Laadulla on väliä

Tutkimus tuottaa laatua

Kalaöljyn omega-3-rasvahapot ovat herkästi hapettuvia. Hapettuneet (eli härskiintyneet) öljyt ovat haitallisia varsinkin kasvaville eläimille, luuston kehitykselle ja immuunipuolustukselle (tutkimus: Turek ym., 2003 *). Hapettuneet öljyt eivät ole terveellisiä aikuisillekaan eläimille, puhumattakaan rasituksesta, jonka ne aiheuttavat ikääntyville tai urheilukoirille ja -hevosille.

Nutrolin®-tuotekehityksestä vastaava eläinravitsemuksen tohtori, Mikko Griinari, on tehnyt tutkimusyhteistyötä Tanskan teknillisen yliopiston (DTU) tutkijoiden kanssa. Kehitystyössä on hyödynnetty professori Charlotte Jacobsenin ryhmän kehittämää tutkimusmenetelmää, jossa omega-3-öljyjen hapettumista tarkastellaan dynaamisena prosessina.

Kehitystyön ansiosta Nutrolin®-öljyt kestävät ilman hapettavaa vaikutusta paremmin kuin tavalliset lohi- ja kalaöljyt tai tiivistetyt kalaöljyt. ** Oheisessa kaaviossa näet eri tyyppisten kalaöljyjen hapettumiskestävyyden. Nutrolin®-öljyistä mukana oli Seniori, mutta kaikissa kalaöljypohjaisissa tuotteissamme on samanlainen suojaus.

Nutrolin®-öljyissä on kahdenlaisia luonnollisia antioksidantteja: 1) rosmariini- ja tokoferoliuute suojaa öljyä, ja 2) E-vitamiini (sekä koirien Sportti®-öljyssä lisäksi astaksantiini) suojaa eläimen soluja ja kudoksia.

Kaikissa Nutrolin®-tuotteissa on turvallinen ja kuhunkin tarpeeseen optimoitu määrä luonnollista E-vitamiinia. Tarkat määrät näet kun tarkastelet kutakin tuotetta.

Lisäsuojaa metallipullosta

Kaikki öljymme pakataan valoa ja happea läpäisemättömiin, öljyille tarkoitettuihin metallipulloihin. Lisäksi pullotusvaiheessa öljyn pinnalla oleva happi korvataan typellä ennen korkitusta, sillä happi on valon ohella rasvahappojen pahin vihollinen. Muovi on huono materiaali öljyjen pakkaamiseen, sillä se päästää valon ja hapen läpi nopeasti, ja öljy härskiintyy. Värillinen lasi on hieman parempi tässä mielessä kuin muovi, mutta rikkoutumisvaara on ilmeinen. Pumppua ei pulloissamme ole, koska jokainen pumpun painallus vetäisi ilmaa öljyn joukkoon. Pumpun sijaan pulloissamme on helppokäyttöinen kaatonokka.

Lähteet:
** Griinari, M., Raagaard Thomsen, B. & Jacobsen, C. (2016). Improving oxidative stability of liquid fish oil supplements for pets. International Symposium on Lipid Oxidation and Antioxidants. 5-7 June 2016, Porto, Portugal.

* Turek, J.J., Watkins, B.A., Schoenlein, I.A., Allen, K.G.D., Hayek, M.G., & Aldrich, C.G. (2003). Oxidized lipid depresses canine growth, immune function and bone formation. Journal of Nutritional Biochemistry 14: 24-31.


Nutrolin® Laadulla on väliä
Nutrolin® Laadulla on väliä