Vauhdikas ja aina niin energinen bordercollie Aimo

Aimo kasvoi kesän aikana isoksi pojaksi, ja otimme käyttöön Nutrolin® Sport -öljyn, joka on sopinut veijarille todella hyvin. Aimo juoksee luontaisesti paljon ja liikkuu lähes aina täysillä eteenpäin. Se on oikea Ferrari: tassut vain viuhtovat menemään! Välillä huomaan, ettei Aimon pää pysy ihan tassujen vauhdissa. Muutaman kerran se on törmännyt puuhun metsässä, kun tassut ja pää ovat olleet menossa eri suuntiin.

Tekevälle sattuu. Onneksi näissä kolareissa ei ole käynyt pahasti. Aimon liikkumistapa on myös hyvin sähäkkä eli se kiihtyy hetkessä nollasta sataan. Kun kuljemme metsässä, Aimo on monesti jo ihan eri suunnassa kuin missä luulen sen olevan.

Nopea palautuminen rasituksesta

Tällainen nopea, sähäkkä ja energinen koira voisi helposti saada lihasrevähdyksiä, mutta onneksi olemme niiltä välttyneet. Merkittävässä asemassa on ollut hyvä lämmittely, ennen kuin päästän Ferrarin irti. Varmasti myös Sport-öljy suojaa lihaksia ja auttaa palautumaan nopeammin rasituksesta.

Aimon kunto on mielestäni ikään nähden erittäin hyvä, ja palautuminen vähän raskaamman ja pidemmänkin lenkin jälkeen näyttää tapahtuvan hyvin ja nopeasti. Hetken kun huilii kotona, niin taas ollaan valmiina hommiin!

Uiminen tuo vaihtelua

Kesällä molemmat koirani uivat paljon. Uimisen avulla on helppo pitää yllä lihaskuntoa ja saada vaihtelua lenkkeilyyn. Uidessa sain koirille kivasti vastustakin, kun uin itse niiden kanssa ja nappasin välillä pelastusliiveistä kiinni. Saivat hinata minua pitkin ulappaa! Uidessakin huomasin, miten tehokkaasti Aimon tassut liikkuvat. Se on oikea pikku silakka ja voittaa Uunon uinnissa ”kuus-nolla”. Uuno tykkää nauttia ja katsella välillä vähän maisemia. .

Lihaskunto ja palautuminen keskiössä

Tällaisen energisen ja nopealiikkeisen koiran kanssa huomaa nopeasti, miten tärkeää on huolehtia koiran lihaskunnosta, lämmittelyistä ja jäähdyttelyistä sekä levosta ja palautumisesta. Tietenkin on myös huomioitava ruokinta ja tarpeellisten lisäravinteiden käyttö, jotta Ferrari pysyy iskussa ja tassut kulkevat jatkossakin yhtä vauhdikkaasti ja nopeasti paikasta toiseen. Sport-öljy tukee varmasti Aimon kroppaa ja auttaa sitä myös palautumaan.

Metsä on vaihtelevampi kuin maantie

On ihanaa seurata, miten paljon Aimo nauttii juoksemisesta. Se saa toteuttaa itseään vapaasti eli juosta juuri niin lujaa kuin ikinä tassuista lähtee! Senkin olen huomannut, että Aimolla on todella hyvä koordinaatiokyky ja tasapaino. Se on liikkunut pennusta asti paljon metsässä epätasaisella ja vaihtelevalla alustalla. Metsässä koira joutuu käyttämään kroppaansa ihan eri tavalla kuin tiellä kävellessä.

Nyt odottelemme veijarin ja Turhapuron kanssa lunta, jotta voisimme kaivaa sukset esiin. Sitten katsotaankin, mistä puskasta löydän itseni, kun laitan pojat yhdessä kiskomaan minua pitkin peltoja. Vauhtia varmasti riittää, ja voi olla, että minua alkaa vauhti pelottaa!

Kirjoitus: Minna Kujanpää                  Kuvat: Anniina Kreula ja Minna Kujanpää

TÄRKEÄT OMEGAT

ETA, EPA, DPA ja DHA hillitsevät kovassa rasituksessa elimistöön muodostuvaa tulehdusta.

E-VITAMIINIA

Sportissa, kuten kaikissa Nutrolin®-tuotteissa, käytetään vain luonnollista E-vitamiinia.

PALAUTUMINEN

Omega-3-rasvahapot ja E-vitamiini yhdessä beetakaroteenin ja ubikinonin kanssa auttavat palautumaan.