Sessi-ponin porttikielto kesälomareissulle

Pörrökarvainen ruskea shetlanninponitamma seisoo punaisen tallin seinän edellä Nutrolin Hevonen tuotteiden vieressä

Kyllä kuulkaa nyt on taas sattunut ja tapahtunut meidän markilla. Huomaa, että kesä on ja kaikki ovat enemmän tai vähemmän sekaisin.

Meidän Asseri sai kesäksi kutsun lappiin lomailemaan (on kuulemma joku poikien reissu tiedossa).

Kutsunhan esitti Asserin vanha tuttu Seppo (tunnetaan myös nimellä Seppo Sekopää…). On kuulemma pohjoosessa kelit kohdillaan, joten ei muuta kuin öljyt reppuun ja menoksi. Ja kyllä sieltä repusta sellaanen kolina kuului, että taitaa olla vähän enemmän öljyä mukana. Tuleeko vasta talven pakkasilla takaisin, mä nimittäin tiijän, että nää on niin riittoisia pulloja, että kyllä on vähä pitempi matka suunnitteilla.

vanhan shetlanninponitamman pää

No ei kai siinä, minäkin tässä oon odotellu kutsua mummolaan laitumelle, mutta ei oo kuulunu eikä näkyny. Syykin selvisi, ku emäntä rupes mummulta ja paapalta vähä kyselemään, että koskas se Sessin loma alkoi ja vastaus oli  erittäin suora ja karu jonka paappa sanoi:

”Se käppänä on saanut tämän ja ensielämän porttikieltoa mummolaan!”

No tota, haluatte varmaan tietää syyn? Minäpä kerron.

Oli kaunis kesäpäivä vuonna 2021 ja minä pakkasin nivel -ja karvaöljyt reppuun ja lähdin Killin kanssa kohti mahtavaa kesää mummolaan. Tarkoitus oli uida, pötkötellä ja nauttia jokaisesta päivästä.

Ensimmäinen päivä kului rattoisasti ja osasin jopa ottaa ihan rennosti. Mutta toisena päivänä kaikki muuttui.

Elämä vaan on niin tylsää näin eläkeläisenä, joten ajattelin tehdä hieman puutarhahommia. Karkasin aitauksesta jatkuvasti, perkasin mansikkamaan, hernemaan, kaikki kukat terassia myöden ja murtauduin jopa kasvihuoneeseen! Mummu oli aivan tolkuttoman onnellinen, kun olin avuksi! Kuulin iloisia huudahduksia sieltä täältä koko ajan!

Lomaa kesti hurjat kolme päivää ja sen jälkeen, minut ja Killi iskettiin autoon ja tuotiin takaisin kotiin. Olin suoriutunut kesätyöstäni ennätysajassa, nyt mummun ei tarvi huolehtia enää mansikoiden, herneiden tai minkään muunkaan keräämisestä, koska minä avuliaana ojensin auttavan kavioni <3

Ja kuulemma tänä vuonna, mummu haluaa kuulemma itse hoitaa puutarhansa ja pitää kukkansa hengissä.

Ja sitten seuraavaksi Sessin kesävinkit:

  • Juokaa paljon
  • Nauttikaa auringosta
  • Muistakaa nauttia karvaöljyä, niin ei rupia kutittamaan ja nahka kestää paremmin, ja on poijat kiiltävä!