Agilitya Tanskanmaalla – 12-vuotias suomalaistyttö kisaa aikuisten kanssa

Agilitya tanskassa

Fiona Wennberg oli vasta muutaman viikon ikäinen, kun hänen äitinsä Eve pakkasi hänet autoon koirien seuraksi ja hurautti agilityhallille treeneihin. Äidin seurakaverit pitelivät vauvaa, kun Eve juoksi radalla, tai tyttö nukkui päiväunia vaunuissaan kisakenttien laidalla.

Sellaisesta lapsesta kasvaa väkisinkin koiratyttö ja agilityurheilija. Nutrolin®-väki tutustui Fionaan jo tuolloin, sillä Eve, Anna-Liisa ja Jenni olivat seurakavereita AgiToko Dogs ry:ssä. Even perheen cockerit olivat aivan ensimmäisten Nutrolin®-käyttäjien joukossa.

Sittemmin perhe muutti vanhempien työn takia Tanskaan. Fiona on nyt tanskalaistunut 12-vuotias, joka edusti viime vuonna uutta kotimaataan maajoukkueessa MM-kisoissa ja Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Vikkeläjalkainen tyttö voitti shelttinsä Thianan kanssa European Open Junior –kisan agilityradan. Kokonaistuloksissa he sijoittuivat 8. sijalle kun hyppyradalta tuli 10 virhepistettä. Tämän vuoden edustuspaikka napsahti Pohjoismaiden mestaruuskisoihin Ruotsiin ja European Open Junior –kisaan Luxemburgiin.

”Täällä Tanskassa ei ole niin paljon agilityharrastajia kuin Suomessa, ja se on vähän harmillista. Treenimahdollisuuksia on kuitenkin paljon, samoin kerhoja ja hyviä kouluttajia. Kisaaminen Tanskassa on kivaa. Täällä on myös paljon aktiivisia ohjaajia, jotka järjestävät kursseja”, summaa nuori agilityurheilija menoa tanskalaisessa agilitymaailmassa.

”Kun olin yhdeksänvuotias, mentiin Suomeen hakemaan ensimmäistä shelttiämme. Ensin oli vähän epäselvää, oliko pentu äidin vai minun, mutta jotenkin siitä vain tuli minun koirani, ihana Thiana.” Pennun mukana oli kirkkaanvihreä eskarireppu, jossa oli Nutrolin Pentu® -pullo. ”Se oli hauskaa, koska Nutrolin® oli meille jo niin tuttu tuote”, muistelee Fiona. Kaikki perheen koirat, 9-vuotias Mille, 4-vuotias Thiana ja vajaan vuoden ikäinen Saimi, ovat Nutrolin®-koiria. Paketti matkaa Tanskaan muutamassa päivässä eurooppalaisia asiakkaita palvelevasta verkkokaupasta https://www.nutrolin.com.

”Nutrolin® on hyvä öljysarja meidän koirille. He saavat sitä joka päivä iltaruuan kanssa. Kaikki meidän koirat ovat saaneet sitä ihan pienistä pennuista asti”, tietää Fiona, jonka kisakoira Thiana saa Sporttia joka päivä.