Oikeat omegat kesäihottumaa vastaan: Nutrolin Hevonen Iho ja karvapeite™

Kesäihottuma on ikävä vaiva, joka haittaa varsinkin suomenhevosia ja islanninhevosia. Oireet ja niiden kesto vaihtelevat yksilöllisesti, joten myös kesäihottuman torjunta ja hoito vaihtelevat. Ongelman taustalla on yliherkkyys polttiaisten puremille. Tämän seurauksena hevosen iho kutisee voimakkaasti. Lievimmillään kutina voi olla vähäistä ja rajoittua pienelle alueelle. Pahimmissa tapauksissa hevonen hankaa ihon rikki ja saa harjan sekä hännänjuuren huonoon kuntoon. Kesäihottumasta kärsivän hevosen omistajalta vaaditaan huolellista suhtautumista hevosen hoitoon, sillä kutina voi aiheuttaa hyvinkin pahoja ongelmia.

Kesäihottuman tukihoitoa myös sisäisesti

Kesäihottuman ulkoiset hoitotavat ovat useimmille tuttuja. Ravinnon kautta suojautuminen on uusi, pitkäkestoinen lisä hoitoihin. Välttämättömät rasvahapot, etenkin omega-6-rasvahappoihin kuuluva linolihappo, vahvistavat ihon luonnollista suojamuuria ja toimivat ihon rakennusaineena.

Markkinoille on tullut varta vasten hevosen ihon hyvinvointia tukeva valmiste, Nutrolin Hevonen Iho ja karvapeite™. Se on Suomessa kehitetty ja valmistettu, EU:ssa ja USA:ssa patentoitu öljyseos. Maittava öljy sisältää linolihapon lisäksi sen vaikutusta tukevia rasvahappoja eli alfa-linoleenihappoa, gamma-linoleenihappoa (GLA) ja stearidonihappoa (SDA). Seosta on täydennetty luonnollisella E-vitamiinilla.

Iho uusiutuu hitaasti, joten aloita valmisteen käyttö jo hyvissä ajoin, pari kuukautta ennen polttiaiskautta.

Nutrolin Hevonen Iho ja karvapeite pitää yllä ihon normaalia toimintaa. Linolihapon puute näkyy iho-ongelmien kasvuna. Oireita ovat mm. ihon kuivuminen ja siihen liittyvät muut oireet, kuten hilseily ja karvan heikkeneminen. Kuiva iho myös altistuu helpommin ihosairauksille ja kestää huonommin ulkoisia häiriötekijöitä.

Nutrolin® Hevonen Iho ja karvapeite

Suomenhevonen Väinö innosti uuden tuotteen kehittämiseen

Väinö oli aivan ensimmäinen Nutrolin Hevonen Iho ja karvapeite™ -öljyn käyttäjä. Sen omistaja, eläinlääkäri Jonna Syrjänen, keskusteli vuonna 2009 Nutrolin®-tuotekehityksestä vastaavan rasvahappotutkijan, dosentti Mikko Griinarin, kanssa rasvahappojen käytöstä hevosilla.

”Väinöstä tuli koirien Nutrolin Iho & turkki® –valmisteen koekäyttäjä 0,5 d/pv annoksella. Noin kolmessa viikossa hevosen iho muuttui terveemmäksi ja karvapeite kiiltävämmäksi. Väinö söi joka vuosi keväästä syksyyn Nutrolinia kuolemaansa saakka. Väinö jouduttiin lopettamaan ähkyn takia syksyllä 2011. Myös Väinön tytär Venla ja tyttärentytär Esteri ovat osallistuneet Nutrolin®-testaukseen. Olen varsin tyytyväinen tuloksiin niidenkin osalta”, eläinlääkäri Jonna Syrjänen kertoo.

Mareldan kesäihottuma helpotti ja elämänilo palasi

Klinikkaeläinhoitaja Jolin Hällin yli 20-vuotias suomenhevostamma Marelda on kärsinyt kesäihottumasta koko ikänsä. Välillä se on hangannut harjan ja hännän kokonaan pois, ja osan kesästä se on ollut pahimmillaan vereslihalla. Polttiaiset aiheuttivat pahimmat oireet, mutta hevosella oli oireita koko kesän, aina syksyn ensimmäisiin pakkasiin asti. Oireiden vuoksi hevonen oli loppukesällä väsynyt ja haluton. Nutrolin Iho ja karvapeite™ -öljy helpotti merkittävästi Mareldan kesäihottumaoireita. Kutina väheni selvästi, ja karva alkoi taas kiiltää. Hevosen hyvinvointi lisääntyi silminnähden. Lisäksi Jolin kertoo havainneensa, että öljyn ansiosta hevosen iho on ollut kimmoisampi, ja karvanvaihto on tapahtunut tasaisemmin.

One thought on “Oikeat omegat kesäihottumaa vastaan: Nutrolin Hevonen Iho ja karvapeite™

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *