Howdy friends! Westernratsu Valma esittäytyy ja kertoo itsestään

Olen nyt ensi kertaa asialla, joten pieni esittely lienee paikallaan. Well, nimeni on Valma ja olen American Paint Horse.

I am, of course, western horse . Minulla on hienousnimikin, BP Zips Flashy Lady. Obviously olenkin hyvin flashy, mutta en kuulemma mikään lady, enempi karjakkomallia. Synnyin kymmenen vuotta sitten Kansasissa, mutta Suomen kansalainen olen ollut jo seitsemän vuotta. Nykyisten ihmisten kanssa olen elänyt kolme vuotta. Tähän meidän laumaan kuuluu siis minä, Nainen ja Mies.

Lännenratsastusta ja outoja juttuja

Olen opettanut Naiselle lännenratsastuksen taitoja. On se vähän hidas oppimaan, mutta uskon, että oppii vielä. Olemme puuhanneet kaikenlaista. Kun tutustuin näihin ihmisiin, he kertoivat, että heidän kanssaan ei tarvitse pelätä mitään, vaikka olisi jotain kummallistakin.

And I have to say there have been weird stuff! Mutta sopimus on sopimus, jos Nainen haluaa ratsastaa sateenvarjon kanssa keinulaudan tai kiskoo plastic pressun meidän päälle niin kai se sitten on ok. Ei ole taivas pudonnut niskaan eikä sapelihammastiikerisudet ole meitä syöneet ja se jos mikä on kiva juttu.

Talveen varautuminen kannattaa

Kaikki vuodenajat ovat parhaita! Sain taas kesällä kasvatettua hienon masun, really nice vaikka itse sanonkin. Täytyy olla vararavintoa jos sattuu tulemaan ankara talvi preerialle tai varsa masuun. Nainen kyllä sanoi, että ”You’re not in Kansas anymore eikä nuo ruunat mitään varsoja saa alulle”. Minusta on kuitenkin aina paras varautua pahimpaan.

Mutta olihan hieno kesä. Paitsi lentelevistä pikkutyypeistä en tykkää. Yhtään. Inhottavia ovat. Puremat pistelee ja sitten kutittaa. Niin muuten! Se kutina! Minulla kun on noita algeerioita tai jotain semmoisia,niin sitä kutkaa on enemmän ja vähemmän. Tämä syksyinen karvanvaihtoaika on aina paha kun on myös polttiaissesonki. Sitä varten aina hyvissä ajoin aloitetaan Nutrolin® Hevonen Iho ja karvapeite -öljy.

Vähän tuossa ihmettelin, kun on aavistuksen kuivakkaa tuo ruoka niin eihän siinä mitään öljyä ollut! Nainen oli unohtanut tilata!!!! Olen hyvin närkästynyt I can tell you. OK, asia on kuulemma hoidossa, mutta hieman toivoisin asiallisempaa hoitoa. Nyt vaan Nutrolin® ruokakuppiin ja kunnon karvaa kasvattamaan.

Kivaa syksyä kaikille

terveisin Valma

Kirjoitus & kuvat: Eeva-Maija Niemenmaa