Suomenhevosori Rokin Maxi on kiltti voimanpesä

liinakko suomenhevosori seisoo lumisessa talvimaisemassa

Rokin Maxi on tuttu hevonen suomalaisen raviurheilun ystäville ja heinäkuun lopussa se kilpailee suomenhevosten arvostetuimmassa kilpailussa, Kuninkuusraviessa, Forssan Pilvenmäellä. Ori on ollut tänä vuonna huippuvireessä ja ori paransi ennästystäänkin vielä viimeisen kilpailuvuoden kunniaksi.

Tämä usein voimanpesäksi kutsuttu hieno ori on ollut tuttu näky raviradoilla usean vuoden ajan. Maxin valmentaja, Loviisassa valmennustallia pyörittävä Nyyti Timonen on ihastunut Maxin hurmaavaan luonteeseen.

”Maxin luonne on täyttä kultaa. Jos kaikki suomenhevosoriit olisivat samanlaisia kun Maxi, tallissa olisi enemmänkin niitä”, totesi Nyyti.

”Se on herkkä hevonen, joka on kaikin puolin todellinen herrasmies.”

Myös Nyytin isä ja Maxin osaomistaja Markku Pasanen on vaikuttunut tämän hevosen erityisen hyvästä luonteesta.

”Maxi on niin viisas hevonen. Treenilenkilläkin se tietää tarkasti, mitä tapahtuu missäkin kohtaa ja missä mennään mitäkin vauhtia”, Markku kertoi.

liinakkosuomenhevosori talvisessa maisemassa takanaan nuori nainen, joka taluttaa kyseistä hevosta

Maxi on oman tallinsa kuningas, mutta sen ei tarvitse mitenkään korostaa asemaansa.

”Se on helppo käsitellä kotona ja reissussa. Se on kaikin puolin mukava hevonen”, Nyyti sanoi.

nainen taluttaa loimitettua liinakkosuomenhevosta pois tarhasta
liinakkosuomenhevosori tallin käytävällä kiinni ketjuissa

Sport-ravintoöljy Rokin Maxin ruokinnassa

Nyyti Timonen päätyi Nutrolin-tuotteiden käyttäjäksi suomenhevosori Rokin Maxin kautta.

Maxi oli saanut Nutrolin®Horse Sport -tuotetta hyvin tuloksin, joten Nyytin oli luontevaa ottaa käyttöönsä myös muita Nutrolin®-tuotteita tallinsa muille hevosille.

”Sport on sopinut hyvin Maxille. Se antaa ikään kuin lisää energiaa kun hevonen palautuu hyvin rasituksesta. Sport myös maistuu hyvin, joten se on myös helppo käyttää”, Nyyti kertoi.

Nutrolin®Horse Sport sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja ja luonnollista E-vitamiinia. Tämä ravintoöljy on täsmätuote paljon liikkuville hevosille.

Sportin sisältämät kalaöljyn tärkeät omega-3-rasvahapot (ETA, EPA, DPA ja DHA) auttavat elimistöä korjaamaan rasituksen aiheuttamia kudosvaurioita nopeuttaen palautumista.Ne hillitsevät matala-asteista tulehdusta, jota elimistössä muodostuu kovassa rasituksessa. Tulehdus näkyy lihaskipuna, joka voi näkyä hevosessa ja sen liikkumisessa rasitusta seuraavana päivänä. Sport auttaa siis palautumaan rasituksesta.

Luonnollinen E-vitamiini mukana

Nutrolin® Horse Sport sisältää myös runsaasti luonnollista E-vitamiinia. 500-kiloinen hevonen saa päiväannoksesta 1500 mg E-vitamiinia. E-vitamiini hillitsee hapetusstressiä tukien siis omega-3-rasvahappojen vaikutusta.

Kaikissa Nutrolin®-tuotteissa käytetään vain luonnollista E-vitamiinia, josta käytetään nimitystä d-alfa-tokoferoli (pakkauksissamme käytetty termi) tai RRR-alfa-tokoferoli. Synteettinen E-vitamiini on muotoa dl-alfa-tokoferoli, josta käytetään myös nimitystä all-rac-alfa-tokoferoli.

Urheiluhevosten hyväksi

Ravivalmentaja Nyyti Timosella on käytössään kaikkia Nutrolin® Horse -tuotteita. Yhteistyö alkoi Rokin Maxin kautta kun hän huomasi miten tuotteesta oli hyötyä hevoselle.

Nutrolin® Horse Sport on ainutlaatuinen yhdistelmävalmiste, joka auttaa urheilu- ja kilpailuhevosen elimistöä jaksamaan kovassa rasituksessa. Samalla se nopeuttaa palautumista suorituksen jälkeen.

tutustu tuotteeseen