Kouluratsu Rexin kuulumisia

Muistatko blogistamme kouluratsu Rexin, joka sai iho-ongelmiinsa avun Nutrolin Hevonen Iho ja karvapeite ™ -tuotteesta? Jos et ole tutustunut Rexin tarinaan, löydät sen täältä. Rexin omistaja Linnea Raaska kertoi meille mitä Rexille kuuluu nyt, ja missä kunnossa hevosen iho on.

”Rex on voinut kuluneen vuoden aikana todella hyvin. Viime kesänä sille annettiin siedätyshoitoa erilaisia punkkeja, kuten varasto- ja pölypunkkeja, vastaan, koska se on allerginen niille. Kesällä Rex rasittui hieman kovassa treenissä, mutta se meni ohi, kun muutimme treeniä. Aloin jumpata sille lisää lihaksia lantion ja reisien alueelle, jolloin ongelmat poistuivat”, kertoi Linnea.

”Kun Rex klipattiin syksyllä, karva kärsi siitä, ja vähän aikaa karvapeite oli pumpulimaista, lähes varsamaista. Toisen klippauksen jälkeen karva oli huomattavasti parempaa. Rex asuu ulkotallissa, joka on sille hyvä ratkaisu. Se täytyy kuitenkin loimittaa, jolloin kaulakappale kuluttaa sen harjaa. Olen kuitenkin varma, että ilman öljyn syöttämistä sen harjan kunto olisi paljon huonompi. Olen myös huomannut, että nykyisin esim. hokinpolkemat paranevat paljon paremmin kuin aikaisemmin. Ennen sen haavat, esim. juuri ne hokinpolkemat paranivat hitaammin”, Linnea pohtii.

Ennen kuin Linnea ryhtyi syöttämään Rexille Nutrolin Hevonen Iho ja karvapeite –ravintoöljyä, hän joutui käyttämään Rexillä kylkisuojaa ratsastuksen aikana. Sen karva oli silloin niin heikkoa, että se katkesi todella helposti. Linnean piti olla todella varovainen, ettei tarraa jaloillaan kiinni Rexin kylkiin.

”Olen huomannut, että nyt voin pitää ratsastaessa kannuksia sekä pitää jalkoja kiinni kyljissä. Aikaisemmin se ei ollut siis mahdollista. Voin nyt treenata huolettomammin, kun ei tarvitse miettiä omia jalkojani. Esimerkiksi piruetteja tehdessä voin tukea Rexiä kunnolla jaloillani”, Linnea kertoo.

”Viime keväänä mietimme Rexin ruokintaa. Puntaroimme pitäisikö se vaihtaa syömään Nutrolin Hevonen Sportti® -öljyä. Kun sitten tein tämän vaihdoin, ihon kunto huononi heti, joten meidän piti vaihtaa takaisin Iho-tuotteeseen. Nyt Rex ei syö muita lisäravinteita kuin Nutrolin Hevonen Iho ja karvapeite® -valmistetta, enkä vaihtaisi sitä pois”, toteaa Linnea. 

NÄIN SE TOIMII:

Nutrolin Hevonen Iho ja karvapeite® on täsmätuote iho-ongelmiin

Runsaasti välttämättömiä rasvahappoja sisältävä Iho & karvapeite® –kasviöljyseos tukee ihon luontaisen suojamekanismin, läpäisyesteen, muodostumista. Hyvin toimiva läpäisyeste pitää yllä ihon kosteustasapainoa ja lievittää ihon kuivumisesta johtuvia iho-ongelmia. Kala- ja lohiöljyillä ei tätä vaikutusta ole.

Iho ja karvapeite® –valmiste on rasvahappovalmiste, joka sisältää runsaasti hevosen iholle välttämätöntä omega-6 linolihappoa. Seosta on täydennetty omega-3- ja omega-6-sarjan rasvahapoilla (ALA, SDA ja GLA), jotka tehostavat linolihapon vaikutusta.

Linolihappo tukee ihon luontaisen suojamekanismin, läpäisyesteen, muodostumista. Omega-3-rasvahappoja sisältävillä öljyillä (esim. kalaöljy ja pellavaöljy) ei tätä vaikutusta ole (McCusker & Grant-Kels 2010). Hyvin toimiva läpäisyeste ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja lievittää ihon kuivumisesta johtuvia iho-ongelmia (Hansen & Jensen 1985; Elias 2014).

Öljyn koostumus on ainutlaatuinen ja siksi sille on myönnetty patentti sekä Euroopassa että USA:ssa.

OSTA ILMAN POSTIKULUJA>>>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *