Esteratsastaja Jasmin Kallio kisaa kolmen hevosen kanssa

Minulle on tullut pari uutta kilpailukumppania, ja kerron nyt teille, keitä he ovat ja millaisia tavoitteita minulla on. True Love on jäänyt eläkkeelle. Koetamme saada häntä tiineeksi, jotta meillä kasvaisi hyviä nuoria hevosia.

Kisoissa uuden kilpailukumppanin kanssa

Kisakauteen 2020 lähden kolmen hevosen voimin. Sain heinäkuussa 2019 rinnalleni uuden kilpailukumppanin nimeltään Luigi 241. Luigi eli suomalaisittain Leevi polveutuu isästä Lordanos ja äidinisästä Zeus. Hän on vuonna 2008 syntynyt hannoverinruuna. Leevi on kisannut aikaisemmilla omistajillaan 150 cm:n tasolla asti ja on sileälläkin todella osaava. Meidän taipaleemme alku oli kuitenkin hieman kivikkoinen, sillä Leevi riehui tarhassa niin, että sai oikeaan etuseensa syviä haavoja. Vasta kun jalkaa oli paranneltu kuukausi, pääsimme tositoimiin.

Treenasimme paljon ja ehdimme startata parissa kisoissakin viime vuonna. Kisat menivät erittäin hyvin, ja Leevi toi melkein jokaisesta kisasta ruusukkeen kotiin. Olemme kisanneet 120–130 cm:n tasolla, ja viime vuonna starttasimme yhdessä 135 cm:n luokassa. Tällä kaudella tarkoituksena olisi nousta 140–145 cm:n tasolle. Päätavoitteena on kansainväliset kilpailut ja nuorten SM-kilpailut.

Leevi on tarkka kuuntelija

Leevi on kuin suloinen nallekarhu. Hän on kaikissa osa-alueissa todella helppo ja miellyttävä. Tähän mennessä ainut ongelmia tuottanut asia on ollut klippaaminen, mutta lopulta saimme senkin tehtyä.

Hypätessä Leevi on tasaisen varma suorittaja, aina korvat hörössä menossa kohti uutta estettä. Varsinkin kisoissa Leevi keskittyy 110-prosenttisesti. On ollut ilo huomata, kuinka tämä hevonen koko ajan kuuntelee seuraavaa ohjetta ja vastaa siihen nopeasti. Kokeillessani Leeviä Hollannissa tiesin heti ensimmäisestä laukkapätkästä, että tämä hevonen sopii käteeni kuin hansikas. Yhteistyömme on sujunut alusta asti todella hyvin. Innolla odotan tätä kautta Leevin kanssa!

Täysveritamma Frida

Toinen uusi lisäys meidän perheeseemme on Frida, vuonna 2010 syntynyt ruotsalainen täysveritamma, joka polveutuu isästä Colmar ja äidinisästä Unique. Frida on iästään huolimatta vielä todella raaka, koska hän on saanut kaksi varsaa. Fridan kasvattajilla eli entisillä omistajilla ei ollut tammalle sopivaa ratsastajaa, koska hän on hieman haastava. Ja koska Fridan varsa oli omistajien tyttärelle enemmän mieleen, Frida päätyi meille.

Fridalla on todella hyvä oma moottori, ja hän on samalla hyvin herkkä avuille. Tämän takia kultaisen keskitien löytäminen varsinkin hypätessä on aika vaativaa, mutta tamma hyppää kaikista esteistä ja aina suurella innolla, joten hänen kanssaan on ilo työskennellä. Tamma on hyvin ruunamainen sikäli, että käsiteltäessä hänelle käy kaikki. Ratsastaessa rouvaa välillä ärsyttää jokin ohje ja hän vastaa lisäämällä vauhtia, mutta eikö niin sanotakin, että “vauhti korjaa virheet”?

Fridalla on hypätty 120 cm:n tasolle asti. Tällä kaudella olisi tarkoitus opettaa tamma ison maailman pyörteisiin ja nostaa pikkuhiljaa tasoa 120–130 cm:n korkeuksille. Kauden päätavoitteita ovat kansainväliset kisat ja kokemuksen kartuttaminen.

Messille lisää kokemusta

Kolmas hevonen, joka on tällä kaudella allani, on oma kasvattimme Blue Hope Unique eli tutummin Messi, joka täytti tänä vuonna 6 vuotta. Hänen kanssaan tavoitteena on kartuttaa kokemusta ja nostaa tasoa 120 cm:iin ja kehityksen myötä ehkä jopa ylemmäs. Toivotaan, että tästä kaudesta tulee eheämpi ja parempi kuin viime kaudesta! Menoamme voi seurata Instagramista käyttäjänimellä @jasmin.kallio

Kirjoitus ja kuvat: Jasmin Kallio