Suomenhevonen Manta sai apua kesäihottumaan

Suomenhevonen Manta tarhassa keväällä 2020, kuvaaja Päivi Akkanen ja Nutrolin tuotteet.

Kesällä 2019 varsamme Manta alkoi näyttää kesäihottuman oireita. Manta oli tuolloin vasta vuotias eli syntynyt 2018. Manta on varsasta asti ollut maailman kiltein ja helpoin tyyppi, aivan kuten äitinsäkin. Keskikesästä 2019 eteenpäin koko kesän loppuun saakka Mantan tilanne oli huono. Jatkuva hankaaminen ja ihon rikkoontuminen oli kauheaa katseltavaa. Mantalla ei sinä kesänä ollut ollenkaan harjaa, häntä oli mitätön, ja koko varsa oli täynnä rikkinäistä ihoa.

Kesän jälkeen saimme ystävältämme vinkin Nutrolin® HORSE Skin & Coat -tuotteesta. Keväällä 2020 olimme valmistautuneet jo siihen, että jos ihottumaa ei saada kuriin, pitää Manta päästää laukkaamaan vihreämmille laitumille jatkuvan kutinan ja kärsimyksen vuoksi. Päätimme kuitenkin vielä kokeilla ystävämme ehdottamaa Nutrolinia. Aloitimme Nutrolinin käytön jo keväällä ennen kuin hyönteiskausi oli alkanut. Nutrolinin vaikutus näkyi jo keväällä Mantan karvapeitteessä. Se oli kiiltävämpi ja hyvinvoivan näköinen.

Iho vahvistui

Kesän ja hyttyskauden alkaessa aloimme Nutrolinin lisäksi myös loimittaa Mantaa. Myöhemmässä vaiheessa aloitimme myös allergialääkkeiden käytön. Nutrolinin vaikutus näkyi selvästi heti alusta alkaen. Iho pysyi paljon kimmoisempana eikä se hankautunut auki, vaikka Manta paljon hankasikin. Ja jos iho joistain pienistä kohdista aukesi, se parani todella nopeasti.

Mantan harja pysyi täysin ennallaan, samoin otsatukka. Häntäkin pysyi todella hyvänä, vain hännän yläosa oli hankautunut, mutta siihenkin jouhet kasvoivat todella nopeasti takaisin ja häntäruodon iho pysyi siistinä. Iho ja karvapeite -öljy on helpottanut Mantan kesäihottumaa todella paljon, ja sen ansiosta Manta sai aivan uuden mahdollisuuden.

Kirjoitus: Anna Akkanen              Kuvat: Päivi Akkanen

Vahvempi iho

Lue lisää

Nutrolin® HORSE Skin & Coat -ravintoöljy vahvistaa ihoa sisältäpäin. Se sisältää ihon ja karvan hyvinvoinnille välttämättömiä rasvahappoja, jotka auttavat ihoa kestämään paremmin ulkoisia häiriötekijöitä.

Erityisesti omega-6 linolihappoa tarvitaan ihon luontaisen suojakerroksen eli läpäisyesteen ylläpitoon. Nutrolin® HORSE Skin & Coat -kasviöljyseoksen koostumus tukee ihon luontaisen suojamekanismin, läpäisyesteen, muodostumista. Huonosti toimiva läpäisyeste aiheuttaa ihon kuivumista ja altistaa iho-ongelmille. Kuiva iho näkyy usein hilseilynä sekä huonona karvana. Kuiva iho altistaa myös bakteeritulehduksille. Hyvin kosteutettu iho sietää siis paremmin tekijöitä, jotka häiritsevät sitä ulkoapäin.