Kysymyksiä ja vastauksia – Kissat

Kuinka valitsen kissalleni oikean Nutrolin®-tuotteen?

Nutrolin®-tuoteperheessä on kissoille kaksi erilaista ravintoöljyä. Eläimen tarpeet muuttuvat iän ja erityistilanteiden mukaan.
LUE LISÄÄ >>

Onko kissasi vielä pentu? Vai jo hillitty seniori?

Pennut hyötyvät eniten omega-3-DHA:sta ja arakidonihaposta, seniorit taas tulehdusta hillitsevästä EPA:sta. Pikkupennusta 7-vuotiaaksi suosittelemme Nutrolin Kissa® -öljyä, sen jälkeen on hyvä siirtyä Nutrolin Kissa senioriin.

Nutrolin® Kissat

Nutrolin Kissa Seniori®

Kalaöljyn omega-3 -rasvahapot ja E-vitamiini vaimentavat ikääntyvän elimistön ns. hiljaista tulehdusta.
LUE LISÄÄ>>

Virkeämpiä veteraaneja

Huolehdi ikääntyvästä kissaystävästäsi Nutrolin Kissa seniori® -ravintoöljyn avulla. Se sopii kaikille yli 7-vuotiaille kissoille.

Ostoksille

15-vuotiaassa kissassani on alkanut näkyä dementoitumisen merkkejä. Auttaako Nutrolin Kissa seniori tähän?
Senioriöljy auttaa lähinnä ennaltaehkäisevästi. Siksi öljyn antaminen aloitetaan jo keski-iässä, noin 7-vuotiaana. Nutrolin Seniorissa on runsaasti sekä omega-3 -rasvahappoja että antioksidanttivitamiineja. Nämä yhdessä hidastavat ikääntymisen aiheuttamia muutoksia kehossa ja pitävät yllä kissan virkeyttä ja toimintakykyä.

Kun vanha kissani kulkee portaissa, kuulen sen tömähdykset. Onkohan siitä tullut kömpelö?
Luultavasti kissasi nivelet ovat kuluneet, ja niissä saattaa olla nivelrikkoa. Joustavuus häviää ja liikkuminen muuttuu hitaammaksi ja raskaammaksi. Tulehdusta hillitsevät kalaöljyn rasvahapot yhdessä luonnollisen E-vitamiinin kanssa ovat erinomainen ravitsemustuki nivelille.

Kissani ruokailevat vähän ristiin rastiin toistensa kupeilla. Lisäksi niiden ikähaitari on pennusta isoisoäitiin. En voi taata että jokainen söisi juuri sille tarkoitettua Nutrolin®-öljyä kun sekoitan öljyn ruoan joukkoon.
Oletko kokeillut antaa jokaiselle oman annoksensa erikseen kupin tai lautasen pohjalta? Tämä takaisi tietysti että jokainen saisi juuri oman ikäluokkansa öljyn – ja riittävän määrän. Nutrolinit eivät kuitenkaan (onneksi) ole lääkkeitä, vaan ravintoöljyjä. Tärkeintä on ehkä huolehtia että nuorimmainen ja vanhimmainen saavat ainakin suurimman osan ajasta juuri oman ikäluokkansa mukaista Nutrolin®-kissaöljyä, ja riittävän määrän.

Nutrolin Kissa®

Nutrolin Kissa® -öljyn päiväannos (2,5 ml) sisältää saman määrän ARA ja DHA–rasvahappoja kuin 100 – 125 g rasvaista kalaa ja lihaa.
LUE LISÄÄ>>

Terve iho ja kaunis turkki

Lisäksi kissa tarvitsee omega-3 linolihappoa (LA)
solukalvojen sekä ihon ja turkin ylläpitoon.

Ostoksille

Kissani hilseilee kovasti. Kumpaa kissaöljyä suosittelette tähän vaivaan?
Voit valita kumman tahansa öljyistämme, kissasi iän mukaan. Molemmilla Nutrolin®-kissaöljyillä on positiivinen vaikutus kissan ihoon ja karvapeitteeseen.

Aion teettää naaraskissallani pennut. Voiko öljyä antaa tiineelle tai imettävälle kissalle?
On hyvä ajatus ruveta antamaan Nutrolin Kissa -öljyä jopa jo ennen astutusta, sillä se sisältää runsaasti naaraalle ja pennuille tärkeää omega-3-rasvahappoa. Elimistön alhainen DHA-taso nimittäin liitetään heikompaan tiinehtymiseen. Ja kun annat tätä imettävälle kissalle, myös pennut saavat kehitykselleen tärkeät omegat maidon kautta.

Meille tulee pian kissanpentu. Kannattaako sille ruveta antamaan öljyä jossain vaiheessa?
Suosittelemme että ryhdyt antamaan sille Nutrolin Kissa -ravintoöljyä saman tien kun uusi perheenjäsen tulee. Sekoita pikkiriikkinen määrä öljyä märkäruoan joukkoon. Tai voit toki antaa sille öljytilkan myös puhtaalta lautaselta. Pikkupentu tottuu uusiin makuihin nopeammin kuin aikuinen kissa. Pentuiän makutottumukset kulkevat kissan matkassa senioriksi saakka.

Kissani on jo keski-ikäinen. Haluaisin ruveta antamaan sille Nutrolinia, mutta pahoin pelkään että se ei suostu sitä syömään. Voiko tämän pullon kanssa käyttää ruiskua?
Nutrolin-kissaöljyt valmistetaan erittäin puhtaista ja laadukkaista, ihmislapsille tarkoitetuista kalaöljyistä, jotka on lisäksi suojattu hapettumista eli härskiintymistä vastaan. Eli ne ovat hyvin miedon ja hyvän makuisia. Jos kissasi syö kalaa, se syö aivan varmasti myös Nutrolin-kissaöljyä. Jos se taas on nirso, kokeile sekoittaa pisara öljyä sen lempiruoan joukkoon niin että kissa ei näe puuhiasi (kissat ovat luonnostaan epäluuloisia kaikkia uusia makuja ja kommervenkkejä kohtaan). Ruiskua ja pakkosyöttöä kannattaa yleensä välttä. Yritä mieluummin kärsivällisesti saada nirsokin kissa syömään öljynsä vapaaehtoisesti ruoan joukossa.