Yasminin ja Lucan hankilaukkatreeniä

Vaikka olen periaatteessa rantalomakelien kannattaja, pohjoisen sijainnin ehdottomia etuja on mahdollisuus nauttia lumisista heppatytön hankitreenikeleistä! Kotitallimme maastot ovat olleet huippukunnossa jo useamman viikon, ja aurinkokelillä ihan unohtaa, että välillä on ollut jopa 20 astetta pakkasta. Tammikuu ja helmikuu ovat muutenkin ehdotonta inspiraation aikaa, eivätkä pelkästään kaamoksen väistyessä auringon tieltä, vaan koska silloin kilpailukalenteri pärähtää nettiin ja kilpailukauden suunnittelu alkaa.

Lucan treeniloma

Luca vietti joulukuussa hyvin ansaittua treenilomaa, jolloin levon lisäksi oli hammashuoltoa, lihashuoltoa ja paljon maastokävelyä. Lunta oli paljon ja niin ollen ohjelmassa hankitreenikävelyä. Vaikka lumessa on paljon hyvääkin, niin kyllä siihen liittyy raivostuttaviakin asioita!

Talviajan tarhailu ei ole nimittäin Lucan juttu. Tylsistyessään se poistuu tarhasta aidan yli tai ali, pieraisee paksuine loimineen sähkölangoille ja aitalankuille.

Talvi on siis osittain myös ”kylmä hiki otsalla -aikaa”, kun vähän väliä kännykän näytössä pirisee tallimestarilta tuleva puhelu, vieläpä reilusti ennen lounasaikaa, jonka viesti on, että Luca on loppupäivän sisällä. Hupsista, taas se oli karannut! Sopiva ulkoiluaika on yksi tunti. #nauhgtypony Luca-Lurjus!

Kävelykoneen opettelua

Tallimme tarjoaa onneksi tarhailun ohessa myös muuta liikuntaa, ja päätin kokeilla pihalla olevaa isoa kävelykonetta. Viime syksynä jo mietin, että pitäisi opettaa Lucaa käyskentelemään siellä, mutta se jäi tekemättä. Nyt sitten tuumasta toimeen. Kaikki ei kuitenkaan mennyt niin kuin Strömsössä! (Meneeköhän siellä Strömsössä kaikki oikeasti aina nappiin?)

Luca töni turvalla kävelykoneen väliaitoja ja vaihtoi itsekseen paikkaa juoksemalla väliaitojen ali. Argh. #Tuhmaponi! Onneksi seuraheppa ei joutunut shokkiin, vaikka ponikokoinen täystuho oli vauhdissa.

Sain Lucan oppimaan konekävelyn vajaassa viikossa taluttamalla sitä koneen sisällä. Nykyään Luca kävelee koneessa (ilman minua, haha) muutamana päivänä viikossa puolisen tuntia kerrallaan päivittäisen tarhailun lisäksi.

Kauden tavoitteet selvillä

Tammikuun treeniin palauttelu sujui hienosti ja Luca tuntuu nyt vetreältä. Toivottavasti vire säilyy koko kevään. Maaliskuussa pärähtää meidän tämän kauden ensimmäiset kilpailut kalenteriin. Kauden tavoitteet ovat nyt mustaa valkoisella ja niistä lisää seuraavalla kerralla.

Tsemppiä kaikille kevään treeniin!

Hankilenkiltä terkkuja lähettävät

Yasmin ja Luca the #naughtypony

Nutrolin® Hevonen Sportti on täsmätuote urheiluhevosille

Ravintoon lisättyjen omega-3-rasvahappojen ja E-vitamiinin pitoisuudet kudoksissa nousevat hyvin hitaasti. Jotta näistä ravintoaineista saataisiin paras mahdollinen suojavaikutus, täydennys on syytä aloittaa hyvissä ajoin ennen kuin niitä tarvitaan eli vähintään 1 kuukausi ennen kovimman harjoitus- ja kilpailukauden alkua.

Tutustu tuotteeseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.