Kärsiikö koirasi korvatulehduksista tai korvien ihoon liittyvistä ongelmista?

Kärsiikö koirasi korvatulehduksista?

Kaikki koirat voivat saada korvatulehduksen, mutta etenkin raskaat luppakorvat sekä tuuheaturkkiset koirat ovat alttiita korvatulehduksille. Hiiva ja bakteerit nimittäin viihtyvät lämpimissä ja kosteissa olosuhteissa. Myös allergiset ja ihosairauksista kärsivät koirat sairastuvat keskivertoa useammin korvatulehdukseen.

Koiran voimakas pään kallistelu ja korvien raapiminen saattavat kieliä korvatulehduksesta. Korvatulehduksen oireet eivät kuitenkaan aina ole kovin tunnistettavia, joten on todella tärkeää tarkistaa koiran korvat säännöllisesti. Tee korvien tarkistamisesta osa hoitorutiinia! Tarkista, että korvien sisäpuoli on puhdas, eikä se haise epätavalliselle.

Tarkista aina eläinlääkärillä! Ota yhteyttä eläinlääkäriisi, mikäli epäilet koiran kärsivän akuutista, kroonisesta tai toistuvasta korvatulehduksesta.

Puhdista koirasi korvat vain tarvittaessa

Koirasi korvat ovat terveet, mikäli ne ovat puhtaat, eivätkä haise pahalle. Puhtaita korvia ei ole syytä puhdistaa. Jos koirasi korvissa on likaa, mutta ne eivät haise, eivätkä vaivaa koiraa, voit kokeilla puhdistaa niitä esimerkiksi vanulapulla. Älä käytä vanupuikkoja puhdistamiseen, sillä ne voivat vahingoittaa korvakäytävää. Tarvittaessa voit käyttää eläinkaupoista ja apteekeista saatavia koiran korvan puhdistusliuoksia.

Mikäli koirasi korvat ovat ärtyneet, punoittavat, omituiselta haisevat tai koirallasi on kipuoireita, ota yhteyttä eläinlääkäriisi välittömästi.

Dixie kärsi toistuvista korvatulehduksista

“Rottweiler Dixie on aktiivinen kilpa- ja harrastuskoira. Sillä on pitkä lista meriittejä näyttely- ja käyttöpuolelta aina Ruotsin Voittajasta IGP-tuloksiin.

Dixiellä oli ongelmia korvien kanssa pitkään. Kävimme eläinlääkärillä useasti, ja Dixielle tehtiin laajat tutkimukset. Kokeilimme myös useita eri lääkkeitä. Mikään ei tuntunut auttavan, joten marssin vielä kerran eläinlääkärille ja selitin Dixien tilanteen juurta jaksaen. Vihdoin Dixien tila otettiin vakavasti ja koirani sai kunnollista hoitoa. Jo muutamien viikkojen jälkeen Dixien korvat olivat terveet. Luonnollisesti halusin, että korvat pysyvät tulevaisuudessakin terveenä, joten googletin eri ravintolisiä korvatulehduksen ennaltaehkäisyyn.

Ystäväni neuvoi minua kokeilemaan Nutrolin® SKIN & COAT -ravintoöljyä. Sen jälkeen, kun aloin antamaan Nutrolin® SKIN & COAT -ravintoöljyä, Dixiellä ei ole ollut kertaakaan korvatulehdusta. Kiitos Nutrolinin ravintoöljyn, Dixie voi nauttia elämästä ilman kutinaa, raapimista, tahmeita korvia ja sotkuisia korvatippoja”, kiittelee Dixien omistaja Tilda.

Terveemmät korvat ihon kuntoa parantamalla

Korvatulehdukset ovat usein seurausta muista terveysongelmista, kuten allergioista ja iho-ongelmista. Iho-ongelmat juontavat tyypillisesti juurensa ihon luonnollisen suojakerroksen eli ns. läpäisyesteen epätasapainosta. Heikentynyt suojakerros voi aiheuttaa ongelmia, kuten kutinaa, turkin laadun heikentymistä ja korvatulehduksia.

Luonnollista suojakerrosta voidaan vahvistaa antamalla koiralle runsaasti välttämättömiä rasvahappoja tukemaan ihon läpäisyesteen toimintaa. Erityisesti kasvien siemenöljyistä peräisin oleva omega-6 linolihappo on iholle tärkeä ravintoaine.

Nutrolin® SKIN & COAT -ravintoöljy sisältää runsaasti linolihappoa sekä useita tarpeellisia rasvahappoja, jotka tukevat linolihapon toimintaa. Lisäksi ravintoöljy sisältää luonnollista E-vitamiinia. Kalaöljytön Nutrolin® SKIN & COAT on patentoitu Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Nutrolin® SKIN & COAT -ravintoöljy maistuu hyvältä. Ravintoöljyä on helppo annostella ruoan sekaan, ja se vaikuttaa aineenvaihdunnan kautta sisältäpäin. Ravintoöljy ei ainoastaan ehkäise korvatulehduksia, vaan parantaa ihon, turkin, kynsien ja anturoiden kuntoa. Se tuo avun myös kuivasta, karheasta kirsusta kärsiville koirille.