Rasvahapot osana paljon liikkuvan hevosen lihashuoltoa

Fyysinen rasitus tuntuu hevosten lihaksissa samalla tavalla kuin ihmisillä liikunnan jälkeen. Rasituksen määrästä riippuen, lihaksissa on epämiellyttävää tunnetta tai jopa lähes kipua. Seuraavana päivänä liikkeet voivat olla jäykät, ennen kuin lihakset taas vertyvät toimimaan normaalisti. Syynä rasituksen jälkeiseen lihaskipuun on rasituksen aikana lihaksissa ollut oksidatiivinen stressi ja tulehdus. Oksidatiivinen stressi tarkoittaa elimistön tilaa, jossa elimistössä on epätasapaino soluja hapettavien ja hapettamiselta suojaavien tekijöiden välillä. Oksidatiivinen stressi vaurioittaa soluja.

Hevosten lihaksia on totuttu hoitamaan liikunnan ja ravitsemuksen lisäksi erilaisten ulkoisten tekijöiden avulla. Esimerkiksi loimilla voidaan varmistaa, että lihakset pysyvät paremmin lämpiminä. Eläinlääkäreiden ohella lihashuollon ammattilaiset, kuten hierojat ja fysioterapeutit, huolehtivat siitä, että pienet lihasvammat saadaan kuntoutettua nopeasti. Heidän avullaan pyritään myös ennaltaehkäisemään erilaisten pehmytkudosvaurioiden muodostumista.

Hyödyllinen lisä lihashuoltoon

Nutrolin® HORSE Sport tarjoaa hevosenomistajille hyvän lisäyksen hevosen lihashuoltoon. Se on ainutlaatuinen omega-3-rasvahappoja ja E-vitamiinia sisältävä yhdistelmävalmiste, joka auttaa urheilu- ja kilpailuhevosen elimistöä jaksamaan kovassa rasituksessa. Samalla se nopeuttaa palautumista suorituksen jälkeen. Hevonen Sportti™ on toisin sanoen tärkeä osa paljon liikkuvan hevosen huoltopakettia. Hevonen Sportti™-öljy sisältää runsaasti antioksidantteja ja luonnollista E-vitamiinia. Ne suojaavat soluja fyysisen suorituksen aiheuttamalta oksidatiiviselta stressiltä.

Nutrolin® HORSE Sport sisältää myös kalaöljyn kaikki tärkeät omega-3-rasvahapot: ETA, EPA, DPA ja DHA. Valmisteen E-vitamiini on luonnollisessa muodossa (d-alfa-tokoferoli). Vaikka kala ja kalaöljy eivät ole hevosen luontaista ravintoa, Sportin sisältämät kalaöljyn omega-3-rasvahapot, EPA, ETA, DPA ja DHA, tehostavat hevosen ruokintaa. Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen tulehdusta hillitsevä teho on yli kymmenkertainen verrattuna kasviöljyjen kuten pellavan, rypsin, hampun ja chian siementen omega-3-rasvahappojen tehoon. Kalassa on siis potkua.

Tyytyväisiä käyttäjiä

Nutrolin® HORSE Sport sopii kaikenikäisille ja erilaisille hevosille. Sen tyytyväisissä käyttäjissä on edustajia eri hevosurheilulajeista ravureista ratsuihin. Yhteistä näiden hevosten omistajille ja hoitajille on se, että he kaikki ovat huomanneet, miten Sportti on nopeuttanut palautumista rasituksesta, jolloin hevonen on liikkunut irtonaisemmin ja paremmin rasituksen jälkeen ja sitä seuraavina päivinä.

Tässä alla on muutama esimerkki Sporttia syövistä hevosista. Lisää tyytyväisiä käyttäjiä löydät täältä.

Finishing Touch Wareslage

Fini on Juulia Jyläksen kilparatsu, jonka kanssa Juulia kilpailee esteratsastuksessa GP- ja maailman cup -tasolla. Fini on suurikokoinen ori, joka on täynnä voimaa. Sen hyvinvoinnista pidetään hyvää huolta, joten luonnollisesti myös sen ravitsemuksen suhteen täytyy olla tarkkana.

Fini kilpailee maailman huipulla, joten maailmanluokan rasvahappovalmisteet täydentävät hyvin sen ravitsemusta.

Maarit Raiskion hevoset

Maarit Raiskio on yksi Suomen parhaimpia ja tunnetuimpia kouluratsastajia. Hän on myös erittäin kokenut ja arvostettu valmentaja sekä ratsuttaja. Maarit pitää Lohjalla omaa Stall Nysvidja -valmennustallia. Hänen hevosillaan on käytössä Sportti-tuote, sillä hän on huomannut miten tuote on nopeuttanut hevosten palautumista treenaamisen jälkeen.

Hyper Panda

”Hyper Pandalla käytämme läpi kisa- ja harjoittelukauden Nutrolin® HORSE Sport -öljyä. Panda on perusjähmeä hevonen, jolla on ollut myös lieviä iho-ongelmia. Säännöllinen Sportin käyttö on muuttanut Pandan koko liikkumista elastisemmaksi, ja hyppyjen laatu on parantunut huomattavasti takajalkojen elastisuuden parannuttua. Vatsaongelmat ovat myös poistuneet niin kuin myös ihon oudot näppylät. Sportti on osaltaan auttanut meitä selviämään läpi kisakauden terveenä ja hyvinvoivana, sekä auttanut Pandaa hyviin tuloksiin”, Janina kertoi.