Suloinen ja pörröinen samojediuros Toivo kasvaa kohisten

Lokakuun puolenvälin tienoilla juhlimme Toivon 1-vuotissyntymäpäiviä. Niin on taas aika rientänyt, eikä enää ole neljän kilon pumpulipalloa sylissä vaan ihan oikea koira! Toki Toivolla on vielä paljon edessään, sillä samojediurokset kasvavat ja kehittyvät pitkään ja ovat vuodenikäisinä vielä ihan keskenkasvuisia lapsukaisia. Mutta mihinkäs meillä olisi kiire; Toivo saa kasvaa kaikessa rauhassa isoksi pojaksi.

Näyttelyissä emme ole tänä vuonna käyneet lainkaan koronatilanteen vuoksi. Toivolla jäi kaikki pentunäyttelyt välistä, ja näyttää siltä, että juniorikehätkin jäävät kokonaan käymättä. Suunnitelmia oli paljon, mutta kaikki romuttuivat koronan vuoksi. Se ei kuitenkaan meidän maailmaamme kaada, on meillä mukavaa muutenkin.
Olemme tänä vuonna nauttineet koirien kanssa puuhailemisesta oman porukan kesken, ja koirien mielestä on kivaa, kun opiskelen etänä. Toivottavasti ensi vuonna pääsisimme taas näyttelykehiin.

Toivo on syntynyt johtajaksi

Syksyn saapuessa aloitimme perinteisesti valjakkotreenit, tosin tällä kerralla isommalla kokoonpanolla kuin ennen. Toivo on kasvanut jo sen verran, että se pääsi mukaan valjakonvahvistukseksi. Ensimmäisen vetotreeninsä Toivo sai mennä kahdestaan Taavi-isin vierellä opetellen. Homma käynnistyi Toivon osalta käsittämättömän mallikkaasti: ihan kuin se olisi treenannut valjakossa jo useamman vuoden! Toivo onkin sittemmin saanut harjoitella Taavin vierellä johtajakoiran roolia, kun valjakossa on vähän enemmän koiria.

Toivo tuntuu olevan synnynnäinen johtaja. Se vain painelee menemään eteenpäin kurkkimatta taakseen. Se on myös aina korvat höröllä kuuntelemassa minun käskyjäni suunnista ynnä muusta. Erinomainen alku pienen rekikoiran uralle, omistajana en voisi olla tyytyväisempi! Vielä on tietysti paljon opittavaa, mutta omistajana täytyy myöntää, että Toivon ja Taavin johtamaa valjakkoa ajaessa on tullut ensimmäisen kerran onnen kyyneleet silmiin tämän harrastuksen parissa. Toivo on täyttänyt ja ylittänyt kaikki odotukset ja toiveet.

Toivo ja kickbike

Toivo ja Taavi ovat myös opettaneet uusia koiria lajin pariin. On ihana tunne, kun omasta koirasta voi olla näin ylpeä – ja etenkin, kun kyseessä on oman koiran jälkeläinen. Toivon kanssa olen harrastanut jo canicrossia. Olemme opetelleet käskyjä ja eteenpäin menemistä vetoliinat kireällä, joten kun laitoin Toivon kickbiken eteen, se tuntui jo tietävän, mitä tehdä. Voi hyvin olla, että eksymme ensi vuonna kisaurille, kun Toivolla on tarpeeksi ikää. Toivotaan, että asiat sujuvat jatkossa yhtä hyvin kuin tähänkin asti.

Tänä syksynä otimme Taaville ja Toivolle käyttöön Nutrolin® Sport -öljyn suojaamaan elimistöä rasituksessa ja tukemaan palautumista. Paavo käyttää puolestaan Nutrolin® Hip & Joint -tuotetta, jotta sen aavistuksen verran huonommat lonkat pysyisivät mahdollisimman hyvinä.

Nyt odotamme innolla, jospa saisimme tänä vuonna talven tänne eteläänkin ja pääsisin hyppäämään reen jalaksille. Viime talvi meni kokonaan kickbikella ajaessa, sillä lumesta ei ollut tietoakaan.

Samojedikävelyllä koko konkkaronkka

Täällä on ollut kiireinen syksy opiskeluiden ja normaalin arjen kanssa. Otimme kuitenkin pienen irtioton arjesta ja osallistuimme isäni ja kolmen koirani kanssa samojedikävelylle, jossa oli paikalla huikeat 29 samojedinkoiraa!

Retkessä parasta oli tavata Taavin tytär ensimmäistä kertaa sitten pentulaatikkoaikojen. Hän on oikein hurmaava neiti ja kovasti saman oloinen kuin veljensä Toivo. Päivä oli oikein mukava ja korostui entisestään, kun koiratapahtumia on ollut tänä vuonna huomattavasti vähemmän kuin yleensä.

Nyt odotamme kovasti koirien kanssa joulua. Olemme jo välittäneet joulupukille koirien lahjatoiveet. Taavi on innokas pakettien avaaja, ja jouluaatto onkin varmasti sen vuoden lempipäivä. Taavi avaisi innokkaasti ihmistenkin paketit.

Minä haaveilen uusista turkinhoitovälineistä: pitäähän koirien turkkien näyttää hyvältä, ja se vaatii silloin tällöin muutaman harjanvedon. Pojat syövät tietysti Nutrolin® Skin & Coat -ravintoöljyä, joka pitää turkit kauniina ja kiiltävinä. Se on ihan mahtava tuote ja ollut meillä käytössä jo pitkään. Turkin lisäksi erityisesti tassut kiittävät: joka pojalla on ihanan pehmeät tassut. Niillä kehtaa antaa vaikkapa ison halin joulupukille. Ihanaa joulun odotusta kaikille!

Muistakaahan käydä seuraamassa poikia Instagramissa, löytyvät sieltä käyttäjänimellä @Taavi_Paavo_Toivo_Samoyeds. Meillä on Instagramissa joulukalenteri. Luukusta löytyy joka päivä jotain uutta kivaa!

Kirjoitus ja kuvat: Vilinä Eskelinen