Hyvinvointia hevosten nivelille yhdistelmätuotteella

Hevosten nivelet joutuvat koetukselle monissa eri tehtävissä. Urheiluhevosten nivelet ovat rasituksella treeni- ja kilpailukaudella lajista riippumatta. Myös aktiivisessa harrastuskäytössä olevat hevoset tarvitsevat usein tukea nivelille. Hevosen ikääntyminen tuo myös lisää tilanteita, joissa nivelten hyvinvointiin täytyy panostaa normaalia enemmän.

Hevosten nivelterveyden edistämiseksi on perinteisesti syötetty erilaisia nivelravinteita jo pitkään. Nutrolin Hevonen Nivel Duo™ on hyvin ainutlaatuinen nivelille tarkoitettu valmiste, sillä se koostuu kahdesta komponentista: nestemäisestä kalaöljystä sekä jauhemaisesta nivelravinteiden seoksesta. Kalaöljy vaimentaa tulehdusta nivelissä, nivelravinteet puolestaan ravitsevat nivelkudosta ja tukevat sen uudistumista.

Yhdistelmä tehoaa yksittäisiä ravintoaineita paremmin

Nivelrikkoon liittyy usein nivelessä oleva tulehdus, joka täytyy myös huomioida niveliä hoidettaessa. Pelkät nivelravinteet eivät siis ole riittävä ravintolisä.

Nivel Duon sisältämät nivelravinteet, glukosamiini, kondroitiini ja MSM, huoltavat nivelkudosta ja tukevat sen uudistumista. Kalaöljy tehostaa tätä prosessia hillitsemällä tulehdusta.

500 kg painava hevonen saa yhdestä Nivel Duo -tuotteen päiväannoksesta:

– 7500 mg glukosamiinia
– 2500 mg kondroitiinisulfaattia
– 5000 mg MSM:a
– omega-3-rasvahappoja (ETA, EPA, DPA ja DHA) 8000 mg
– 900 mg luonnollista E-vitamiinia

Nivel Duon kalaöljy ja nivelravinteet ovat lääkelaatuisia raaka-aineita. Lääkelaatu tarkoittaa sitä, että raaka-aineiden valmistus on valvottua ja niillä saavutetaan sama vaikutus valmistuserästä toiseen.

Vaikka kala ja kalaöljy eivät ole hevosen luontaista ravintoa, Nivel Duon sisältämät kalaöljyn omega-3-rasvahapot, EPA, ETA, DPA ja DHA, tehostavat hevosen ruokintaa. Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen tulehdusta hillitsevä teho on yli kymmenkertainen verrattuna kasviöljyjen kuten pellavan, rypsin, hampun ja chian siementen omega-3-rasvahappojen tehoon.

Nutrolin Hevonen Nivel Duo™ sopii erilaisille hevosille

Jos hevosellasi on nivelrikkoa, ontumista tai se tarvitsee nivelterveyden ylläpitämiseksi lisäravinteita, Nutrolin Hevonen Nivel Duo™ on oikea valinta. Se suojaa rustoa ja pehmytkudoksia kovassa rasituksessa. Se auttaa hevosta liikkumaan puhtaammin ja parantaa sitä kautta hevosen elämänlaatua.

Nutrolin Hevonen Nivel Duo™ valmistetaan Suomessa Fimean (Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus) valvomassa tuotantolaitoksessa. Valmisteen raaka-aineet ovat lääkelaatua, täsmälleen samoja mistä ihmisten nivelvalmisteet tehdään. Kalaöljy tulee Islannin Lääkelaitoksen valvomasta tuotantolaitoksesta.

Tuote sopii kaikenlaisille poneille ja hevosille jatkuvaan tai kausittaiseen käyttöön tarpeesta riippuen.

Tästä löytyy tutkimuksia, joissa on havaittu glukosamiinin sekä kondroitiinisulfaatin lievittävän nivelrikkoon liittyviä oireita hevosilla:

Baccarin RY , Machado TS, Lopes-Moraes AP, Vieira FA, Michelacci YM. (2012). Urinary glycosaminoglycans in horse osteoarthritis. Effects of chondroitin sulfate and glucosamine. Res. Vet. Sci. 93(1):88-96.
Forsyth RK , Brigden CV, Northrop AJ. (2006). Double blind investigation of the effects of oral supplementation of combined glucosamine hydrochloride (GHCL) and chondroitin sulphate (CS) on stride characteristics of veteran horses. Equine Vet. J. Suppl. 36:622-625.
Gupta RC , Canerdy TD, Skaggs P, Stocker A, Zyrkowski G, Burke R, Wegford K, Goad JT, Rohde K, Barnett D, DeWees W, Bagchi M, Bagchi D. (2009). Therapeutic efficacy of undenatured type-II collagen (UC-II) in comparison to glucosamine and chondroitin in arthritic horses. J. Vet. Pharmacol. Ther. 32(6):577-84. 
Hanson RR , Brawner WR, Blaik MA, Hammad TA, Kincaid SA, Pugh DG. (2001). Oral treatment with a nutraceutical (Cosequin) for ameliorating signs of navicular syndrome in horses. Vet. Ther. 2(2):148-59.
Higler MH , Brommer H, L’Ami JJ, de Grauw JC, Nielen M, van Weeren PR, Laverty S, Barneveld A, Back W. (204). The effects of three-month oral supplementation with a nutraceutical and exercise on the locomotor pattern of aged horses. Equine Vet. J. 46(5):611-617. 
Leatherwood JL, Gehl KL, Coverdale JA, Arnold CE, Dabareiner RA, Walter KN, Lamprecht ED. (2016). Influence of oral glucosamine supplementation in young horses challenged with intra-articular lipopolysaccharide. J. Anim. Sci. 94(8):3294-3302.