NELIJALKAISET VALOKUVAMALLIMME PAKKAUKSISSA

Nutrolin® hevonen

Täältä voit lukea hevosista, joiden kuvat löytyvät Nutrolin®-hevostuotteiden pakkauksista. Kiitämme Hertan, Spookyn ja Bowien omistajia mahdollisuudesta saada kuvata heidän hienoja hevosiaan.

HERTTA

Nutrolin Hevonen Sportti –pakkauksessa on mustan kouluratsun kuva. Hevonen on kutsumanimeltään Hertta, ja sen omistaa Ninja Kuivalainen Joensuusta. Hertan virallinen nimi on Neblina ja se on 9-vuotias. Se on rodultaan FWB, eli se on Suomessa kasvatettu puoliverinen ratsuhevonen. Ninja osti Hertan sen ollessa kolmivuotias, ja siitä saakka Ninja ja Hertta ovat viettäneet elämää yhdessä. Ninja on kouluttanut Hertan itse ratsuksi, apuna on välillä toki ollut myös ratsastuksen ammattilaisia.

Hertta on kantakirjattu B-palkinnolla. Kuusivuotiaana Hertta sai orivarsan ja se asuu myös Ninjan omistuksessa Hertan tallikaverina. Jälkeläisen kutsumanimi on Veikko, virallisesti se on Le Panthère Noir. Veikko on nykyään ruuna ja ulkonäöltään se muistuttaa melko paljon emäänsä.
Kysyttäessä Hertan luonteesta, Ninja toteaa sen olevan melkoinen Madame Kuningatar. Hertta on hänen mukaansa hyvin tammamainen eli sillä on aina välillä asioista oma vahva mielipiteensä, mutta se on myös peruskiltti. Herttaan voi luottaa sen suhteen, että se ei pure eikä potki. Se on myös kiltti hoitaa, kengittää ja käsitellä.

Ratsastaessa tuo ”kuningatarmaisuus” tulee enemmän esiin. Välillä Herttaa ei kiinnosta treenaaminen ollenkaan ja välillä mennään niin hienosti, että vain ”taivas on rajana”. Joskus Hertan kuuma veri vain kuohahtaa ja herne menee prinsessalla nenään. Kaikesta huolimatta Hertta on ratsastaessa hyvä ja kiva hevonen, jota Ninja ei vaihtaisi mihinkään muuhun hevoseen.

Ruoan suhteen Hertta on herkuttelija. Se tykkää kaikesta ruuasta ja sen lempiherkkua ovat leivät, porkkanat yms. Erityisistä heppakarkeista lakritsan makuiset ovat Hertalle mieluisimpia.

Ninja kertoo tavoitteistaan Hertan kanssa näin: ”Tällä hetkellä Hertan kanssa kilpaillaan kouluratsastuksessa 2-tasolla helppo B – ja helppo A luokissa. Tämän hetken tavoitteet ovat vakiinnuttaa tulostaso he A tasolla ja opetella pikkuhiljaa vaikeampia liikkeitä ja katsoa sitten riittävätkö meidän rahkeet vaativalle tasolle ja 3-tason kisoihin :). Innolla ainakin valmentaudutaan!”

SPOOKY
Iho&Karvapeite –tuotteen pakkauksessa on raudikko, jonka kutsumanimi on Spooky. Sen omistaa Eeva Nygren, jonka luona Joensuussa Spooky on asunut syntymästään lähtien.

Spooky on 4-vuotias fwb-tamma, jonka virallinen nimi on Maybe Spooky. Se on siis Eevan oma kasvatti, jonka isä on Don Laurie ja emä Barbet DK, joka on kutsumanimeltään Bambi. Bambi on ollut aina tärkeä ja rakas hevonen Eevalle. Hän on myös kilpaillut kouluratsastuksessa Bambin kanssa. Hänellä oli pitkään haaveena saada siitä varsa, jota varten Eeva ja hänen miehensä rakensivat tallin kuusi vuotta sitten omaan pihaan.

Spooky on todella kiltti hevonen. Se on seurallinen ja ystävällinen sekä ihmisille että toisille eläimille. Se on tottunut koiriin ihan pienestä lähtien, joten Spookylle on normaalia, että koirat lähtevät mukaan maastolenkeille. Spookyn nimi on ollut enne, sillä nimensä mukaisesti sen mielestä ympäristössä on joskus hieman aavemainen tunnelma. Se on melko herkkä ja säpäkkä hevonen, joka reagoi todella nopeasti. Se on toisaalta hyvä asia ratsulle, mutta välillä se myös aiheuttaa hieman haasteita nopeilla reaktioillaan. Se on siis ehkä vähän draamaqueen, kuten Eeva kuvailee sen luonnetta.

Spooky tykkää syödä kaikenlaista, mutta sen suurinta herkkua ovat porkkanat. Niitä onkin kulunut paljon kun Eeva on kouluttanut Spookya. Se on älykäs hevonen ja vähän koiramainen siinä mielessä, että se oppii helposti. Eeva on kouluttanut sille paljon hyödyllisiä käytännön asioita sekä myös erilaisia temppuja naksutinkoulutuksen avulla. Esimerkiksi kuljetustraileri pelotti Spookya kovasti, mutta treenaamisen ansiosta traileristakin tuli mukava juttu ja lastaaminen sujuu nykyisin ongelmitta.

Eeva kertoo tavoitteestaan Spookyn kanssa seuraavaa: ”Ratsastuksessa tavoitteena on etenkin kouluratsastuskilpailut kansallisella tasolla. Ei kuitenkaan osallistuta ikäluokkakilpailuihin, vaan edetään hevosen ehdoilla pikkuhiljaa uusiin tilanteisiin totutellen.”


BOWIE

Nutrolin®-tuotteet on valmistettu Suomessa ja testattu suomalaisilla eläimillä. Sen vuoksi meidän kuvissammekin olevat eläimet ovat suomalaisia, mutta Nivel Duon pakkauksessa kuvassa olevan Bowien suhteen teimme poikkeuksen. Nutrolinin luovana johtajana toimiva graafikko ja valokuvaaja Jenni oli heinäkuussa 2016 lomamatkalla Skotlannin Stralochissa. Siellä hän tapasi Bowien, joka hurmasi Jennin koko perheen.

Bowie on rodultaan ylämaanponi ja se toimii vaellusratsuna pienellä maatilalla. Jenni kertoi, että Bowie oli hurjan kiltti, rauhallinen ja luotettavan oloinen poni. Se tykkäsi kovasti ihmisten huomiosta ja rapsutuksista. Vaikka se on melko raskastekoinen, se liikkui ketterästi ja varmasti poluilla.

Nutrolin® hevonen