Elina Jänesniemen treenivinkki – jokakoiran kehonhallinta

Elina Jänesniemi treenivinkki

Aina kehonhallintatemppujen ei tarvitse olla hienoja ja vaikeita temppusarjoja, vaan kehonhallintaa voi harjoitella myös koiran aktivointina. Kehonhallintatreenissä maltti on valttia, eli mitä rauhallisemmin koirasi tehtävät suorittaa, sen paremmin se käyttää omaa kehoaan.

Tässä harjoituksessa (katso video sivun alalaidasta) voit käyttää avuksesi tasapainotyynyjä, mutta niiden puuttuessa harjoitteluun sopii vallan mainiosti vaikkapa ihan tavalliset sohvatyynyt. Ideana on, että koirasi sekä etu- että takajalat ovat epätasaisella alustalla.

Etenkin vanhemmille sekä kokemattomimmillle koirille (kuten videolla esiintyvä 11-vuotias Omie) sopii harjoitteluun vallan mainiosti vähemmän liikkuva alusta, jottei harjoituksesta tule koirallesi turhan raskas. Muista myös maltilliset toistomäärät, mielummin muutaman kerran viikossa lyhyet sarjat kuin yksi pitkä treeni kerran viikossa.

Aloita palkkaamalla koirasi lähtöasentoon takajalat yhdellä ja etujalat toisella tyynyllä. Ohjaa aluksi koirasi vaihtamaan tyynyä etujaloillaan ja palkkaa jokainen siirto erikseen. Kun koirasi hoksaa tempun idean, ala tarkkailla koiran takajalkoja, harjoituksessa on tarkoitus opettaa koirasi siirtämään vain etujalkojaan pitämällä takajalat paikoillaan, jolloin myös koirasi syvät lihakset aktivoituvat.

Mikäli haluat lisää haastetta harjoitteluun, voit opettaa koiraasi siirtämään vain yhtä etujalkaa kerrallaan.

Treeni-iloa!
Elina Jänesniemi

Elina Jänesniemi on kokenut agilityn ammattilainen, jolla on runsaasti kokemusta kilpailemisesta Suomen huipulla sekä kansainvälisissä arvokilpailuissa. Elina on myös arvostettu ja pidetty kouluttaja.