Elina Jänesniemen treenivinkki – Oppimaan oppimassa

Elina Jänesniemi treenivinkki

Oppimaan oppimassa

Kun itse aloitan treenaamisen pikkupennun kanssa, aloitan aina arjen asioista. Helpoista tempuista, jotka parantavat suhdetta pentuuni ja joista voi olla hyötyä myöhemmin elämässä. Monesti pennut väistävät alussa takin ja/tai pannan pukemista ja harva koira selviää elämästään ilman ainuttakaan tapaturmaa ja kaulurin käyttöä. Yksi pentujeni lempiharjoituksista onkin töttörötemppu, jossa opetan pentuni työntämään päänsä ensin töttörön sisälle ja myöhemmin vaikkapa kaulapantaan. 

Aloita helpoimmasta, joka usein on pään työntäminen töttörön sisälle. Useimmat koirat ovat uteliaita ja kun näkevät töttörön, haluavat ne jo automaatiisesti kurkata sisään. Palkitse pentusi aluksi pienimmästäkin yrityksestä. Mikäli pentusi ei luonnostaan kiinnostu tästä, voit myös auttaa harjoituksessa laittamalla namin töttörön sisälle. Näin koirat alkavat helposti tavoitella namia, jolloin pääset palkitsemaan oikeasta käytöksestä. Kun perustason harjoitus on opittu, voit lisätä kestoa. Itse lisään kestoa etenkin agilitykoirilla, joiden myöhemmin haluan suorittavan pussiesteen rauhallisen varmasti hämmentymättä hetkellisestä näköesteestä.

Tämän jälkeen voit toistaa samaa temppua vaikkapa kaulurilla ja kaulapannalla. On varsin näppärää, kun koira vaikkapa luokse kutsuttaessa haluaa päästä kaulapantaan mahdollisimman nopeasti!

Treeni-iloa!
Elina Jänesniemi

Elina Jänesniemi on kokenut agilityn ammattilainen, jolla on runsaasti kokemusta kilpailemisesta Suomen huipulla sekä kansainvälisissä arvokilpailuissa. Elina on myös arvostettu ja pidetty kouluttaja.