Nutrolin® Sport pitkäkarvaisen collien Riemun testissä

Riemumielen blogissa esiintyvä pitkäkarvainen collie Riemu testasi uudistunutta Nutrolin® Sport -ravintoöljyä. Riemun omistaja Heidi Bechstein kirjoitti käyttäjäkokemuksistaan omaan blogiinsa sekä Nutrolin®-blogiin. Kiitos Heidille tästä yhteistyöstä!

“Riemu testaa” -osiossa on nyt vuorossa Nutrolin® Sport, urheilu- ja harrastuskoiran rasvahappo- ja E-vitamiinilisä. Riemu käyttää Nutrolin® Sportia ympäri vuoden ja sai testattavakseen tutun tuotteen uudistuneella koostumuksella.

Sain Riemun testattavaksi blogiyhteistyön merkeissä kaksi Nutrolin® Sport 500 ml pulloa, joissa on uudistunut koostumus. Riemun kokoiselle noin 20 kiloiselle koiralle tämä määrä riittää noin kolmen kuukauden testijakson ajaksi. Aloitin testijakson elokuussa ja jatkan käyttöä Riemulle edelleen nyt lokakuussa.

Urheilukoiran rasvahappo- ja E-vitamiinilisä

Pitkäkarvainen collie Riemu täytti tänä vuonna 8 vuotta ja on nyt virallisesti veteraani-iässä. Riemu treenaa ja kilpailee edelleen aktiivisesti rally-tokossa ja tokossa, joissa molemmissa se on ylimmissä luokissa. Lisäksi Riemu on harrastanut aiemmin agilityä ja palveluskoirien metsäjälkeä sekä sillä on yksi vuonna 2016 syntynyt pentue. Hyvin aktiivista koiranelämää siis.

Erityisesti nyt veteraani-iässä on erittäin tärkeää, että aktiivinen harrastuskoira saa ravinnosta kaiken tarvitsemansa, pysyy hyväkuntoisena ja aktiivisena sekä palautuu treeneistä parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi meidän käytössä on Nutrolin laadukkaan ravinnon, lihashuollon ja muun hoidon lisäksi.

Nutrolin Sport on tarkoitettu tukemaan työ-, urheilu- ja metsästyskoiran elimistöä rasituksessa ja auttamaan palautumisessa suorituksen jälkeen. Sen koostumus muuttui syksyn aikana ja otin uudistuneen tuotteen mielelläni testattavaksi. Nutrolin Sportin keskeinen vaikutus perustuu kalaöljyn omega-3-rasvahappoihin, joiden korkea pitoisuus pysyy tuotteessa ennallaan.

Nutrolin Sportin uusi koostumus

Nutrolin Sport on kehitetty ja valmistettu Suomessa. Se sisältää kalaöljyä (omega 3-rasvahappojen EPA + DHA lähde) ja ubikinonia (Q10) sekä E-vitamiinia, beetakaroteenia, tokoferoliuutetta ja rosmariiniuutetta. Tuote on pakattu kierrätettävään metallipulloon, joten käytöstä ei synny turhaa muovijätettä.

Kalaöljyn omega-3-rasvahapot parantavat lihasten palautumiskykyä fyysisen suorituksen jälkeen. Lihaskivut vähenevät ja koira jaksaa paremmin suorituksesta toiseen. Lisäksi kalaöljyn rasvahapot parantavat mielialaa, reaktioaikoja ja aivojen toimintaa.

Rasvahapppojen lisäksi Nutrolin Sportti sisältää antioksidantteja, jotka lievittävät rasituksen aiheuttamaa hapetusstressiä. Aiemmin tuotteessa oli kaksi antioksidanttia: luonnollinen E-vitamiini ja astaksantiini. E-vitamiinipitoisuus pysyy ennallaan uudistuneessa koostumuksessa, mutta astaksantiinin tilalle tulee kaksi antioksidanttia: beetakaroteeni ja ubikinoni.

Uudistuneen Nutrolin Sportin väri on enemmän oranssi kuin punainen ja väri on hieman aiempaa vaaleampi, koska aiemmin käytetty astaksantiini on korvattu beetakaroteenilla. Tuote on miedon tuoksuista, kirkasta ja sen maistuvuus on ollut kaikille koirilleni erinomainen.

Nutrolin Sportin käyttö

Nutrolin Sportin käyttö suositellaan aloitettavaksi ennakoivasti jo pari kuukautta ennen aktiivikauden alkamista ja käyttöä jatketaan lepokauteen saakka tai jatkuvasti, jos koiralle ei tule selkeitä lepokausia. Käytän itse Nutrolin Sporttia koirilleni suunnilleen alkukeväästä loppusyksyyn ja pidän talvella tauon.

Sportin kaato

Annostelen Riemulle Nutrolin Sportin sen päivittäisen ruoan sekaan, pienen määrän aamulla ja illalla. Säilytän avatun metallipullon jääkaapissa, josta se on näppärä napata esille ruokinta-aikaan. Yksi 500 millilitran pullo Nutrolinia riittää Riemun kokoiselle noin 20 kiloiselle koiralle 1,5 kuukaudeksi ja maksaa noin 39,90 euroa.

Riemu testaa -yhteenveto Nutrolin Sportista

Uudistunut Nutrolin Sport on ollut Riemun testattavana reilun parin kuukauden ajan elokuun alusta lokakuun loppuun asti. Testijakson perusteella olen tyytyväinen tuotteeseen ja aion jatkaa sen käyttöä Riemulle edelleen.

Suosittelen Nutrolin Sporttia kaikille työ-, harrastus- ja urheilukoirille ravintoöljylisäksi. Kannattaa tosin huomioida, että herkästi närästyksestä kärsiville koirille kalaöljyt ovat tyypillinen närästystä aiheuttava tekijä ja niille voi sopia paremmin jokin muu tuote. Riemulle Nutrolin Sport on sopinut erittäin hyvin, eikä sillä ole ollut närästysongelmia.

Erityisesti pidän Nutrolin Sportin kohdalla siitä, että sitä on helppo käyttää, se säilytetään kierrätettävässä metallipullossa ja se maistuu koirilleni hyvin ruoan seassa.

Kehitysehdotukseni Nutrolin Sportin osalta on se, että olisi mahtavaa, jos tuotetta olisi saatavilla 500 ml pakkauskoon lisäksi suuremmissa pakkauksissa useamman koiran koteja varten. Esimerkiksi litran pakkauskoko olisi kätevä.

Kirjoitus ja kuvat: Heidi Bechstein