Tuotteiden matka

Raaka-aineista tuotteiksi

Tuotteidemme valmistuksessa käytettäviä raaka-aineita saapuu läheltä ja kaukaa Somerolle omalle tehtaallemme. Käytämme vain elintarvike- ja lääkelaatuisia raaka-aineita.

Suomessa ei tuoteta lainkaan kalaöljyjä. Siksi hankimme kalaöljymme Islannista, jossa ne tuotetaan maan lääkelaitoksen valvonnassa.
Kasviöljyt ostamme Suomesta kun niitä vain on saatavilla, ja muulloinkin mahdollisimman läheltä.

Nutrolin-tuotteet ovat kuitenkin enemmän kuin öljyjä. Muut ravintovalmisteisiimme lisättävät raaka-aineet, esimerkiksi glukosamiinin, ubikinonin, kondroitiinisulfaatin ja astaksantiinin, hankimme alan johtavilta valmistajilta.

Someron tehtaallamme on öljyjen sekoittamiseen ja pullottamiseen liittyvää huippuosaamista. Tuotteidemme kehittäjä, tohtori Mikko Griinari, on asiantuntija prosesseissa, joilla herkät rasvahapot saadaan suojattua hapettumista vastaan. Tuotantopäällikkö Satu Grönholmilla on pitkä kokemus öljyjen sekoittamisesta ja pullottamisesta, ja jokainen Nutrolin®-pullo matkaa hänen käsiensä kautta koteihin Suomessa ja ulkomailla. Satu on myös koiranomistaja, joten hän tietää miksi laadulla on väliä.

Mistä kaloista öljy tehdään?

Käytämme raaka-aineena kalaöljyä, joka koostuu eri kalalajeista saadusta öljystä. Näin saadaan aikaan erityinen öljy, jonka EPA + DHA -pitoisuus on sama jokaisessa valmistuserässä. Yksittäisen kalalajin öljyn omega-3 pitoisuus vaihtelee vuodenajan ja kasvuolosuhteiden mukaan. Islantilainen Lysi toimittaa meille valitsemamme kalaöljyt. Öljyn valmistuksessa käytetyt kalat ovat villejä syvänmeren kaloja, jotka on kalastettu Etelä-Amerikan rannikon puhtaista vesistä. Kalat on pyydetty alueilta, joilla kalastusta säädellään liikakalastuksen välttämiseksi. Öljy sisältää seuraavien heimojen kaloja: Engraulidae (sardellit), Carangidae (piikkimakrillit), Clupeidae (sillit), Osmeridae (kuoreet), Scombridae (makrillit) ja Ammodytidae (tuulenkalat).

Nutrolin-tuotteisiin valitsemiemme kalaöljyjen valmistus Lysillä täyttää lääkevalmistuksen laatuvaatimukset. Valmistus on GMP- ja ISO-sertifioitua ja Islannin lääkelaitos valvoo tuotantoa. Tällaisen ns. lääkelaatuisen kalaöljyn laatu on moninkertaisesti puhtaampaa kuin normit jotka EU:ssa on asetettu elintarvikelaatuisen kalaöljyn haitta-ainepitoisuuksille. Meille laadulla on erityinen arvo, sillä myös eläimillä on oikeus puhtaisiin, stabiileihin ravintotuotteisiin.


  • Lääkelaatuinen kalaöljy

    Tämä tarkoittaa tarkoin valvottua tuotantoa ja samaa korkeaa laatua valmistuserästä toiseen.

  • Nutrolin®-tehdas

    Elintarviketehtaamme on Someron maalaismaisemissa.

  • Kotimaisia raaka-aineita mahdollisimman paljon

    Mm. kasviöljyt ostamme aina Suomesta kun niitä on saatavilla.