Kurarupi ja kesäihottuma aisoihin sisäisellä tuella

Monet ulkoiset tekijät voivat aiheuttaa hevoselle eriasteisia iho-ongelmia. Kesäihottuma ja kurarupi ovat näistä ehkä hankalimpia, sillä niiden hoito on usein monimuotoista ja pitkäkestoista.

Polttiaisten puremat saavat aikaan kutinaa. Vaihe kestää onneksi vain osan vuodesta, mutta oireet voivat pahimmillaan olla hyvinkin hankalia ja hevosen elämänlaatua heikentäviä. Myös kurarupi on usein vain kausittainen vaiva, mutta sekin voi pahimmillaan vaikuttaa hevosen hyvinvointiin merkittävästi.

Vahvistusta iholle ruokinnan mukana

Nutrolin® Horse Skin & Coat -ravintoöljy vahvistaa ihoa sisältäpäin. Se sisältää ihon ja karvan hyvinvoinnille välttämättömiä rasvahappoja, jotka auttavat ihoa kestämään paremmin ulkoisia häiriötekijöitä.

Erityisesti omega-6 linolihappoa tarvitaan ihon luontaisen suojakerroksen eli läpäisyesteen ylläpitoon. Nutrolin® Horse Skin & Coat  -kasviöljyseoksen koostumus tukee ihon luontaisen suojamekanismin, läpäisyesteen, muodostumista. Huonosti toimiva läpäisyeste aiheuttaa ihon kuivumista ja altistaa iho-ongelmille. Kuiva iho näkyy usein hilseilynä sekä huonona karvana. Kuiva iho altistaa myös bakteeritulehduksille. Hyvin kosteutettu iho sietää siis paremmin tekijöitä, jotka häiritsevät sitä ulkoapäin.

Tuotteen käyttö kannattaa aloittaa vähintään 2-3 kuukautta ennen ongelmakauden alkua.

Tarkkaan mietitty patentoitu koostumus

Linolihapon lisäksi tämä öljyseos sisältää linolihapon vaikutusta tukevia rasvahappoja: alfa-linoleenihappoa, gamma-linoleenihappoa (GLA) ja stearidonihappoa (SDA). Mukana on luonnollista E-vitamiinia, jota iho myös tarvitsee voidakseen hyvin.

Nutrolin®-tuotteissa käytetään vain luonnollista E-vitamiinia, joka on 1,5 kertaa tehokkaampaa kuin synteettinen. Luonnollisesta E-vitamiinista käytetään nimitystä d-alfa-tokoferoli (pakkauksissamme käytetty termi) tai RRR-alfa-tokoferoli. Synteettinen E-vitamiini on muotoa dl-alfa-tokoferoli, josta käytetään myös nimitystä all-rac-alfa-tokoferoli.

Tyytyväisiä käyttäjiä

Merkun kutina helpotti

”Merkulla on ollut kesäihottumaa monena kesänä. Se on aikaisemmin hinkannut häntäänsä ja harjaansa. Poni hankasi myös päätään ja korviaan niin, että sen otsatukka kärsi pahasti”, Mia Kainulainen kertoi Merkun oireista.

Merkku on saanut Nutrolin® Horse Skin & Coat  -ravintoöljyä keväästä 2017 lähtien. ”Yleensä loppusyksyllä ollaan siinä tilanteessa, että Merkku on hangannut hännän ja otsatukan kokonaan pois. Ihotuotteesta on kuitenkin ollut hyötyä, sillä kesäihottuma sekä kutina on vähentynyt huomattavasti.

Merkku ei ole enää hangannut itseään samalla tavalla, joten sen iho, häntä ja otsatukka ovat paremmassa kunnossa kuin aikaisemmin”, Mia kuvaa ponin tilannetta.

Voit lukea lisää Merkusta täältä.

Kirihain kurarupi väheni

Suomenhevosori Kirihai oli mukana testiryhmässä, jossa testattiin Nutrolin® Horse Skin & Coat  -ravintoöljyn vaikutusta kurarupea vastaan.

”Vierailimme talvella 2018 Tampereen hevosklinikalla ja tuli puheeksi, että Nutrolinilla on käynnissä testauskampanja. Siinä etsittiin rivistä kärsiviä hevosia testaamaan Iho ja karvapeite -ravintoöljyä. Lähdimme innolla mukaan, koska Kirihai oli usean vuoden kärsinyt erilaisista ruvista jaloissaan silloin kun tarha oli märkä. Mikään tuote tai ruokinta ei ollut niihin auttanut”, Julia Kiviholma muisteli.

”Kun olimme syöttäneet öljyä noin kuukauden ajan, jalat olivat paljon paremmassa kunnossa ja ruvet olivat vähentyneet huomattavasti! Keväällä 2019 Tampereen Hevoset-messuilla kävin juttelemassa Nutrolinin ständillä siitä, miten tyytyväinen olen tuloksiin ollut”, kertoi Julia.

Lisää Kirihaista voit lukea täältä.