Pieni omega-avain

Rasvahapot ovat luonnon
tärkeimpiä molekyylejä

 • Elimistö rakentuu rasvahapoista – kaikkia elimistön soluja ympäröi rasvahappojen kalvo
 • Rasvahapoista muodostuva solukalvo on solujen toiminnan kannalta elintärkeä rakenne – kaikki liikenne solun ja sen ympäristön välillä tapahtuu solukalvon välityksellä
 • Solukalvojen hyvinvointi pitää yllä elimistön hyvinvointia
 • Tärkeiden elimistön rakenteiden toiminta perustuu rasvahappoihin (aivot, silmät, iho, sukusolut jne.)
 • Solukalvojen koostumukseen voidaan vaikuttaa ravinnon rasvahapoilla. Kasviöljyjen välttämättömät rasvahapot sekä kalaöljyn omega-3-rasvahapot

Nutrolin® Ravintoöljy

Elimistö tekee osan rasvahapoista ja
osa on saatava ravinnosta

 • Elimistö muuttaa ruuan energiaa rasvahappojen energiaksi ja varastoi näin energiaa rasvakudokseen ja sijoittaa osan solukalvoihin
 • Linolihappo ja alfa-linoleenihappo ovat välttämättömiä rasvahappoja – eläimet eivät pysty tuottamaan näitä rasvahappoja, mutta kasvit pystyvät – eläimen pitää saada välttämättömiä rasvahappoja ruuasta
 • Linolihappo on omega-6 -sarjan välttämätön rasvahappo, ja siitä muodostuu elimistössä arakidonihappoa. Arakidonihappo päätyy suurelta osin solukalvoihin, jossa se toimii kemiallisen viestin kuljetuksessa ja elimistön puolustusreaktioissa
 • Alfa-linoleenihappo on omega-3 -sarjan välttämätön rasvahappo, ja siitä muodostuu muita omega-3-rasvahappoja, esim. EPA ja DHA. Niillä on tärkeä tehtävä solukalvojen rakenteissa, kemiallisen viestin viejinä ja tulehdusreaktion säätelyssä
 • Sekaravintoa syövällä eläimellä EPA:aa muodostuu heikosti ja DHA:ta erittäin heikosti – siksi näitä rasvahappoja tulisi saada myös ravinnosta; kalaöljy on luonnon paras EPA:n ja DHA:n lähde.

Nutrolin® Sportti

Oikeat omegat Koiralle

Koiran koko elämä rakentuu lyhyen pentuvaiheen varaan. Voit tukea pennun aivojen, oppimiskyvyn, silmien ja hajuaistin kehittymistä Nutrolin Pentu® -ravintoöljyn avulla. Öljyseoksen sisältämä DHA on pennun kehityksen kannalta tärkein rasvahappo. Nutrolin Pentu® sisältää enemmän omega-3 DHA -rasvahappoa kuin mikään muu koiren öljy, vähintään 160 mg/ml. Lisäksi öljyseoksessa on emolle ja pennuille tärkeää luonnollista E-vitamiinia 2,5 mg/ml.
Koiran ihon hyvinvointia tuetaan ravinnon kautta tietyillä rasvahapoilla. Nutrolin Iho & turkki® on sekä Euroopassa että USA:ssa patentoitu puhtaiden kasviöljyjen seos, joka sisältää runsaasti välttämättömiä rasvahappoja (LA ja ALA, eli linolihappo ja alfalinoleenihappo). Seokseen on lisätty luonnollisten antioksidanttien yhdistelmä, tokoferoliseos. Tästä valmisteesta koira rakentaa omassa elimistössään keramidit ja muut terveen ihon rakennusaineet.
Nutrolin Sportti® on testattu rekikoirilla, joille nopea palautuminen suoritusten välillä on tärkeää. Kovaa työtä tekevä koira hyötyy ravintoöljystä, jossa yhdistyvät omega-3-rasvahapot, E-vitamiini ja luonnon vahvin antioksidanttivitamiini astaksantiini. Yhdistelmä suojaa koiran niveliä, lihaksia ja jänteitä. Kovimmat lajit, kuten metsästys, valjakkolajit, agility, paimennus ja palveluskoiralajit aiheuttavat suorituksen aikana mikrovaurioita koiran kudoksiin. Koira tuntee tämän kipuna seuraavina päivinä, ja uuteen suoritukseen lähteminen on vaikeaa. Tätä tilannetta estämään kehitettiin Nutrolin Sportti®.

Ravinnon rasvahappojen
tehtäviä elimistössä


 • LINOLIHAPPO

  Omega-6 sarjan välttämätön rasvahappo

Linolihapon keskeinen tehtävä on tuottaa arakidonihappoa elimistön tarpeisiin. Kissoilta puuttuu linolihapon aineenvaihdunnassa tarvittavia entsyymejä. Siksi kissan pitää saada arakidonihappoa ravinnosta.

Linolihappoa tarvitaan myös ihon suojakerroksen, ns. läpäisyesteen ylläpidossa. Jos eläin ei saa tarpeeksi linolihappoa, iho kuivuu ja hilseilee, karvanlähtö lisääntyy ja iho herkistyy bakteeri- ja hiivainfektioille. Linolihapon puutoksen oireita saattaa esiintyä myös koirilla ja kissoilla, joilla on runsaasti linolihappoa ruuassaan. Puutteen sijaan lemmikki voikin kärsiä linolihapon heikentyneestä aineenvaihdunnasta tai ravinnon rasvahappojen epätasapainosta. Atooppiselle ihottumalle on tyypillistä ihon liiallinen kuivuminen. Sairauden taustalla onkin huonosti toimiva ihon läpäisyeste.

Huonosti toimivaa ihon läpäisyestettä voidaan vahvistaa ravintoöljyllä, joka sisältää omega-6 linolihapon lisäksi sen toimintaa tehostavia alfa-linoleenihappoa (omega-3 ALA), gamma- linoleenihappoa (omega-6 GLA) ja stearidonihappoa (omega-3 SDA) sekä luonnollisia tokoferoleita (alfa-tokoferoli eli E-vitamiini ja beta-, gamma- ja delta-tokoferoleita). Nutrolin Iho & turkki® on patentoitu öljyseos, joka sisältää kaikkia näitä ihon tarvitsemia ravintoaineita.


 • DHA eli dokosaheksaeenihappo

  Tärkein omega-3 sarjan rasvahappo

DHA:ta löytyy kaikkien solujen solukalvoilta. Erityisen paljon sitä on elimistön tärkeissä kudoksissa kuten aivoissa, hermokudoksessa, silmien verkkokalvoilla ja sukusoluissa. Tutkimuksissa on todettu, että DHA-rasvahappoa kertyy erityisesti niihin aivojen alueisiin, jotka liittyvät oppimiseen ja muistiin.

DHA:n puutos heikentää aivojen, hermoston ja silmien kehitystä. Puutos saattaa heikentää myös eläimille tärkeän hajuaistin kehittymistä. Ravinnon DHA-lisän on todettu parantaneen koiranpentujen näkökykyä ja koulutettavuutta.

Koiranpentu saa suurimman osan tarvitsemastaan DHA:sta kohdussa vietetyn ajan viimeisellä kolmanneksella ja emon maidosta imetysaikana. Siksi on tärkeää, että koiraemon ravitsemusta täydennetään DHA:ta sisältävällä öljyllä. Nutrolin Pentu® sisältää 160 mg/ml DHA:ta, E-vitamiinia ja ja tuhdin paketin antioksidantteja. DHA on herkimmin hapettuva rasvahappo. Koska hapettuneet rasvahapot vaikuttavat haitallisesti pennun kasvuun ja kehitykseen, Nutrolin Pentu® on suojattu monella tavoin hapettumista vastaan.


 • EPA eli eikosapentaeenihappo

  Omega-3 rasvahappo, joka hillitsee tulehduksia

Ravinnosta saatu EPA-rasvahappo varastoituu pääosin rasvakudokseen ja vähäisessä määrin solukalvoihin. Sitä ei siis löydy DHA:n tavoin suuria määriä aivo- ja hermokudoksen eikä verkkokalvon soluista. Solukalvojen EPA on kuitenkin tehokas kroonisen tulehduksen hillitsijä. EPA kilpailee elimistössä (tulehduksen välittäjäaineita muodostavan) arakidonihapon kanssa, vähentäen tulehduksen välittäjäaineiden muodostumista. EPA ja DHA muodostavat elimistössä myös erityisiä molekyylejä, resolviineja, jotka hillitsevät ja sammuttavat tulehdusta.

Kalaöljypohjaiset omega-3-rasvahapot, EPA ja DHA, tukevat myös aivojen normaalia toimintaa ja hillitsevät vanhenemiseen liittyviä haitallisia muutoksia aivoissa (alzheimer ja dementia). Eläinkokeissa on todettu yhteys omega-3-rasvahappojen riittävän saannin ja dementiariskin pienenemisen sekä aivojen toiminnan ylläpidon välillä.

Krooninen ns. matala-asteinen tulehdus lisääntyy eläimen vanhetessa. Se liittyy ylipainoon ja tulehduksiin suussa, suolistossa sekä nivelissä. Aineenvaihdunnallinen tulehdustila ja siihen liittyvä oksidatiivinen stressi johtaa vanhenemisprosessin kiihtymisen. Vanhenemiseen liittyviä elimistön muutoksia voidaan lievittää omega-3-rasvahapoilla ja antioksidanteilla, ja siksi Nutrolin Seniori® sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, E-vitamiinia ja ubikinonia.

Kun koiran elimistö palautuu raskaasta työstä, metsästyksestä tai urheilusta, sen elimistössä vallitsee matala-asteinen tulehdus ja oksidatiivinen stressi, joka ilmenee lihaskipuna ja väsymyksenä. Nutrolin Sportin omega-3-rasvahapot, E-vitamiini ja astaksantiini tukevat elimistön palautumista sammuttamalla tulehdusta ja hillitsemällä oksidatiivista stressiä.

Nivelrikko on nivelen rappeumasairaus, jonka etenemistä tulehdus kiihdyttää. Nutrolin Nivel monitehon omega-3-rasvahapot, yhdessä glukosamiinin ja kondroitiinin kanssa, hillitsevät nivelrikkoon liittyvää tulehdusta. Siksi Nutrolin Nivel moniteho® on osoittautunut tehokkaaksi nivelrikon lääkkeellisen hoidon tukihoitona.


Koiran rasvahapot

Oikeat omegat Hevoselle

Nutrolin Iho & karvapeite™ on ainutlaatuinen, patentoitu ravintoöljy hevosille. Se sisältää runsaasti linolihappoa, joka on ihon ja turkin hyvinvoinnille välttämätön omega-6-rasvahappo. Lisäksi Nutrolin Iho & karvapeite™ sisältää linolihapon aineenvaihduntaa tehostavia omega-6 ja omega-3-sarjan rasvahappoja (GLA ja SDA) sekä luonnollista E-vitamiinia, mutta ei lainkaan kalaöljyä. Kehitimme tämän ravintoöljyn kaikkien hevosten ihon ja karvapeitteen hoitoon
Nutrolin Hevonen Nivel Duon sisältämät kalaöljyn omega-3-rasvahapot, EPA, ETA, DPA ja DHA, tehostavat hevosen ruokintaa. Nivelravinteet – glukosamiini, kondroitiini ja MSM – huoltavat nivelkudosta ja tukevat sen uudistumista. Kalaöljy tehostaa tätä prosessia hillitsemällä tulehdusta. Valmisteen raaka-aineet ovat lääkelaatua, täsmälleen samoja mistä ihmisten nivelvalmisteet tehdään. Suosittelemme valmistetta kaikenikäisille hevosille, joilla on nivelrikko tai muita nivelvaivoja.