Polaren liikkuminen letkeämmäksi Sportin avulla

Polare on vuonna 2013 syntynyt tamma, joka toimii nuoren ratsastajan, Emmi Krohnsin, kilparatsuna. Emmin äiti, Marika, muistelee tamman alkutaivalta heillä.
”Polare tuli meille syyskuun lopussa 2018. Nuorella hevosella oli lihasköyhyyttä, ja piti miettiä tarkkaan, miten tukea sen lihaksistoa ja niveliä kehityksen sekä mahdollisen kasvun edetessä. Meillä oli Nutrolin® Hevonen Sportti -öljystä oli jo vanhemman hevosemme kohdalla hyviä kokemuksia, joten tuntui helpolta lähteä myös nuorelle tammalle tarjoamaan kyseistä tuotetta.”

Palautuminen nopeutui

Marika kertoo, että Polare ei ole saanut heillä ollessaan mitään muuta lisäravinnetta perusrehun ja heinän lisäksi kuin Sportti-öljyä.

”Huomasimme reilun kahden kuukauden käytön jälkeen Polaren palautuvan paljon nopeammin rankoistakin treeneistä sekä suorituksista. Hevosen liike on myös selkeästi letkeämpi. Ennen minulla oli kaikenlaista purkkia ja purnukkaa, nyt tarvitsemme vain Sportti-pullon ja kaikki tarvitsemamme on siinä. Annamme Polarelle öljyä 50 ml/vrk ja tulokset ovat huomattavia. Öljy on helppo annostella ja se säilyy puhtaana omassa pullossaan. Tämä on tuote, jota suosittelemme aina muillekin. Se on todella vakuuttanut meidät”, Marika toteaa lopuksi.

Täsmätuote lihaksille

Rasitus aiheuttaa matala-asteista tulehdusta lihaksissa ja muissa pehmytkudoksissa. Tulehdus voi näkyä esimerkiksi jäykkänä liikkumisena ja tuntua kovina lihaksina. Nutrolin® Hevonen Sportti –ravintoöljyn omega-3-rasvahapot auttavat elimistöä korjaamaan rasituksen aiheuttamia lihasten kudosvaurioita nopeuttaen palautumista. Tämä ravintoöljy sopii kaikille runsaasti liikkuville hevosille ja poneille.

Sportti on ainutlaatuinen yhdistelmävalmiste, joka sisältää kalaöljyn kaikki tärkeät omega-3-rasvahapot: ETA, EPA, DPA ja DHA, sekä E-vitamiinin luonnollisessa muodossa (d-alfa-tokoferoli). Nämä yhdessä suojaavat soluja fyysisen suorituksen aiheuttamalta oksidatiiviselta stressiltä. Nutrolin® Hevonen Sportti -valmisteesta 500-kiloinen hevonen saa arvokkaiden rasvahappojen lisäksi 1500 mg luonnollista E-vitamiinia.

Meillä Suomessa on vasta vähän hyödynnetty kalaöljyn omega-3-rasvahappoja hevosten ruokinnassa. USA:ssa kalaöljyn rasvahappoja käytetään jo yleisesti etenkin urheiluhevosilla.

Kalaöljyn rasvahapot tehostavat myös hevosten ruokintaa

Vaikka kala ja kalaöljy eivät ole hevosen luontaista ravintoa, Sportin sisältämät kalaöljyn omega-3-rasvahapot, EPA, ETA, DPA ja DHA, tehostavat hevosen ruokintaa. Monipuolinen omega-3-rasvahappokoostumus hillitsee tehokkaasti elimistön matala-asteista tulehdusta (Calder 2013).

Vain kalaöljyn omega-3-rasvahapoilla on tulehdusta hillitsevää vaikutusta. Kasviöljyjen, kuten pellavan, rypsin, hampun ja chian siementen, omega-3-rasvahapot eivät hillitse tulehdusta. Kasviöljyjen omega-3-rasvahapot muuntuvat eläimillä vähäisessä määrin omega-3 EPA:ksi. Hevosilla tehdyissä tutkimuksissa pellavaöljyn omega-3-rasvahapon muuntumista EPA:ksi ja DHA:ksi ei käytännössä tapahtunut, ja vain kalaöljy nosti solujen omega-3-pitoisuuksia (Siciliano ym. 2003, Vineyard ym. 2010 ja Hess ym. 2012).

Kuvat: Ilona Jokinen (ylin kuva), Heidi Lammi, Jenni Liukkonen