Rasvahapot osana paljon liikkuvan hevosen lihashuoltoa

Fyysinen rasitus tuntuu hevosten lihaksissa samalla tavalla kuin ihmisillä liikunnan jälkeen. Rasituksen määrästä riippuen, lihaksissa on epämiellyttävää tunnetta tai jopa lähes kipua. Seuraavana päivänä liikkeet voivat olla jäykät, ennen kuin lihakset taas vertyvät toimimaan normaalisti. Syynä rasituksen jälkeiseen lihaskipuun on rasituksen aikana lihaksissa ollut oksidatiivinen stressi ja tulehdus. Oksidatiivinen stressi tarkoittaa elimistön tilaa, jossa elimistössä on epätasapaino soluja hapettavien ja hapettamiselta suojaavien tekijöiden välillä. Oksidatiivinen stressi vaurioittaa soluja.

Hevosten lihaksia on totuttu hoitamaan liikunnan ja ravitsemuksen lisäksi erilaisten ulkoisten tekijöiden avulla. Esimerkiksi loimilla voidaan varmistaa, että lihakset pysyvät paremmin lämpiminä. Eläinlääkäreiden ohella lihashuollon ammattilaiset, kuten hierojat ja fysioterapeutit, huolehtivat siitä, että pienet lihasvammat saadaan kuntoutettua nopeasti. Heidän avullaan pyritään myös ennaltaehkäisemään erilaisten pehmytkudosvaurioiden muodostumista.

Hyödyllinen lisä lihashuoltoon

Nutrolin® HORSE Sport tarjoaa hevosenomistajille hyvän lisäyksen hevosen lihashuoltoon. Se on ainutlaatuinen omega-3-rasvahappoja ja E-vitamiinia sisältävä yhdistelmävalmiste, joka auttaa urheilu- ja kilpailuhevosen elimistöä jaksamaan kovassa rasituksessa. Samalla se nopeuttaa palautumista suorituksen jälkeen. Sportti on toisin sanoen tärkeä osa paljon liikkuvan hevosen huoltopakettia. Sportti-öljy sisältää runsaasti antioksidantteja ja luonnollista E-vitamiinia. Ne suojaavat soluja fyysisen suorituksen aiheuttamalta oksidatiiviselta stressiltä.

Nutrolin® HORSE Sport sisältää myös kalaöljyn kaikki tärkeät omega-3-rasvahapot: ETA, EPA, DPA ja DHA. Valmisteen E-vitamiini on luonnollisessa muodossa (d-alfa-tokoferoli). Vaikka kala ja kalaöljy eivät ole hevosen luontaista ravintoa, Sportin sisältämät kalaöljyn omega-3-rasvahapot, EPA, ETA, DPA ja DHA, tehostavat hevosen ruokintaa. Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen tulehdusta hillitsevä teho on yli kymmenkertainen verrattuna kasviöljyjen kuten pellavan, rypsin, hampun ja chian siementen omega-3-rasvahappojen tehoon. Kalassa on siis potkua.

Nutrolin® HORSE Sport sopii kaikenikäisille ja erilaisille hevosille. Sen tyytyväisissä käyttäjissä on edustajia eri hevosurheilulajeista ravureista ratsuihin. Yhteistä näiden hevosten omistajille ja hoitajille on se, että he kaikki ovat huomanneet, miten Sportti on nopeuttanut palautumista rasituksesta, jolloin hevonen on liikkunut irtonaisemmin ja paremmin rasituksen jälkeen ja sitä seuraavina päivinä.

Sportti sopii myös siitoshevosille, sillä kantava tamma saa kalaöljyn rasvahapoista EPAa ja DHA:ta, jotka ovat sikiön kehitykselle tärkeitä rasvahappoja. Ne tukevat aivojen, silmien ja hajuaistin kehittymistä ja koirapuolella on tutkittu, että omega-3-rasvahappolisää saaneiden emojen pennut voivat välttyä myöhemmällä iällä iho-ongelmilta.

Siitosorien sperman laatu voi saada apua omega-3-rasvahapoista ja sperman siirtokestävyys paranee kun orille syötetään rasvahappolisää.

Kalaöljyn omega-3-rasvahapot (EPA, ETA, DPA ja DHA) tehostavat merkittävästi hevosen nivelterveyttä yli 30 kertaa tehokkaammin kuin pellavan, rypsin, hampun ja chian siementen omega-3-rasvahapot.

Nutrolin® HORSE Sport

🔴 Suojaa lihaksia, niveliä ja jänteitä
🔴 Ylläpitää liikkeiden joustavuuttaa
🔴 Tehostaa lihasten palautumista

Ei doping-varoaikaa.

Ravintoon lisättyjen omega-3-rasvahappojen ja E-vitamiinin pitoisuudet kudoksissa nousevat hyvin hitaasti. Jotta näistä ravintoaineista saataisiin paras mahdollinen suojavaikutus, ruokinnan öljytäydennys on syytä aloittaa hyvissä ajoin ennen kuin niitä tarvitaan, eli vähintään 1 kuukausi ennen kovimman harjoitus- ja kilpailukauden alkua.

verkkokauppaan