Maarit Raiskio luottaa Nutrolin Hevonen Sportti -ravintoöljyyn

Hevosen palautuminen treenin sekä kisojen tai starttien jälkeen saattaa olla hidasta. Myös hevosen lihakset ja liikkeet ovat usein jäykät rasituksen jälkeen.

Nutrolin Hevonen Sportti™ auttaa kovassa rasituksessa olevaa hevosta palautumaan nopeammin.

Apua lihasten palautumiseen

Kouluratsastaja Maarit Raiskio on käyttänyt Nutrolin® Hevonen Sportti –ravintoöljyä hevosilleen reilun parin vuoden ajan. Hän on huomannut öljyn auttavan hevosiaan.

”Molemmat hevoseni käyttävät Sporttia. Siitä on ollut suuri apu hevosten lihasten palautumisessa. Ja mielestäni se on auttanut ja tukenut palautumisen lisäksi myös lihasmassan kehitykseen.  Näiden molempien hevosten tason nostoon ja liikkumisen laatuun on keskitytty viime talven ja kevään aikana. Silloin on panostettava lihasten hyvinvointiin kaikin tavoin, kuten lihashuollon, ruokinnan ja riittävän levon avulla”, Maarit kertoi.

Omega-3-rasvahapot ja luonnollinen E-vitamiini auttavat lihaksia jaksamaan

Nutrolin Hevonen Sportti™ on ainutlaatuinen yhdistelmävalmiste, joka auttaa urheilu- ja kilpailuhevosen elimistöä jaksamaan kovassa rasituksessa. Samalla se nopeuttaa palautumista suorituksen jälkeen. Hevonen Sportti™ on toisin sanoen tärkeä osa paljon liikkuvan hevosen huoltopakettia. Hevonen Sportti™-öljy sisältää runsaasti antioksidantteja ja luonnollista E-vitamiinia. Ne suojaavat soluja fyysisen suorituksen aiheuttamalta oksidatiiviselta stressiltä.

Tärkeitä omega-3-rasvahappoja

Nutrolin Hevonen Sportti™ -ravintoöljyn omega-3-rasvahapot (EPA ja DHA) auttavat elimistöä korjaamaan rasituksen aiheuttamia kudosvaurioita nopeuttaen palautumista. Kalaöljyn rasvahapot hillitsevät matala-asteista tulehdusta yli 10 kertaa tehokkaammin kuin chian siementen, pellavan, rypsin ja muiden kasviöljyjen rasvahapot.

500 kg painava hevonen saa päiväannoksesta seuraavat rasvahapot:

  • ETA (C20:4) 180 mg
  • EPA (C20:5) 4300 mg
  • DPA (C22:5) 620 m
  • DHA (C22:6) 2900 mg

Yhteensä Omega-3-rasvahappoja (ETA, EPA, DPA ja DHA) peräti 8000 mg!

E-vitamiinin tarve kasvaa rasituksen lisääntyessä

E-vitamiini puolestaan vaimentaa oksidatiivista stressiä eli hapetusstressiä, joten Sportti™ on ainutlaatuinen ravintoöljy aktiiviselle hevoselle valmennus- ja kisakauden ajan. Rankkaa työtä tekevien hevosten elimistö joutuu todella koville. Raskas fyysinen suoritus kuormittaa lihaksia, jänteitä ja niveliä. Kuormitus aiheuttaa kudoksissa oksidatiivista stressiä ja tulehdusta, jonka hevonen tuntee kipuna. Tämä näkyy mm. jäykkyytenä ja jopa epäpuhtaana liikkumisena rasitusta seuraavana päivänä.

Hevonen Sportti™-valmisteesta 500-kiloinen hevonen saa 1500 mg luonnollista E-vitamiinia.

Suojaa kudoksia ja auttaa palautumaan

Helppo päivittäinen lisä rehun joukkoon. Avattu pullo säilytettävä viileässä +4 – +18 asteessa. Parhaiten se säilyy jääkaapissa, jossa avatun pullon säilytysaika on jopa 3 kk.

Aloita täydennys ajoissa

Ravintoon lisättyjen omega-3-rasvahappojen ja E-vitamiinin pitoisuudet kudoksissa nousevat hyvin hitaasti. Jotta näistä ravintoaineista saataisiin paras mahdollinen suojavaikutus, täydennys on syytä aloittaa hyvissä ajoin ennen kuin niitä tarvitaan eli vähintään 1 kuukausi ennen kovimman harjoitus- ja kilpailukauden alkua. Kun aktiivikausi päättyy ja lepokausi alkaa, Sportin käytönkin voi jättää tauolle. Lue lisää!