Konttorikissa Puustinen pitää huolen toimistorakennuksen sisätiloista

Vähän ennen kuin Nutrolin-meijerin remontti oli valmis, näimme alakerran lattialla vilistävän hiiren. Tämä johti tapahtumasarjaan, jonka seurauksena Kaneli Pulla Puustinen saapui taloon loppiaisena 2018. Viirullinen 12-viikkoinen pentu ei ollut paljon isompi kuin se alakerran hiiri. Koirien, kissojen ja gerbiilien keskellä kasvanut pentu otti heti parhaaksi kaverikseen uuden kotinsa mummelikoiran, Pennin, jonka kyljessä oli hyvä levätä ja hengitellä samaan tahtiin. Pentu näytti aivan kanelipullalta. Geenit ja värien periytyminen ovat hämmentävä aihe, sillä tuo pulla oli tasasekoitus ragdollia, maine coonia, turkkilaista vania ja siamilaista, eikä se näyttänyt miltään niistä.

Sisäkissa Puustinen

Puustisen toimialue kattaa koko Nutrolin-meijerin, 1000 neliötä. Verkkokaupan pakkaamossa sillä on erityisen hauskaa, koska siellä on erilaisia rapisevia pakkausmateriaaleja ja leijailevia pahvinpalasia. Konttorin puolella se toimii toisinaan sylikissana, etenkin koleina talvipäivinä. Tämä on niin sanottu win-win -tilanne kaikkien mielestä. Viherkasvit ovat hieman kärsineet hortonomi Puustisen käpälissä, mutta huonekalut se on jättänyt rauhaan. Raapimisvimman se purkaa kahteen korkeaan kiipeilypuuhun, jotka muodostavat sen valtakunnan kaksi napaa.

Vaikka konttorikissan ympärillä ei pyöri kolleja, oli sterilointi Puustisen asialistalla. Leikkaus meni hienosti Halikossa EHYT-klinikalla, mutta operaation jälkeinen elämä sinisessä avaruuspuvussa oli Puustisen mielestä vähän liikaa. Masentuneen näköinen kissa ei kiipeillyt, ei juossut, ei hyppinyt. Tässä oli se hyvä puoli, että haava parani erinomaisen hyvin. Samalla hetkellä, kun puku kuorittiin pois Puustisen päältä, nähtiin pitkin konttoria sinkoileva onnellinen kissa.

Oppivainen ja kaunis Puustinen

Namipussin rapina on parasta. Silloin opetellaan temppuja ja harjoitellaan nopeaa luoksetuloa. joka isossa talossa on tärkeä taito. Puustinen osaa mennä pyynnöstä myös kuljetusboksiinsa. Sieltä löytyvät aina parhaat namit. Katkaravut ovat sellainen herkku, että niillä oppii seuraamaan sivulla kuin tokokoira. Ulkona olemme opetelleet näkymättömät rajat, joiden sisällä Puustinen saa hengata ihmisten seurassa ilman valjaita. Tämä alue on kiveys Nutrolin-meijerin ympärillä. Siellä saa namia ja silityksiä, mutta jos harhautuu pois kiveykseltä, lentelee nurmikolle kenkiä ja muuta pelottavaa. Tämän koulutuksen aloittivat naakat, jotka hyökkäilivät metelöiden Puustisen yläpuolella, kun se ensimmäisenä kesänään uskaltautui pois kiveykseltä. Me ihmiset vahvistimme sitä minkä naakat aloittivat, ja nyt Puustinen elää tyytyväisenä ja vapaana omassa kuplassaan.

Konttorikissa Puustinen on penaalin terävä kynä. Uudet temput se oppii helposti. Se on myös erityisen hyvä kouluttamaan ihmisiä. Olemme varmoja, että fiksujen geeniensä ohella runsas omega-3 DHA:n saanti jo emon masusta alkaen on Puustisen älyn taustalla. Konttorikissa saa Nutrolin® KITTEN & ADULT -öljytujauksen joka päivä, kunnes se täyttää seitsemän vuotta. Sitten se siirtyy käyttämään Nutrolin® CAT SENIOR -öljyä. Molempien öljyjen mukava vaikutus on se, että turkki kiiltää ja karvanlähtö vähenee. Puustinen ei ole esimerkiksi koskaan joutunut oksentelemaan karvapalloja, niin vähän karvaa irtoaa.

Hiirikissaa ei Puustisesta tullutkaan, sillä remonttimiehet tilkitsivät vanhan rakennuksen kolot. Konttorikissa katselee hyvin mielellään TV:stä hiiriä ja luonto-ohjelmia. Jos hiiri joskus eksyy meijerille, Puustinen kyllä tietää mitä tehdä, sillä se harjoittelee joka päivä leluhiirellään.

2 kommenttia aiheesta “Konttorikissa Puustinen pitää huolen toimistorakennuksen sisätiloista

  1. Raili Piilman sanoi:

    Minulla on 3 kissaa. 20v 18v ja 3v. Kuukausi sitten sai purkin koiran Pedigree ruoka. Annoin kokeeksi pienen nokareen joka kissalle ja ne ihastui siihen. Söivät koko purkillisen niin että nyt ei mikään kissan oma ruoka kelpaa. Nuolevat vain litkun siitä ja kerjäävät. Ostin toisen purkin ja sama kävi taas. Nyt kysynkin että onko se jotenkin haitallista tai jopa vaarallista syöttää koiran ruokaa kissoille?

    • Anna-Liisa Lundell sanoi:

      Hei vain. Koirien ja kissojen ruoat eroavat toisistaan paljonkin ravintoaineidensa puolesta, joten kovin usein ei kannata antaa koirien ruokaa kissoille. Ehkä voit kysyä eläinkaupasta mikä olisi laadukas ja maittava märkäruoka kissoille, ja kokeilla saada ne taas syömään terveellistä ruokaa? Herkkuruokaan lisätty pieni määrä Nutrolin Senior -kissaöljyä olisi erinomainen lisä suojaamaan kahden vanhimman kissasi elimistöä. Nuorimmainen taas saisi elinvoimaa ja kauniin turkin nuorempien kissojen Nutrolin-öljystä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.