Hummala Wellness ja Nutrolin yhteistyöhön

kuvakollaasi, joissa punaruunikko hevonen ja vaaleatukkainen nainen Nutrolin Hevonen tuotepakettien kanssa

Hummala Wellness on syksyllä 2020 avattu hevosten kuntoutuskeskus Forssassa. Hummalasta löydät alan parhaat kuntoutuslaitteet ja ammattitaidolla toteutetut, yksilölliset kuntoutuspalvelut.

Oma kuntoutuskeskus on ollut minun ja Matin pitkäaikainen haaveemme. Yhteinen unelma syntyi ajatuksesta perustaa keskus, jonka myötä voisimme yhdessä olla mukana kehittämässä hevosalaa vastuullisesti ja eläinten ehdoilla. Hummala Wellnessin tavoitteena on tarjota korkealaatuisia kuntoutuspalveluita ravi- ja ratsuhevosille.

Olemme luoneet helposti lähestyttäviä, räätälöityjä palvelukokonaisuuksia, jotka soveltuvat sekä ammattilaisille että harrastelijoille. Majoitamme sekä kerta-asiakkaita että pitkäaikaishoitoa vaativia hevosia. Hummalaan voi myös tuoda hevosen esimerkiksi omistajan loman tai muun menon ajaksi!

Hoidon suunnittelussa otamme huomioon hevosen nykykunnon, harrastus- ja kilpailutavoitteet sekä mahdolliset vammat ja loukkaantumiset. Siksi palvelumme sopivat niin terveille kuin vammasta kuntoutuville hevosille ja poneille. Konsultoimme tarvittaessa asiakkaan valitsemaa eläinlääkäriä hoitojen suunnittelussa. Hummala toimii aivan Pilvenmäen raviradan kupeessa vuonna 2000 valmistuneessa 13 hevosen tallissa.

vaaleatukkainen nainen punaruunikon puoliverisen kanssa ruskeanharmaan rakennuksen seinustalla
kahdesta kuvasta koostuva kollaasi, joissa molemmissa punaruunikon hevosen pää sekä Nutrolin Hevonen -tuotteet ja toisessa kuvassa mukana vaaleatukkainen nainen

Pitkät ja työntäyteiset päivät välillä uuvuttavat mutta emme kuitenkaan tekisi mitään muuta. Kun huomaamme, että hoidetun hevosen vamma on päivä päivältä parempi, kun eläinlääkäri kertoo askeleiden menevän oikeaan suuntaan, kun stressaantunut hevonen alkaa rentoutumaan vesikävelykoneessa, tai kun asiakkaat hymyilevät ja kiittävät hyvästä hoidosta – sitä tunnetta ei voita mikään!

Olemme todella innoissamme uudesta yhteistyöstä kotimaisen Nutrolinin kanssa. Aikaisemmassa hevosenhoitajan elämässä näin usealla hevosella merkittäviä parannuksia esimerkiksi iho-oireissa Nutrolinin käytön myötä.

Moni meidän asiakkaamme pakkaa mukaan omat Nutrolin-öljyt hevosen kuntoutusjaksolle. Meillä kotona Nutrolinia käyttää sekä ravurimme Volt että uusi koiranpentumme Lyyti!

Kristan neljä kuntoutusvinkkiä harrastajille ja ammattilaisille!

  1. SYSTEMAATTINEN ENNALTAEHKÄISY

On tärkeää kehittää systemaattisesti hevosen suorituskykyä ja keskittyä ennaltaehkäisemään vammoja. Erityisesti kilpahevosia pitää huoltaa kuin huippu-urheilijoita. Kontrolloitu ja varhain aloitettu ennaltaehkäisyhoito voi olla hyvinkin tehokasta – esimerkiksi jalkojen ja lihasten hoidon tärkeyttä ei voi korostaa tarpeeksi. Treenin jälkeiset kylmäykset, linimentit ja kääreet ovat tuttuja ja tehokkaita keinoja lähes jokaiselle. Säännöllinen hieronta tai muu hoito, jossa käsitellään hevosen koko keho, auttaa tunnistamaan muutoksia ajoissa, jotta tarvittavia toimenpiteitä voi tehdä mahdollisimman pian.

  1. MALTTI ON VALTTIA

Anna hevosellesi aikaa toipua suorituksista. Ihmisten keskuudessa puhutaan paljon riittävän unen ja levon saannista – sama pätee myös hevosiin. On tärkeää optimoida rasituksen ja levon suhde. Muista antaa hevosen palautua kunnolla rankan treenin jälkeen. Esimerkiksi jänteen ylirasituksesta voi syntyä mikrovaurioita, ja mikäli palautumisaika on liian lyhyt, jänteen toiminta heikentyy ja se voi pahimmassa tapauksessa revetä.

Jänne- ja lihasvammat sekä -repeämät voivat vaatia useita kuukausia parantuakseen, riippuen vamman laajuudesta. Rakenna siis harjoitusohjelma, jossa rasitusta lisätään asteittain, ja seuraa ettei mahdolliset vammat reagoi negatiivisesti liikunnan lisäykseen. Loukkaantumisen jälkeen on tärkeää noudattaa tarkasti eläinlääkärin ohjeistusta, jotta vältetään uusiutumisriskit.

  1. TUE KUNTOUTUSTA LAITEHOIDOILLA

Laitteiden avulla voidaan tehostaa ja auttaa hevosen kehon omia paranemismekanismeja. Ammattilaisen kanssa suunniteltu ja toteutettu kuntoutus on aina suositeltavaa. Hummalassa noudatamme eläinlääkärin kanssa laadittua kuntoutussuunnitelmaa ja seuraamme kehittymistä tarkasti. Apunamme ovat vesikävelymatto, huippukylmä sekä laadukas laser. Hummalaan on myös mahdollista saada muita lisähoitoja, mikäli kuntoutus niitä vaatii. Räätälöidyillä kuntoutussuunnitelmilla olemme saaneet erittäin hyviä tuloksia aikaan sekä nopeuttaneet monien vammojen parantumisaikaa.

  1. TARKKAAN SUUNNITELTU RUOKINTA TUO TULOKSIA

Kokonaisvaltaisella ruokinnalla ja lisäravinteilla voidaan myös täsmähoitaa ja tukea kuntoutusta eri tavoilla. On tärkeää tuntea raaka-aineet ja määrät hyvin, jotta edesautetaan hevosen kuntoutusta eikä ruokinnassa tule turhia päällekkäisyyksiä.

vaaleatukkainen nainen hymyilee ja pitää kädessään Nutrolin Hevonen Sport -pulloa

Esimerkiksi Nutrolin® HORSE Nivel Duo ja Sport öljyjen käyttö mahdollistavat muiden nivelvalmisteiden ja e-vitamiinin poisjätön. Nämä Nutrolin-öljyt sopivat mainiosti raskaan työn raatajille sekä ikääntyville hevosille!

Teksti: Nelli Panula ja Krista Kupiainen       Kuvat: Nelli Panula

kolmesta kuvasta koostuva kollaasi, joissa kaikissa punaruunikko puoliverihevonen ja vaaleatukkainen nainen Nutrolin Hevonen -tuotepaketin kanssa