Bordercollie Uuno nauttii kesästä ja varsinkin uimisesta

”Emännys” on kirjoittanut pari viimeistä juttua, koska minulla on ollut kiireitä, mutta tällä kerralla päätin ihan itse runoilla teille.

Arvatkaa, mikä on tällä hetkellä parasta? Tietenkin se, että on tullut kesä ja olen päässyt uimaan. Sitä puuhaa ei voita mikään. Hyppäsin ainakin viisikymmentä kertaa laiturilta heti ensimmäisellä kerralla, ja olin ihan täpinöissäni. Minua ei meinattu saada vedestä pois millään.

Emännys sanoo, että uiminen on kyllä oikein hyvää liikuntaa näin lämpimänä aikana ja sitä tullaan tekemään paljon kesän aikana, jotta pysyn hyvässä kunnossa. Jotain se emännys näköjään ymmärtää!

Sokkotreffit etelässä

On pakko kertoa teille yhdestä hassusta jutusta, joka tapahtui talvella. Matkasimme pääkaupunkiseudulle emännyksen kanssa, joka oli järjestänyt minulle treffit hurmaavan Maisa-neidin kanssa. Taisivat olla sokkotreffit, koska minulle ei kerrottu mitään etukäteen.

Kyllä meni maalaispojan pää ihan sekaisin. Alussa ei tahtonut rohkeus riittää tuttavuuden tekemiseen, mutta sitten kuitenkin rohkaistuin. Maisa oli todella viehättävä daami.

Treffattiin parikin kertaa, ja emännys kehui minua. Tein kuulemma niin kuin oli ajateltu, eli taidan osata noita naisia vähän käsitellä.

Pelottava tulevaisuudenkuva

Jokin aika sitten en oikein ymmärtänyt, miksi ihmeessä emännys kaiken aikaa vahtasi kännykkäänsä ja höpötti, että miksei jo ala tapahtua. Lopulta se sitten rauhoittui ja kertoi, että minusta on tullut iskä. Maisa oli saanut kuusi reipasta pentua, kaksi urosta ja neljä narttua. Taisin siis osata hommani talvella.

Nyt emännys odottaa, että viikot hieman kuluisivat ja se pääsisi katsomaan pentuja. Minä en niitä halua nähdä. Pennut ovat hieman pelottavia ja tuoksuvat oudolta. Voin leikkiä niiden kanssa, kun ne ovat vähän kasvaneet.

Emännys on vähän uhkaillut, että yksi pennuista muuttaisi meille minun kaverikseni. En oikein tiedä, innostunko asiasta vai en. Olisihan se kiva, että olisi juoksukaveri, mutta siitä en tykkäisi, jos se toinen vie kaiken huomion, tai ei osaa käyttäytyä. Sellainen olisi ihan hirveää!  Aika näyttää, miten tässä käy.

Hangilta jäljestämään

Muuten minulla on mennyt oikein kivasti. Kevättalvella kuljimme paljon hankikannoilla ja nautimme hienoista aurinkoisista ilmoista. Löysimme ihan uusia paikkoja kodin lähettyviltä; hankea pitkin pääsi niin kätevästi kulkemaan.

Keväällä kävimme pellolla jäljestämässä, ja ensimmäinen koepaikkakin on kuulemma tiedossa kesäkuun loppupuolella. Jäljestys on mukavaa puuhaa, koska siinä pitää olla tarkkana kuin porkkana ja sellainen sopii minulle. Emännys on keksinyt kaikenmoisia pikku haasteita jäljelle, mutta aika hyvin olen niistä ainakin omasta mielestäni selvinnyt. Olen ylittänyt erilaisia teitä, tehnyt vaikka minkälaisia kiemuroita, mennyt ojien yli ja välillä niitä pitkinkin.

Onneksi minulla on tarkka nenä ja hyvät hermot, niin ei haittaa, vaikka eteen tulisi vähän haastavampikin juttu. Aina minä selviän ja pääsen eteenpäin.

Hyvässä kunnossa

Hovihieroja Annikalta sain viimeksi kehuja: olen kuulemma suora ja muutenkin hyvässä kunnossa. Nyt on vain toivottava, että kesäkauteen ei tulisi ylimääräisiä ongelmia, jotka muuttaisivat suunnitelmia.

Oikein lystikästä kesää teille kaikille!

Muistakaa nauttia lämmöstä ja käydä uimassa niin usein kuin mahdollista. Niin minäkin aion tehdä.

Terkuin Uuno

Kuvat: Laura Taimioja (Maisa- ja  pentukuva), muut Minna Kujanpää