Kennel Kahdensiskon tapahtumarikas koronavuosi

kaksi springerspanielia juoksevat iloisina talvella lumessa jäässä ruovikon edessä

Tässä hieman meidän ja erityisesti meidän nuoren uroksemme Ukin viime vuoden kuulumisia. Uki eli LT, BY MVA, EE, LT JMVA, CISV-20, BALTV-20 Kahdensiskon Just A Top Scorer on neljännen sukupolven oma kasvatti, joka on jo äidinmaidosta asti saanut Nutrolinin hyödyt.

Viime vuonna meillä oli paljon suunnitelmia näyttelyiden suhteen, varsinkin Ukille, joka oli juuri aikuistumassa. Helmikuussa ehdimme onneksi käymään Minskissä Valko-Venäjällä tupla-KV-näyttelyssä juuri, kun Uki täytti 15 kuukautta. Sillä oli siis oikeus kilpailla nuorten luokassa sekä cacibista.

Matka meni sujuvasti bussilla ja taisi olla nopein tähän mennessä. Tämä oli jo kuudes kerta, kun Minskiin matkustin.

Uki menestyi hienosti. Se voitti jopa valiot ja oli molempina päivinä rodun paras ja toisena päivänä jopa ryhmässä toinen! Uki siis ”valioitui” Valko-Venäjän muotovalioksi ja sai myös CISV-20-tittelin. Ensimmäiset cacibit oli nyt saavutettu.

vaaleatukkainen nainen esittää tummanruskeavalkoista springerspanielia palkintokorokkeella koiranäyttelyssä Minskissä

Kevään viimeiseksi näyttelyksi jäi maaliskuun alussa Kouvolan ryhmänäyttely, jossa Uki oli hienosti paras uros ja sai sertin. Kahdensiskon kasvattajaluokka oli myös Best In Show 1.

Keväällä näyttelyiden kokonaan loputtua keskityimme Ukin ja muiden kanssa metsälajeihin. Treenasimme Ukin kanssa spanieleiden taipumuskoetta varten ja hieman mejää. Haasteena oli saada Uki noutamaan riistapukki vedestä. Uki on innokas uimari ja hyppää aina veteen, kun sinne jotain lentää, mutta jostain syystä riistapukki oli outo noudettava. Riistapukki on puukapula, johon on sidottu linnun siivet. Pitkällisen mietinnän ja ystävän vinkkien avulla päädyin kokeilemaan sukkahousuja apuna. Riistapukki sukkahousuun ja se narun päähän ja heitto veteen. Muutaman heiton jälkeen Uki innostuikin niin, että jo samana päivänä haki pelkän riistapukin vedestä.

Meillä koirat rakastavat vettä, ja siksi meillä leikitään paljon vesileikkejä – järven rannalla kun asumme. Nutrolin® Skin & Coat päivittäisessä käytössä auttaa suojaamaan koiriemme ihoa. Meillä ei ole ollut ongelmia hot spotin tai muiden iho-ongelmien kanssa.

Loppusyksynä saimme mahdollisuuden toteuttaa pitkäaikainen unelmamme tuontinartusta.  Marraskuussa lensin Norjaan hakemaan Emma-tytön kotiin. Emma, Zelini’s Storm In A Teacup, on superreipas pieni springerin alku ja samasta kennelistä kuin jo 10,5-vuotias Casper-herramme.

Nähtäväksi jää, pääsemmekö Emman kanssa pentunäyttelyihin, vai korkataanko kehät sitten vasta virallisissa luokissa. Emma aloitti tietysti heti Suomeen saavuttuaan Nutrolin® Puppy & Mom -öljyn käytön.

tummanruskeavalkoisen kirjava springerinspanielin pentu omalla kirjavalla pedillään Nutrolin Puppy & Mom -öljypullo vierellään

Marraskuun lopulla kävimme Ukin ja Indin kanssa tutustumassa fasaanin metsästykseen. Molemmat olivat ensi kertaa elävillä linnuilla, mutta varsinkin Uki syttyi hommaan melkoisesti. Täytyy varmasti mennä uudestaankin, niin kivaa touhua se oli.

kirjava springerspanieli juoksee kuuraisessa maastossa neonkeltainen huomioliivi päällään
punavalkoinen springerspanieli istuu lumikasan päällä harmaalla säällä

Loppuvuosi meni lomautusten takia pitkälti kotona ja koirien kanssa ulkoillessa. Onneksi hienoja ulkoilukelejä riitti ja luntakin saimme taas pitkästä aikaan.

Kevättalvella parasta oli se, kun koirien kanssa pääsi jäälle. Koirien anturat kestivät jään ja lumen rasitukset mainiosti – kiitos  superöljyjen! Varsinkin Uki rakastaa lunta ja jäätä ja saattaa viettää pitkiäkin aikoja ulkona lumikinoksen päällä päivystäen.

Nyt toiveissa olisi tietenkin, että pääsisimme taas näyttelyihin ja saisimme Ukille viimeisen cacibin, kun kansainvälisen muotovalion arvoon vaadittava aikarajakin jo täyttyi.

Sitä odotellessa nautimme vielä keväästä ja teemme pentusuunnitelmia kesälle.

Ehkä pääsemme pian rakastamamme harrastuksen pariin.

 

Kevätterveisin

Johanna ja Katariina Isola, Kennel Kahdensiskon