Kysymyksiä ja vastauksia – Koirat

Kuinka valitsen oikean Nutrolin®-tuotteen?

Sarjassa on koirille viisi erikoisöljyvalmistetta. Mieti mitä haluat ravinnon täydennyksellä saavuttaa, sillä ei ole olemassa yhtä yleisöljyä joka huolehtisi kaikista rasvahappotarpeista. Eläimen tarpeet muuttuvat iän ja erityistilanteiden mukaan. LUE LISÄÄ >>

Kotikoira, näyttelytähti vai työkoira? Vai uusi pentu?

Pennut hyötyvät eniten omega-3-DHA:sta, seniorit EPA:sta. Niveliä huolletaan tehokkaimmin eri ravintoaineiden yhdistelmällä kuin ihoa. Nutrolin®-tuotekehitys perustuu huippuluokan tieteelliseen osaamiseen, ja siksi sarjassa on useita valmisteita.

Nutrolin® koirat

Nutrolin Iho & turkki®

Patentoitu rasvahapposeos, joka sisältää runsaasti välttämättömiä rasvahappoja sekä GLA:ta ja SDA:ta. Suojaa ja ravitsee ihoa, turkkia, polkuanturoita ja kynsiä luonnollisesti, ravinnon kautta.
LUE LISÄÄ>>

Terve iho ja kaunis turkki

Täysin kasviöljypohjainen Nutrolin Iho & turkki® on erinomainen tuki monien ihovaivojen hoitoon: kuiva ja hilseilevä iho, eloton turkki, hotspotit, hiiva, kuivat anturat ja lohkeilevat kynnet.

Ostoksille

Minulla on kastroitu koira joka kasvattaa liikaakin haperoa karvaa operaation jälkeen. Auttaako Nutrolin Iho & turkki® normalisoimaan turkin kasvua?
Kastraatiosta johtuva turkin muuttuminen on hormonaalista, eikä siihen voida suoranaisesti vaikuttaa ravintoaineilla. Jos koirasi turkin määrä on kasvanut merkittävästi, se saattaa myös tarvita enemmän turkille tärkeitä ravintoaineita (rasvahappojen lisäksi mm. proteiinia) näyttääkseen hyvältä ja terveeltä. Nutrolin Iho & turkki on aina erinomainen lisä karvan laadun parantamiseen.

Koirani on eliminaatiodieetillä allergiaoireiden vuoksi. Koirani iho ja karvapeite ovat todella kuivat.
Eliminaatiodieetin aikana ei koiran ruokavalioon lisätä uusia ravintoaineita, jotka voivat aiheuttaa reaktioita. On teoriassa mahdollista, että allerginen koira reagoi myös kasviöljyjen proteiineihin, joita Iho & turkki -ravintoöljy sisältää.

Suosittelemme että kokeilet Nutrolin Iho & turkki -öljyn lisäämistä koiran ruokavalioon heti kun se on mahdollista. Aloita pienellä annoksella ja lisää vähitellen suositustasoon. Koirasi iho kaipaa välttämättömiä rasvahappoja voidakseen hyvin ja pystyäkseen suojautumaan allergeeneja vastaan.

Nutrolin Seniori®

Kalaöljyn omega-3 -rasvahapot, E-vitamiini ja ubikinoni eli Q10 vaimentavat ikääntyvän elimistön ns. hiljaista tulehdusta ja hapetusstressiä.
LUE LISÄÄ>>

Virkeämpiä veteraaneja

Huolehdi ikääntyvästä koiraystävästäsi Nutrolin Seniorilla. Kaikille yli 8-vuotiaille koirille, isoille roduille jo aiemmin.

Ostoksille

Koirassani on alkanut näkyä dementoitumisen merkkejä. Auttaako Nutrolin Seniori® tähän?
Senioriöljy auttaa lähinnä ennaltaehkäisevästi. Siksi öljyn antaminen aloitetaan jo keski-iässä. Nutrolin Seniorissa on runsaasti omega-3 -rasvahappoja, ubikinonia ja luonnollista E-vitamiinia. Nämä ravintoaineet yhdessä hidastavat ikääntymisen aiheuttamia muutoksia kehossa ja pitävät yllä myös koiran henkistä toimintakykyä.

Mitä Seniori-öljy tekee ja milloin sitä olisi hyvä ruveta antamaan?
Omega-3 EPA, DHA, E-vitamiini ja ubikinoni suojaavat koiran aivoja, sydäntä, munuaisia ja niveliä. Suositellaan 8 ikävuodesta alkaen, tai isoille roduille jo aiemmin. Seniori® on erinomainen ravitsemuksellinen tukihoito myös nuorille sydämen vajaatoiminnasta kärsiville koirille.
HUOM: jos koirallasi on todettu nivelrikko, suosittelemme Seniorin sijaan Nivel monitehoa.

Nutrolin Sportti®

Omega-3-rasvahapot, astaksantiini ja luonnollinen E-vitamiini ovat Sportin kolme tehoainetta, jotka suojaavat työ- ja urheilukoiraa kovassa rasituksessa. LUE LISÄÄ >>

Vauhtia ja voimaa!

Sportti® auttaa palautumaan nopeammin ja pitää yllä maksimaalista suorituskykyä.

Ostoksille

Mitä sporttiöljyssä oikein on, miten se toimii ja miksi se on punaista?
Sportti® sisältää kolmea tärkeää ravintoainetta: kalaöljyn omega-3-rasvahappoja (ne vaimentavat palautumisvaiheen tulehdusta), luonnollista E-vitamiinia (se suojaa lihaksia, jänteitä ja niveliä) sekä astaksantiinia (joka puolestaan suojaa lihassolujen kalvoja ja tukee immuunivastetta). Astaksantiini on luonnon vahvin antioksidantti. Se on noin 100 kertaa vahvempaa kuin luonnollinen E-vitamiini. Astaksantiini on punaista, ja se värjää Sportin ferrarinpunaiseksi.

Onko Sportin ravintoaineilla tehty tutkimuksia??
Kalaöljyn omegakolmosten positiiviset vaikutukset tunnetaan erityisesti koirien nivelten liikkuvuuden paranemiseen liittyvistä tutkimuksista (Moreau ym., 2012). Niillä on havaittu suotuisia vaikutuksia myös tulehduksen vaimentajana sekä tulehduksen paranemisvaiheen, resoluution, ohjaajana (Calder ym., 2015). E-vitamiinin ja astaksantiinin teho oksidatiivisen stressin alentamisessa on puolestaan osoitettu rekikoirilla tehdyissä tutkimuksissa (Reynolds ym., 2011).

Voinko antaa koiralleni useita Nutrolin®-tuotteita samaan aikaan?
Yleensä yksi tuotteista kerrallaan riittää. Esimerkiksi seniori-ikäiselle valitaan joko Nutrolin Seniori® tai Nivel moniteho®, sen mukaan onko koiralla nivelrikko vai ei. Joskus voi olla tilanne että kasviöljypohjaisen Nutrolin Iho & turkki® -öljyn ohella olisi hyvä antaa jotain muuta Nutrolin®-tuotetta, jotka kaikki perustuvat kalaöljyn rasvahappoihin. Koiralla voi olla vaikkapa nivelvaivojen ohella iho-ongelmia. Tällöin koiralle on hyvä antaa sekä Nutrolin Nivel monitehoa että Nutrolin Iho & turkkia.

Jotta saisit sekä kasvi- että kalaöljyjen hyödyt maksimoitua, anna toista valmistetta aamulla ja toista illalla.

Kahta kalaöljyihin perustuvaa Nutrolin®-valmistetta ei ole tarpeen käyttää samanaikaisesti

Nutrolin Pentu®

Omega-3 DHA on kaikkein tärkein rasvahappo pennuille. Se varmistaa oppimis- ja näkökyvyn sekä hajuaistin kehittymisen. Ihmistutkimuksesta tiedetään myös että raskauden aikainen kalaöljyn nauttiminen suojaa lasta myöhemmältä atopiariskiltä. LUE LISÄÄ >>

Fiksumpia pentuja!

Anna pennullesi paras mahdollinen alku elämälle Nutrolin Pentu® -öljyllä.
Jatka annostusta noin 6-12 kuukauden ikään saakka.

Ostoksille

Kuinka pitkään annan pennulleni Nutrolin Pentu® -öljyä?
Jos koirasi on pientä rotua, riittää kun annat pentuöljyä 6 kk ikään saakka. Suuren rodun pentu kasvaa hitaammin, joten sille sekä tulevalle työ- tai harrastuskoiralle on hyvä antaa öljyä 12 kk ikään saakka (koulutettavuuden ja aistien merkitys on suuri). Paljon pidemmästäkään annostelusta ei ole haittaa, pikemminkin päin vastoin..

Aion teettää nartullani pennut. Koska olisi hyvä aloittaa pentuöljyn antaminen?
Mikäli nämä ovat koirasi ensimmäiset pennut, ja koira on saanut ainakin kuureina Nutrolinin tai muita kalaöljyvalmisteita, riittää kun aloitat Nutrolin Pentu® -öljyn käytön tiineyden viimeisen kolmanneksen alkaessa (kun sikiöiden aivot kehittyvät voimakkaimmin).

Jos nartulla on ollut pentuja aiemminkin, sen elimistön DHA-varastot saattavat olla vähissä, ja pentuöljyn antaminen kannattaa aloittaa jo ennen astutusta. Elimistön alhainen omega-3-taso liitetään heikompaan tiinehtymiseen.

Nutrolin Nivel moniteho®

Markkinoiden ainoa nivelvalmiste, jossa on korkea määrä sekä kalaöljyn omega-3-rasvahappoja että lääkelaatuiset nivelravinteet glukosamiini, kondroitiini ja MSM. LUE LISÄÄ >>

Liikkumisen iloa

Lonkkaniveldysplasiasta kärsivillä tehty pilottitutkimus Helsingin yliopistossa osoitti saman kuin tuhannet käyttäjäkokemukset. Kalaöljyn omega-3-rasvahapot ja nivelravinteet ovat tehokkaat yhdessä: ne auttavat palauttamaan koiran liikkuvuuden, ja liike on parasta lääkettä nivelille.

Ostoksille

Voiko Nivel monitehoa antaa ennaltaehkäisevässä mielessä?
Jos koirallasi on kohonnut nivelvaivojen riski, on hyvä ryhtyä jo ennalta suojaamaan nivelten normaalia toimintaa. Riskitekijöitä ovat niveliin kohdistuneet tapaturmat, C:n tai huonommat lonkat sekä muut rakenteesta tai perimästä johtuvat tekijät.

Annan koiralleni Nivel monitehoa. Öljy loppui ennen paketin tabletteja – mitä teen?
Tablettien ja öljyn määrä on mitoitettu kulumaan samaa tahtia, mutta öljyn mittaaminen aivan tarkasti voi olla vaikeaa. Kokeile pienentää öljyn määrää hiukan. Mikäli tabletteja silti jää jäljelle, voit antaa ne sellaisenaan, ilman öljyä, kunnes aloitat uuden pakkauksen. Jos taloudestasi löytyy Nutrolin Senioria, sillä voi myös korvata Nivel monitehon öljyä.

Missä muodossa Nutrolin Nivel Moniteho -tuotteen kalaöljyn sisältämä E-vitamiini on? Entä mitä on öljyyn lisätty luonnollinen antioksidanttiseos?
Nutrolin-öljyihin lisätty E-vitamiini on luonnollista ns. d-alfa-tokoferoli -muotoa, ja se on suojattu hapettumista vastaan. Tämä varmistaa sen, että tuotteessa on se määrä E-vitamiinia mikä pakkauksen päälle on merkitty.
Nutrolin-öljyt on suojattu 100% luonnollisella antioksidanttiseoksella, joka sisältää rosmariini- ja tokoferoliuutetta. Suoja on kehitetty yhteistyössä Tanskan teknillisen yliopiston tutkijoiden kanssa. Antioksidanttiseoksen toimivuus on osoitettu tutkimuksessa, joka julkaistaan talvellla 2017. Alustavia tuloksia esiteltiin jo kesällä 2016 kansainvälisessä tutkijakonferenssissa Portugalissa.