Papilloninpentuja ja lukuloma pentulaatikossa

papilloninpentu ihmisen kädellä

Hurr mikä viima ja kylmyys tuolla pihalla onkaan. Ihana syy lenkiltä tullessa karata pentuhuoneen lämpöön oleskelemaan. 

Ensimmäinen papillonpentueeni syntyi 20.2.2020. Pennut syntyivät ensimmäiselle omalle papillonilleni, kun ”Nilla” synnytti maailmaan kaksi kaunista tricolour narttua.  Jo valmiiksi koirantäyteinen arkemme muuttui melko paljon. Kotona on nyt viiden koiran sijasta seitsemän. Onneksi emä tekee suurimman hoitotyön pienten parissa. 

kaksi papilloninpentua huovalla

Molemmat pennut ja emä voivat erittäin hyvin. Itseäni alkuun kieltämättä jännitti toisen pennun huomattavasti pienempi koko. Tästä tuleekin pienokaisten lempinimet, Mini Kirppu ja Jätti Goljat. Muutaman elinviikon aikana painot ovat kuitenkin nousseet tasaisesti, ja kokoerokin alkaa tasoittua. Jännitys pienen selviämisestä on siis hiljalleen kaikonnut ja voin rennoin mielin nauttia pentuajasta. Hän kun on muutenkin niin tomera ja aktiivinen. 

Olen tällä hetkellä lukulomalla valmistautumassa ylioppilaskirjoituksiin. Väitän, ettei parempaa lukuympäristöä ole kuin tämä rauhallinen pentuhuone. Kaiken koulustressin keskellä mieltä rentouttaa seurata pienten ryömimistä ja kasvua. Päivä päivältä pennut kehittyvät ja muuttuvat aktiivisemmaksi. Ei varmasti mene kauankaan, kun talo on täynnä vilskettä pentujen juoksennellessa ympäriinsä.

papilloninpentu lepää peiton päällä
kaksi papillonpentua

Jo varhain tiineysaikana ryhdyimme antamaan emälle ruoan mukana Nutrolin® Puppy & Mom -öljyä. Sitä se saa ruoan mukana edelleenkin, ja kunhan se päivä tulee, että pentuset pääsevät kiinteän ruoan makuun, saavat hekin samaa öljyä kasvua tukemaan. 

papilloninpentu leikkii ihmisen sormella
papillonin pentu leikkii lelulla
papilloninpentu nukkuu lapsen sylissä

Olemme osa Nutrolin® kasvattajakerhon joukkoa, ja postissa saapui monipuoliset pentupussukat, pentujen eskarireput. Lahjaan kuuluu myös kaiverrettavat nimilaatat. Ennen pentujen matkaa omiin koteihinsa reput täyttyvät varmasti kaikenlaisesta. Niinkin käytännöllisistä asioista kuin pentuoppaista kasvattajan mielestä söpöihin leluihin. 

Kirjoitus: Laura Lintenhofer         Kuvat: Hansu Laitala ja Laura Lintenhofer