Maiju Sepän kisakuulumisia

Tuntuu mukavalta päivittää kuulumisia pitkästä aikaa. Kilpailukauden loppu häämöttää, ja parhaillaan treenaamme Debutin kanssa kahta ohjelmaa, jotka on tarkoitus ratsastaa lokakuun lopussa Dressage Challengessa Ypäjällä.

Takana ovat niin New Forest -rotumestaruuskisat kuin historiamme ensimmäiset para-aluemestaruuskisatkin. Jälkimmäisistä nappasimme kotiin tuplaantuneen treenimotivaation lisäksi pronssimitalin! NF-rotumestaruuskisoissa ratsastimme ensimmäisen HeA-ohjelmani. Vaikka oma esitykseni olikin melko heikko, sekä laukassa ymmärrettävästi ilmeni ongelmia, ei tunnu siltä, ettenkö olisi valmis starttaamaan kyseisen tasoista HeA:ta.

Sisukkaina treeneissä

Treeneissä laadukas liike on alkanut vakiintua. Istunnassani ei ole tapahtunut entisenlaisia notkahduksia, vaikka joinakin aikoina olen treenannut lähes päivittäin ja selässäni on ilmennyt kipuja.

Toisinaan isossa liikkeessä istuminen on tehnyt hallaa kipeytyneelle selälleni, mutta hammasta purren olemme selvinneet jokaisen treenin loppuun keskeytyksettä. Onnistumisen tunne saa kivut unohtumaan. Viikoittaisen lepopäivän sekä fysioterapian avulla olen pysynyt treenikunnossa. Onneksi Debut on omista kivuistani huolimatta pysynyt hyvässä kunnossa ja motivoituneena läpi kauden.
Kotitreenien hyödyt näkyvät nykyisin kilpailutilanteessa alusta asti. Verryttelymme ovat löytäneet toimivan toistuvan kaavan, ja jännittämisestäni huolimatta olen pärjännyt entistä itsenäisemmin. Valmentajani jakaa neuvoja vain, kun huomaa minun olevan “hukassa”.

Ajan kuluessa opin lukemaan Debutiakin paremmin. Opin varmasti myös ”kellottamaan” verryttelyaikaa entistä sujuvammin, jotta verryttelyt eivät edes satunnaisesti venähtäisi niin pitkiksi, että poni ei pysty enää antamaan parastaan radalla.

Vuosi Debutin rinnalla

Tuntuu erikoiselta, että pian takana on jo toinen kilpailukauteni. Eihän ensimmäisistä seurakilpailuistani ole kuin hetki! Nyt matkaan on mahtunut startteja pararatsastajien kansallisissa kisoissa kuin myös avoimessa sarjassa aluetasolla asti.

Marraskuussa täyttyy myös ensimmäinen vuoteni Debutin rinnalla. Vuosi on mennyt kuin siivillä. Loppukaudella olemme sijoittuneet jokaisessa kilpailussamme, ja vaikeista hetkistä huolimatta koen, että olemme erittäin hyvä tiimi. Jännityksellä odotan, millaisia hetkiä loppuvuosi tuo tullessaan!

Kirjoittaja: Maiju Seppä

Nutrolin Hevonen Sportti™ kuuluu Debutin ruokavalioon

Debut käyttää Sporttia, sillä Maiju on huomannut, miten Debut hyötyy tuotteesta. Debut on aktiivinen hevonen, jonka kanssa treenataan tavoitteellisesti. Hevonen Sportti™-öljy sisältää runsaasti antioksidantteja ja luonnollista E-vitamiinia. Ne suojaavat soluja fyysisen suorituksen aiheuttamalta oksidatiiviselta stressiltä.

Auttaa pitämään lihakset kunnossa

Nutrolin Hevonen Sportti™ on ainutlaatuinen yhdistelmävalmiste, joka auttaa urheilu- ja kilpailuhevosen elimistöä jaksamaan kovassa rasituksessa. Samalla se nopeuttaa palautumista suorituksen jälkeen. Hevonen Sportti™ on toisin sanoen tärkeä osa paljon liikkuvan hevosen huoltopakettia.

Lue lisää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.