Entistä enemmän E-vitamiinia hevosten Skin & Coat -ravintoöljyssä

Nutrolin Horse Skin & Coat pakkaus, joka on vihreän ja limenvihreän värinen pahvilaatikko, betonilattialla vanhan auki olevan puuoven vieressä

Nutrolin® Hevonen Iho ja karvapeite -ravintoöljy sisältää nyt enemmän luonnollista E-vitamiinia. Saat hevosellesi rasvahappotäydennyksen mukana enemmän tätä tärkeää vitamiinia, jolloin et välttämättä tarvitse enää erillistä E-vitamiinitäydennystä.

Ennen tätä tuoteuudistusta 500 kiloa painavan hevosen päiväannos Iho ja karvapeite -öljyä sisälsi 500 mg luonnollista E-vitamiinia.

Nyt sama annos sisältää 900 mg E-vitamiinia. Hevosesi saa siis jatkossa E-vitamiinia Iho ja karvapeite -ravintoöljystä lähes tuplasti enemmän aikaisempaan verrattuna. Tuotteen hinta pysyy kuitenkin samana, joten saat enemmän hyötyä samalla rahalla.

Samalla uudistimme pakkauksemme kansainvälisemmäksi, sillä suomalainen Nutrolin® on kovaa vauhtia matkalla maailmalle. Tutun tuotteen nimi on jatkossa Nutrolin® Horse Skin & Coat.

rautiaan hevosen kylki, jossa karva kiiltää sivusta tulevassa valossa

Sekä omega-rasvahapot että E-vitamiini tukevat ihoa

Ihon kuivuminen on usein lähtölaukaus erilaisille iho-ongelmille. Kuiva iho ei pysty torjumaan ulkoisia ärsykkeitä. Hilseilyn ja kutinan lisäksi iho-ongelmat (esimerkiksi kesäihottuma ja kurarupi) pääsevät iskemään helposti, toisin kuin ihoon, jonka kosteustasapaino on kunnossa.

Elimistössä vallitsee hapettumis- eli oksidatiivinen stressi, kun kudoksissa muodostuvien vapaiden happiradikaalien muodostus ylittää elimistön omien antioksidanttien kyvyn suojata kudoksia hapettumiselta. Tila aiheuttaa solujen DNA:n, proteiinien ja solukalvojen vaurioita. Tulehdus ja tulehdussolujen toiminta lisäävät happiradikaalien muodostumista ja oksidatiivista stressiä. Siksi ravintoon lisätystä E-vitamiinista on hyötyä tilanteissa, joihin liittyy matala-asteinen tulehdus. Sellaisia ovat erilaiset ihon liiallisesti kuivumisesta johtuvat häiriöt sekä mm. nivelvaivat ja raskas fyysinen rasitus.

Luonnollisuudella on väliä

E-vitamiini on tuttu ravintolisä hevosten omistajille. Tämä rasvaliukoinen vitamiini on tärkeä kaikille hevosille elinkaaren eri vaiheissa. E-vitamiini toimii elimistössä antioksidanttina. Se siis suojelee soluja aineenvaihdunnassa syntyviltä vapailta radikaaleilta, jotka hapettavat solujen tärkeitä rasvoja ja valkuaisaineita.

E-vitamiinia on olemassa sekä synteettistä että luonnollista muotoa. Luonnollinen E-vitamiini (d-alfa tai RRR-tokoferoli) on 1,5 kertaa tehokkaampaa kuin yleisemmin ravintolisänä käytetty synteettinen (dl-alfa tai all-rac-tokoferoli). Kaikissa Nutrolin®-tuotteissa käytetään vain luonnollista E-vitamiinia.

piirtopäinen rautias hevonen, jolla on kouluratsastusvarusteet kävelee kohti kuvaajaa hiekkakentällä pilvipoutaisella säällä

E-vitamiini suojatussa muodossa

Kaikissa Nutrolin®-tuotteissa E-vitamiini on suojatussa muodossa eli asetaattimuodossa. Tämän ansiosta E-vitamiinin määrä ei vähene varastoinnin aikana, toisin kuin E-vitamiinivalmisteissa, joissa E-vitamiini on aktiivisessa, ei suojatussa muodossa.

Ravintoöljyyn lisätty luonnollinen E-vitamiini ei toimi öljyssä antioksidanttina, vaan se jää kokonaan elimistön käyttöön. Öljyn antioksidanttisuoja saadaan aikaan lisäämällä öljyyn luonnollisten antioksidanttien, rosmariini- ja tokoferoliuutteiden, seos. Luonnollisen antioksidanttiseoksen takana on tutkimus, joka on julkaistu tieteellisenä artikkelina (Thomsen ym. 2017).