Lucan kesäsuunnitelmat

[cs_content][cs_element_section _id=”1″ ][cs_element_row _id=”2″ ][cs_element_column _id=”3″ ][cs_text]

Kesä, kesä, kesä! Meidän tallillamme toiset aloittavat laidunloman ja toiset kasvattavat kisakuntoa. Luca kuuluu jälkimmäiseen porukkaan. Se vain käväisee laitumella herkuttelemassa saadakseen hyvän mielen.

Urheana keväällä

Kisakauden avaus sujui kotikisoissa hyvin. Luca oli radalla oikea Risto Reipas ja kartutti ruusukeseinämme saldoa. Winner takes it all! Ajattelin, että ovatpa talven treenit tuoneet hyvää virettä ja päätin lähteä Ypäjälle kisaamaan.

Lucalla oli verryttelyssä hyvä syke eikä virettä ollut liikaa niin kuin yleensä. Tuntuma oli tutunoloinen. Verryttely oli järjestetty kuitenkin eri hallissa kuin kilpailut, enkä ajatellut sen aiheuttavan vireen vaihteluita. Radalle tultaessa kaikki kuitenkin keikahti päälaelleen: Luca meni pörheeksi eikä ketään tuntunut olevan tuntumalla. Muutama lennokas liito yli esteiden, ja sitten se olikin kuin suoraan Selviytyjistä – koko rata!

Kun maaliviiva oli ylitetty ja u-käännökset tehty, meillä ei ollut enää mitään saumaa. Lucalla oli yksi vaihde, ja se oli vitonen – niin jännittäväksi kisakehä sille muuttui. Minusta ei ollut sen tukihenkilöksi: ihan rättinä vaan yritin sinnitellä kyydissä. Kotimatkalla kelasin videoita edes takaisin. Mene ja tiedä, toivottavasti ensi kerralla menee paremmin.

[/cs_text][x_image type=”none” src=”https://www.nutrolin.fi/wp-content/uploads/2019/06/Yasmin-Vatanen-ja-Luca-kuvaaja-Tuulia-Nelimarkka.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”6″ ][cs_element_row _id=”7″ ][cs_element_column _id=”8″ ][cs_text]

Tilanteen nollaus

Kisojen jälkeen olikin jo kevättä ilmassa sen verran, että ulkokausi rataestetreeneineen saattoi alkaa. Se oli ihanaa. Tuntui, että ajatus kulki ulkokentän radalla paremmin kuin hallissa. Vaan eipä lähtenyt yhteistyö paranemaan.

Luca oli edelleen yhtä haasteellinen, joten päätin antaa sille lomaa viikon tai kaksi. Mietin, josko se siitä palautuisi. Pikkuloma kuitenkin venyi pidemmäksi lomaksi, ja tätä kirjoittaessa Luca on ollut lomalla – talutuslomalla – jo viisi viikkoa. Kun ”vibat” ovat herkässä ja vire hukassa, ei auta muu kuin nollata koko tilanne.

Eläinlääkäri totesi Lucan lyöneen jalkansa, mikä selittäisi myös ratsastuksessa esiintyneet haasteet. Onneksi pääsemme pian taas treenaamaan.

Nyt Lucalla on jo palautuneempi mieli. Topakasti menemme kohti uusia, vähän tasoitetumpia tavoitteita. Kesäkuun olemme varanneet verryttelylle ja vireen viritykselle, mutta heinäkuussa kokeilemme siipiä uudemman kerran.

Kesäisiä terkkuja toivottavat 

Yasmin ja herkkäpoika Luca

Valokuvat: Oona Kilpiä, Tuulia Nelimarkka ja Yasmin Vatanen

[/cs_text][/cs_element_column][cs_element_column _id=”10″ ][x_image type=”none” src=”https://www.nutrolin.fi/wp-content/uploads/2019/06/Luca-lenkillä-peltotiellä-kuvaaja-Yasmin-Vatanen.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”12″ ][cs_element_row _id=”13″ ][cs_element_column _id=”14″ ][x_card animation=”flip-from-top” center_vertically=”true” front_style=”border-width: 8px 8px 8px 8px; border-style: none; border-color: #2772a4; color: #ffffff; background-color: rgb(226, 18, 18);” front_icon=”ship” front_icon_size=”36px” front_icon_color=”rgb(255, 255, 255)” front_title=”Alentaa matala-asteista tulehdusta” front_text=”Nutrolin® Hevonen Sportti on ainutlaatuinen yhdistelmävalmiste, joka auttaa urheilu- ja kilpailuhevosen elimistöä jaksamaan kovassa rasituksessa. Samalla se nopeuttaa palautumista suorituksen jälkeen. Nutrolin® Hevonen Sportti on toisin sanoen tärkeä osa paljon liikkuvan hevosen huoltopakettia.” back_style=”border-width: 8px 8px 8px 8px; border-style: none; border-color: #744288; color: #ffffff; background-color: rgb(226, 18, 18);” back_title=”Omega-3-rasvahappoja ja luonnollista E-vitamiinia” back_text=”E-vitamiinin tarve kasvaa rasituksen lisääntyessä. Nutrolin® Hevonen Sportti -valmisteesta 500-kiloinen hevonen saa 1500 mg luonnollista E-vitamiinia. Kalaöljyn omega-3-rasvahapot (EPA ja DHA) auttavat elimistöä korjaamaan rasituksen aiheuttamia kudosvaurioita nopeuttaen palautumista.” back_button_text=”Lue lisää” back_button_link=”https://www.nutrolin.fi/tuote/nutrolin-hevonen-sportti/” back_button_color=”#ffffff” back_button_bg_color=”hsl(0, 84%, 28%)” padding=”10% 10% 10% 10%”][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][/cs_content]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *