkuminen herätti Janinan huomion, ja hän tilasi saman tien ajan eläinlääkärille.  Zulin lihashuollosta oli koko ajan pidetty huolta, joten vaisto sanoi, että nyt tarvittiin tarkempia tutkimuksia. Diagnoosi oli silti todella odottamaton.

Mukaan Nutrolin® HIP & JOINT -testiryhmään

Zuli sai kipulääkkeet, ja agilityharrastus jäi pois. Tuntui tähtiin kirjoitetulta, kun Janina sai samaan aikaan kuulla, että Nutrolin® oli hakemassa nivelrikkoisia koiria uuden nivelvalmisteen testaajiksi. Tuotesarja oli hänelle entuudestaan tuttu, joten hän oli iloinen, kun Zuli valittiin testiryhmään. Koiran nivelrikko on niin yleinen sairaus, että testiryhmään olisi ollut tulijoita monin verroin enemmän kuin pystyttiin ottamaan.

Testijakson aikana Zulin liikkuminen helpottui, ja Janina pystyi jopa vähentämään koiransa kipulääkkeen määrää asteittain. Tilanne vaikutti todella lupaavalta, ja kun Nutrolin® Nivel moniteho (nykyiseltä nimeltään Nutrolin® HIP & JOINT) tuli markkinoille, Janina halusi ehdottomasti jatkaa sen käyttöä. ”Zulin tilanne pysyi täysin stabiilina yli kuusi vuotta pelkän Nutrolin®-niveltuotteen ansiosta, ilman kipulääkkeitä. Olimme molemmat niin onnellisia, kun pystyimme palaamaan harrastuskentille, ja kilpailimme muun muassa rally-tokossa ja tottelevaisuudessa kunnes Zuli oli reilut 9-vuotias”, Janina kertoo Zulin tarinaa.

Seniori-ikä toi tullessaan taas jonkin verran kipuja, ja kipulääke otettiin seitsemän vuoden jälkeen uudelleen käyttöön Nutrolin® HIP & JOINT -valmisteen rinnalle. Lääkityksen vuoksi kisaaminen on jäänyt, mutta harrastaminen jatkuu koiran ehdoilla. Rally-toko on sopinut Zulille hyvin, mutta esimerkiksi vesipelastus jäi varmuuden vuoksi pois. Nyt Zuli on 11-vuotiaaksi koiraksi vielä pirteä, energinen ja reipas. Lenkit ovat lyhentyneet, mutta pientä, kuormittamatonta treeniä koira kaipaa selvästi. 

”Olen niin onnellinen, että pääsimme aikoinaan Nutrolinin niveltestiin mukaan! Zuli sai kuitenkin sen aktiivisen ja onnellisen harrastuskoiran elämän minkä se oli ansainnut. Tällä pitkällä kokemuksella suosittelen kaikille nivelrikkoisille koirille Nutrolin® HIP & JOINT -tuotetta mahdollisimman nopeasti sairauden puhjettua.”

 

ONTUUKO KOIRA, MUUTTUIKO MENO KANKEAKSI?

Pidä koiran nivelrikko aisoissa

Nivelrikko voi iskeä hyvinkin nuoreen koiraan, mutta usein se hiipii koiran elämään vuosien myötä. Kansainvälinen pieneläinlääkärien yhdistys (WSAVA, 2014) suosittelee koirien nivelongelmiin ensisijaisesti ravintovalmisteita, jotka sisältävät glukosamiinia ja kondroitiinisulfaattia sekä näiden oheen tulehdusta vaimentavia kalaöljyn omega-3-rasvahappoja. Nutrolin® HIP & JOINT on täysin ainutlaatuinen nivelvalmiste koirille. Se sisältää juuri nämä ravintoaineet ja hyvin korkeina pitoisuuksina. Lisäksi kaikki tuotteen raaka-aineet ovat lääkelaatuisia. Valmiste toimii sekä Helsingin yliopistossa tehdyn tutkimuksen (Hielm-Björkman & Seppälä, 2013) että saamamme palautteen mukaan jokseenkin pomminvarmasti. Nutrolin® HIP & JOINT -valmistetta voidaan käyttää myös ennalta ehkäisevästi, mikäli koiralla on kohonnut riski sairastua nivelrikkoon. Tällaisia riskitekijöitä ovat mm. C:n tai löysemmät lonkat, 1:n tai heikommat kyynärät, perinnöllinen alttius ja niveliin kohdistuneet tapaturmat.

Nutrolin® HIP & JOINT -valmistetta kokeilleet myös jatkavat sen käyttöä lähes poikkeuksetta. Peruspakkauksesta siirrytään yleensä säästöpakkaukseen, jossa päiväannoksen hinta putoaa 33%.

NÄKYVIÄ TULOKSIA 2-6 VIIKOSSA.

 

Zulin nivelrikko ei estänyt harrastuskoiran uraa