Lemmikkialan yritys Olini Oy siirtyy uudelle omistajalle: ”Ruotsista löytyi tekemisen meininkiä, johon mukaan lähteminen on meille uuden alku”

Nutrolin_uusi_alku

Eläinharrastajien tuntema ja arvostama rasvahappo- ja ravintolisäbrändi Nutrolin® on kasvanut viime vuosina vauhdilla myös maamme rajojen ulkopuolella. Etenkin ruotsalainen koira-, kissa- ja hevosväki on ihastunut huippulaadukkaaseen tuotesarjaan. Brändin takana on vuonna 2007 perustettu perheyritys Olini Oy.

Ruotsista on tullut Suomea enemmän myös tunnusteluja yritysjärjestelyjen osalta. ”Halusimme turvata Nutrolin®-brändille resurssit kasvuun ja laajenevaan kansainvälistymiseen tilanteessa, jossa pääomistajat lähestyvät eläkeikää muutaman vuoden säteellä. Petbuddy Group on nuori, energinen ja kasvava konserni, jonka taustalla on vahva sijoittajajoukko”, summaa Olinin perustajanelikko Mikko Griinari, Anna-Liisa Lundell, Jenni Liukkonen ja Petrus Liukkonen. He edustavat kahta perhettä. Perustajat ovat puntaroineet eri vaihtoehtoja, ja valitsivat yrityskauppavaihtoehdon, joka turvaa Nutrolin®-brändin pysymisen suomalaisena, vaikka kaupan toinen osapuoli onkin ruotsalainen.

Tukholmassa pääkonttoriaan pitävän Petbuddy Groupin tavoitteena on hankkia lemmikkialan superpremium-luokan ravintotuotebrändejä ja kasvattaa ne entistä suuremmiksi. Brändien yhteisenä nimittäjänä ovat laadun ja oman tuotekehityksen lisäksi ympäristöarvot: huolenpidon pitää ulottua lemmikeistä maapallon hyvinvointiin.

Nutrolin_Anna_Liisa_Lundell_Mikko_Griinari_Petrus_Liukkonen_Jenni_Liukkonen

Nutrolin® on edelleen suomalaisbrändi, kaikki jatkuu ennallaan

Kaupassa Olini Oy:stä tulee osa Ruotsissa perustettua, yhä kansainvälisemmäksi laajentuvaa konsernia. Osa kauppahinnasta maksetaan osakkeilla, joten Olinin perustajista tulee kaupan myötä konsernin osakkaita, joille on varattu asiantuntijarooli Petbuddy Groupissa.

”Henkilökunnan, asiakkaiden, jälleenmyyjien, jakelijoiden ja yhteistyökumppanien näkökulmasta mikään ei muutu. Olini Oy jatkaa omalla nimellään itsenäisenä suomalaisena yhtiönä vanhassa meijerissä Lohjan Saukkolassa. Tuotantomme on ollut alusta saakka naapurikunnassa Somerolla, jossa se myös pysyy”, kertoo toimitusjohtaja Anna-Liisa Lundell.

Kaupan seurauksena Olini saa käyttöönsä merkittävät resurssit, joiden avulla on hyvä jatkaa kansainvälistä laajentumista ja kehittää uutta. ”Olemme yrityksenä vaiheessa, jossa kasvaminen on viisasta tehdä yhdessä saman konsernin muiden yritysten kanssa”, perustajat toteavat.

Petbuddy Groupin toimitusjohtaja, Alex Baumann, on tyytyväinen neuvottelujen lopputulokseen. ”Olemme todella iloisia saadessamme toivottaa Olinin tervetulleeksi osaksi konserniamme. Olinin perustajilla on pitkä kokemus tieteellisten, superpremium-luokan terveystuotteiden kehittämisestä ja markkinoimisesta lemmikeille sekä lemmikkialasta yleisesti. Meillä on lisäksi yhteinen tahto pitää huolta paitsi lemmikeistä, myös planeettamme hyvinvoinnista”, Alex kertoo. ”Meistä on mahtavaa kääriä hihat ja ryhtyä tekemään töitä yhdessä Olinin johdon ja henkilökunnan kanssa ja viedä Nutrolin®-brändi yhä suuremmille markkinoille. Tulossa on jännittäviä hetkiä”, hän jatkaa.

Petbuddy Groupin ovat perustaneet vuonna 2019 Alex Baumann, Erik Wide Gustafsson ja Alexander Retzlik, joilla on yhteinen tausta brittiläisessä The Hut Group -konsernissa. Vierailu Tukholmassa Petbuddyn konttorilla on täynnä vilinää ja hännänheilutusta, kun henkilökunnan koirat tulevat tervehtimään tulijoita.