Näin kaikki alkoi

Koiraihmisiltä koiraihmisille

Pennin ja Tessan emäntä Anna-Liisa Lundell osteli perheen koirille erilaisia lohi- ja muita öljyjä, mutta tulokset eivät juuri näkyneet koirissa. Pullomäärä kaapissa kasvoi, ja koirien isäntä Mikko Griinari kiinnostui lukemaan öljyjen pakkausselosteita. Muutaman viikon hän pyöritteli asiaa mielessään, luki tutkimuksia, ja sai idean uudenlaisesta ihoöljystä. Eräänä päivänä hän totesi, että pystyisi kehittämään toimivamman öljyn ihon terveydeksi ja turkin kauneudeksi – ja että sen lisäksi koirilla on koko joukko muita erityistarpeita, joita kannattaisi tukea eri rasvahapoilla kuin ihon terveyttä.

Mikko tiesi mistä puhui, sillä hän on kansainvälisesti tunnettu rasvahappotutkija ja Helsingin yliopiston kotieläinravitsemuksen dosentti. Mikon keskeiset julkaisut löytyvät Google Scholarista.

Öljyseoksen prototyyppiä testattiin Tekes-hankkeessa. Kun tuotteistaminen alkoi olla ajankohtaista, Anna-Liisa muisti tutustuneensa graafiseen suunnittelijaan, Jenni Liukkoseen, joka oli miehensä Petruksen kanssa käynyt varaamassa Pennin pennun. Pentuja ei koskaan syntynyt, mutta syntyi Nutrolin® ja kahden perheen yritys Olini Oy. Elettiin vuotta 2007. Alun perin Pennille ja Tessalle kehitetty tuote on sittemmin patentoitu USA:ssa ja EU-maissa, ja yksi tuote on kasvanut kokonaiseksi tuoteperheeksi koirille, kissoille ja hevosille. Toivotamme sinut ja elämäsi eläimet lämpimästi mukaan tähän tarinaan.

Tekes
Nutrolin® Näin kaikki alkoi - Tessa
Nutrolin® Näin kaikki alkoi - Penni